Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Διανομη εφαρμογής και κατάλληλη βάση δεδομένων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò akilflo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος akilflo στις 29-12-2009, 11:04. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-12-2009, 22:09 56101

Διανομη εφαρμογής και κατάλληλη βάση δεδομένων

Αγαπητοί ,φίλοι να με και γω ποστάρω μετά απο πολύ καιρό απουσίας μου απο το προγραμματισμό και απο τα προϊόντα της MIcrosoft ,που αυτή τη στιγμή πιτεύω οτι έχουν απίστευτες δυνατότητες και είναι φοβέρα.

Λοιπόν θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι που μάλλον έχει ξανασυζητηθεί αλλά θα ήθελα κάποιες οδηγίες-κατευθύνσεις για να κινηθώ ,σωστά.Έχω ξεκινήσει να γράφω μια stand alone εφαρμογή με Win forms και σύνδεση με access.Εντάξει αυτό το κομμάτι το πέτυχα μπορώ να συνδέσω σωστα (να γίνονται με επιτυχία τα inserts και τα updates,εννοώ στην αρχική μου βάση). Τώρα θέλω να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω να στήσω το ιδίο project αλλα με ms-sql server,και έχω τις παρακάτω απορίες :

1.) Υπάρχει έκδοση του ms-sql server που να μπορεί να κάνει inserts και updates ,και φυσικά να μπορώ να τρέξω καποιά απλα queries ταξινόμησης πιο πολύ, που να είναι δωρεάν?Δηλαδή όταν την κάνω install στο τελικό χρήστη να μην έχω θέμα με το κομμάτι του sql server.(Eννοώ σε αυτο το σημείο θέμα αδειών).

2.)Τωρα την εφαρμογή την γράφω σε vs studio 2005  VB 2005,έχω καταλάβει αρκετα πργαματάκια περι κληρονομικότητας φορμών. (Basic things) αλλά νομίζω οτι το προωράω σιγα σιγα ,αλλα το μεγαλύτερο μου και πιο αγνώστο κομμάτι είναι αυτο που αφορά τον sql -server. Και φύσικα έχω μια μικρή ανησυχία το κατα πόσο ειναι εύκολο να γίνει η διαχείρηση των δεδομένων ,γιατί στη access έχω κάποια μικρή εμπειρία αλλα κολλάω στο θέμα του οτι αν συνεχίσω με την εφαρμογή μου στημένη με access σε κάθε pc που θα την κάνω install θα προυποθέτει να χει πάνω του και office.

Κάθε βοήθεια δεκτή ,sorry αν σας κούρασα με απλες ερωτήσεις.

•  29-12-2009, 09:10 56103 σε απάντηση της 56101

Απ: Διανομη εφαρμογής και κατάλληλη βάση δεδομένων

Κατ' αρχήν, χρονια πολλά φίλε,
    τώρα επί των ερωτήσεων σου:

1.) Για να υλοποιήσεις λύσεις MS SQL server σε περιβάλλον παραγωγής, αναγκαστικά θα πρέπει να τον αγοράσεις μαζί με αντίστοιχο αριθμό αδειών. Μπορείς να κατεβάσεις την έκδοση Express που είναι δωρεάν για Development αλλά δεν μπορείς (νομικά) να τον βάλεις σε περιβάλλον παραγωγής. Θα σου πρότεινα να σκεφτείς εναλλακτικές βάσεις δεδομένων που είναι δωρεάν και παίζουν μια χαρά με το .net framework όπως πχ MySQL. Θα βρείς πόλλες πληροφορίες, λύσεις και custom frameworkw αυτή την στιγμή διαθέσιμα και το integration με το .net framework είναι σε πολύ καλό επίπεδο (βλέπε υποστήριξη ADO και Entity Framework).

2.)  Υποθέτω ότι όταν λες διαχείρηση δεδομένων εννοείς διαχείρηση της βάσης (database administration). Στον SQL Server γίνεται είτε από γραφικό περινάλλον (στις εκδόσεις 2005 και 2008 λέγεται Management Studio) είτε μέσω t-sql statement που εκτελούνται εντός του Management Studio. Υπάρχουν άπειρα βιβλία και sites διαθέσιμα και περιτεύει να πω οτι η κοινότητα του SQL Server είναι μια από τις πιο δραστήριες και ζωντανές. H mySQL έχει επίσης και command line tools όσο και GUI (Administrator, Query Browser, Migration Toolkit), και επίσης άπειρο κόσμο που ασχολείτε.

Η σκέψη σου να εγκαταλήψεις την Ms Access και να κινηθείς σε μια πιο ολοκληρωμένη RDBMS λύση είναι σωστή για πολλόυς λόγους και σε πολλά επίπεδα συν το γεγονός ότι η γνώσεις που θα αποκομίσεις από την υλοποίηση θα σου φανουν πολύ χρήσιμες και θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα πως λειτουργεί το .net framework.

Καλή τύχη και αν έχεις άλλες απορίες στην διάθεσή σου.

Ελπίζω να βοήθησα.

Application Developer

Mediocrity knows nothing higher than itself, but talent instantly recognizes genius.
  •  29-12-2009, 09:21 56104 σε απάντηση της 56103

Μια μικρή διόρθωση. Η έκδοση Express επιτρέπει την χρήση σε Production περιβάλλοντα και είναι δωρεάν.

Η έκδοση Developer είναι στην ουσία η Enterprise έκδοση αλλά χωρίς τη δυνατότητα για χρήση σε Production περιβάλλον.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  29-12-2009, 09:50 56105 σε απάντηση της 56104

Mea culpa, mea maxima culpa :(

Κατ' αρχάς συγνώμη, και βέβαία ο Mitsaras έχει δίκιο, ο Express μπάινει σε περιβάλλον παραγωγής. (Αυτά παθαίνεις αν απαντάς χώρις να έχεις πιει καφέ).
    Για περισσότερες πληροφορίες για τις διάφορες εκδόσεις του SQL Server καθώς και περιορισμούς του SQL Express ρίξε μια ματιά στο εξαιρετικό αυτό blog, το οποίο είναι αποκλείστικα αφιερωμένο στον SQL Server.

Application Developer

Mediocrity knows nothing higher than itself, but talent instantly recognizes genius.
  •  29-12-2009, 11:04 56107 σε απάντηση της 56105

Παιδία κατ αρχην σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο που αφιερώσατε για να μου απαντήσετε ,νομίζω οτι τώρα καταλάβα τι μπορώ να χρησιμοποιήσω σε production περιβάλον και τι

όχι απο τη πλευρά του ms-sql server.Χτές είδα καποιά βίντεο tutorial,σχετικα με το τη μπορεί να κάνει ο ms-sql server express edition.Και νομίζω οτι με καλύπτει σε αυτό που ζητάω.

Συνεχίζω ακάθεκτος στο στήσμο της εφαρμογής μου και φυσικά ακάθεκτος στο να σας ρωτάω Geeked  γιατί τώρα βλέπω οτι μου γενιούντε και άλλες εύλογες απορίες ,πλέον στο προγραμματιστικό κομμάτι ,(σε VB.net  Form programing).

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems