Αγαπητοί ,φίλοι να με και γω ποστάρω μετά απο πολύ καιρό απουσίας μου απο το προγραμματισμό και απο τα προϊόντα της MIcrosoft ,που αυτή τη στιγμή πιτεύω οτι έχουν απίστευτες δυνατότητες και είναι φοβέρα.
Λοιπόν θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι που μάλλον έχει ξανασυζητηθεί αλλά θα ήθελα κάποιες οδηγίες-κατευθύνσεις για να κινηθώ ,σωστά.Έχω ξεκινήσει να γράφω μια stand alone εφαρμογή με Win forms και σύνδεση με access.Εντάξει αυτό το κομμάτι το πέτυχα μπορώ να συνδέσω σωστα (να γίνονται με επιτυχία τα inserts και τα updates,εννοώ στην αρχική μου βάση). Τώρα θέλω να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω να στήσω το ιδίο project αλλα με ms-sql server,και έχω τις παρακάτω απορίες :
1.) Υπάρχει έκδοση του ms-sql server που να μπορεί να κάνει inserts και updates ,και φυσικά να μπορώ να τρέξω καποιά απλα queries ταξινόμησης πιο πολύ, που να είναι δωρεάν?Δηλαδή όταν την κάνω install στο τελικό χρήστη να μην έχω θέμα με το κομμάτι του sql server.(Eννοώ σε αυτο το σημείο θέμα αδειών).
2.)Τωρα την εφαρμογή την γράφω σε vs studio 2005 VB 2005,έχω καταλάβει αρκετα πργαματάκια περι κληρονομικότητας φορμών. (Basic things) αλλά νομίζω οτι το προωράω σιγα σιγα ,αλλα το μεγαλύτερο μου και πιο αγνώστο κομμάτι είναι αυτο που αφορά τον sql -server. Και φύσικα έχω μια μικρή ανησυχία το κατα πόσο ειναι εύκολο να γίνει η διαχείρηση των δεδομένων ,γιατί στη access έχω κάποια μικρή εμπειρία αλλα κολλάω στο θέμα του οτι αν συνεχίσω με την εφαρμογή μου στημένη με access σε κάθε pc που θα την κάνω install θα προυποθέτει να χει πάνω του και office.
Κάθε βοήθεια δεκτή ,sorry αν σας κούρασα με απλες ερωτήσεις.