Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ WEB SERVER ΜΕ WINDOWS SERVER 2003 E.E ΣΕ IBM X345 Eserver

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò yiannis667. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος yiannis667 στις 23-01-2010, 22:27. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-01-2010, 18:34 56571

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ WEB SERVER ΜΕ WINDOWS SERVER 2003 E.E ΣΕ IBM X345 Eserver

Καλησπερα,θα ηθελα να δημιουργησω 1 web server για να φιλοξενω το domain μου στον σερβερ μου απο το σπιτι ( ibm x345 eServer ). Βασικα εχω χαθει στις ρυθμισεις και δεν ξερω τι μου γινεται.Ακομα χειροτερα δεν υπαρχει τεχνικος στην περιοχη του Ναυπλιου που να μου κανει αυτην την δουλεια !

Απο οτι εχω καταλαβει για να γινει WEB SERVER πρεπει να κανεις τα εξης..

1) ACTIVE DIRECTORY
    2) DNS SERVER
    3) APPLICATION SERVER ( IIS 6.0 ΚΤΛΠ )

Εχω 1 block 8 στατικων ip απο την Forthnet και ρουτερ/μοντεμ thomson 585 v7 το οποιο μου εκανε την ζωη ακομα πιο δυσκολη !!! Αυτο ητανε το τελειωτικο χτυπημα για να τα χασω τελειος !!!

Δεν εχω ιδεα πως να κανω τις ρυθμισεις οσες φορες και να προσπαθησα ητανε σκετη αποτυχια,βασικα θελω να μαθω πως γινονται ολα αυτα που περιγραφω , η τουλαχιστων διαφοτιστε με στα παρακατω...

Η σελιδα του ρουτερ μου δειχνει το στατικο ip μου 213.?.?.? ... τωρα τα στατικα ip που μου εχουνε δωσει δεν εχουν καμμια σχεση με το ip που δειχνει το ρουτερ μου ....αρχινανε απο 62.?.?.? αλλα δεν φαινονται πουθενα στο ρουτερ μου...

Πρεπει εγω να τα περασω και πως γινεται αυτο ? Προσπαθησα απο TCP/IP της καρτας δικτυου μου να ορισω 1 απο τα στατικα ip και βγαινει μηνυμα λαθους οτι το ip kai το subnet η το default gateway ΔΕΝ << ΚΟΛΛΑΝΕ >>.

Βασικα τα εχω χαμενα ! Αμα καποιος μπορει να μου εξηγησει τουλαχιστον τι παιζει με τα στατικα ip που περιγραφω και πως τα κανω ASSIGN στο κομπιουτερ μου θα ημουν ευγνομων.

Exω διαβασει αρκετα ξενογλωσσα θεματα για δημιουργια webserver χωρις επυτιχια ομως , αμα καποιος ξερει καποιο αναλυτικο αρθρο περι αυτου ας το στειλει , βασικα περισσοτερη βοηθεια χρειαζομαι για << το τι γινεται και πως >> με τις STATIC IP . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  •  22-01-2010, 12:13 56593 σε απάντηση της 56571

Απ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ WEB SERVER ΜΕ WINDOWS SERVER 2003 E.E ΣΕ IBM X345 Eserver

Καλημέρα,

Το να καταφέρεις να "σηκώσεις" ένα server μέσα στο σπίτι σου απαιτεί εργασίες σε πολλαπλά επίπεδα.

Αρχικά, έχεις αναφέρει ότι έχεις static ip, από τον provider σου, που είναι ένα πρώτο βήμα. Στην συνέχεια θα πρέπει να εξασφαλίσεις ένα domain name (να το αγοράσεις), αυτό που θέλεις να χρησιμοποιήσεις στο server σου. Στην συνέχεια θες ένα πάροχο που θα διαχειρίζεται αυτό το domain όνομα για σένα ή θα σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι από μόνος σου (αυτό είναι το DNS service που έχεις αναφέρει στην ερώτησή σου). Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος "μπούσουλας" πως να το κάνεις, μιας και διαφέρει από πάροχο σε πάροχο και ανάλογα τις υπηρεσίες DNS που χρειάζεσαι να έχεις.

Αφού ολοκληρώσεις τα παραπάνω, θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι το routing των διευθύνσεων που έχεις στο router σου, ώστε να μπορεί να καταλάβει και να δρομολογήσει κίνηση από την εξωτερική κάρτα του router σου, στο εσωτερικό σου δίκτυο που θα βρίσκεται ο server σου. Συνήθως αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, μιας και κάποιος πρέπει να ξέρει πως να σετάρει routing πρωτόκολλα, και το δυσκολότερο είναι ότι αυτό αλλάζει ανάλογα με το μοντέλο του router που έχει κάποιος.

Το σύνηθες είναι να το αναλαμβάνει ο πάροχος του Internet που έχεις, κατόπιν αμοιβής, αφού πρώτα του δώσεις τις πληροφορίες που απαιτούνται. Εναλλακτικά, υπάρχουν κάποια μοντέλα ADSL router/model που έχουν μια κατάσταση λειτουργίας που την ονομάζεται line-through ή pass-through και σου επιτρέπουν, να συνδέσεις το router/modem επάνω σε ένα υπολογιστή, να βάλεις τo login/password του ISP σου στον υπολογιστή σου, και αυτός (ο υπολογιστής) να έχει τον έλεγχο του δικτύου που θα σε συνδέει στο Internet.

Τέλος, για τον υπολογιστή που θα έχει επάνω στο site σου - καλό είναι να έχει τρέχει server λειτουργικό. Για να τρέξει το site απαιτείται το application role του Windows 2003 server. Αλλά, ένα μηχάνημα που βγαίνει στο Internet είναι ταυτόχρονα και στόχος επιθέσεων. Πριν o server σου γίνει διαθέσιμος στο Internet θα πρέπει θα εξασφαλίσεις την ασφάλειά του, καθώς και του περιεχομένου του. Εδώ εισέρχεται η χρήση του Active Directory, ή χρήση κάποιου Firewall είτε με την μορφή software, κάποιου προγράμματος που θα τρέχει επάνω στο server σου, είτε με την μορφή hardware, ενός άλλου υπολογιστή ή συσκευής που θα υπάρχει στο τοπικό σου δίκτυο.

Όταν όλα τα παραπάνω λειτουργήσουν, δεν τελειώνει ο "πόνος". Η αλήθεια είναι ότι τότε όλα ξεκινάνε, μιας και θα πρέπει σε καθημερινή βάση να ελέγχεται η κατάσταση των παραπάνω, ώστε να υπάρχει η αδιάλειπτη λειτουργία του server και των υπηρεσιών που προσφέρει.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  22-01-2010, 13:01 56597 σε απάντηση της 56593

Σε ευχαριστω για την απαντηση , οντως γνωριζω οτι ειναι πολυπλοκο θεμα και δεν μπορει να λυθει απο 1 παραθυρακι ! Το κακο ειναι οτι κανενας τεχνικος δικτυου δεν ειναι διατεθιμενος να μου κανει αυτην την δουλεια !!

Ευχαριστω ,

•  22-01-2010, 13:16 56598 σε απάντηση της 56597

Λογικό, αφού δεν είναι δουλειά τεχνικού δικτύου! Ο τεχνικός δικτύου μπορεί να στήσει σου στήσει το δίκτυο της εταιρείας σου. Το στήσιμο του router, τα firewalls, IPs, το στήσιμο του ίδιου του web server, τα UPS που θα χρειαστούν (τί θα κάνεις αν πέσει το ρεύμα ?) δεν είναι δουλειά για τεχνικό δικτύου. Είναι σα να ζητάς τον άνθρωπο που σου άλλάζει τα λάδια στο αυτοκίνητο να σου ρυθμίσει και τον κινητήρα. Και δεν συζητάμε για το ποιός θα διαχειρίζεται το server μετά, θα παίρνει backups, θα ενημερώνει σελίδες, θα ελέγχει τα logs.

Αντί να στήσεις μόνος σου web server καλύτερα να πας σε κάποιο web hoster ή στον ISP σου και να τους αναθέσεις να σου στήσουν αυτοί το site. Από τη μία θα σου βγει πολύ (ΠΟΛΥ) φθηνότερο καθώς χρεώνουν ένα κλάσμα του κόστους του σίδερου, στησίματος, διαχείρισης, ρεύματος. Από την άλλη γλυτώνεις το βραχνά να συντηρείς και να προσέχεις εσύ ο ίδιος το site και το σίδερο. Και να μην πούμε για τις ζημιές που γλυτώνεις αν δεν ξέρεις πως να κάνεις όλα τα παραπάνω.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  22-01-2010, 18:14 56604 σε απάντηση της 56598

Βασικα δουλεια τεχνικου δικτυου ειναι αυτα ... Απλα περιμενει να βρει ατομο που να εχει χρονο να το κανει , γιατι οπως λεει ολοι πλεον ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ τις Web Hosting εταιρειες για να τους το κανουνε και δεν εχει και πολλη ζητηση ....

Ευχαριστω

•  23-01-2010, 08:48 56612 σε απάντηση της 56571

Ποιός είναι ο κύριος λόγος που θέλεις να στήσεις το server στο σπίτι σου;

Ρωτάω, γαιτί αν πρόκειται να ανεβάσεις critical web applications (απαίτηση για υψηλό uptime), τότε θα χρειαστείς πέρα από τη δουλειά για το αρχικό στήσιμο του δικτύου, και εξοπλισμό όπως UPSs, ίσως ένα δεύτερο server γia failover, διαρκές monitoring των services, κάποια continuous data protection solution κ.λ.π.
    Αν πρόκειται για κάποιο απλό (no critical site) ή για να πειραματιστείς, τότε ίσως να μην αξίζει το κόπο, καθώς με πάρα πολύ μικρό κόστος, μπορείς να πάρεις hosting σε κάποια εταιρεία.

Επίσης, νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) ότι ίσως υπάρχει και θέμα με το Microsoft Licensing , καθώς από ότι γνωρίζω, για προσβάσιμες από το Web εφαρμογές (websites) θα πρέπει οι άδειες (Windows & MS SQL) να είναι κάτω από SPLA. Τουλάχιστον εγώ, μόνο SPLA licensing χρησιμοποιώ για hosting services.

Aν πρέπει για κάποιο λόγο, οπωσδήποτε να χρησιμοποήσεις το δικό σου server, μπορείς εναλακτικά τον κάνεις colocation σε κάποιο datacenter.
    Επίσης μπορείς να πάρεις κάποιον Virtual ή Dedicated Server. Αν μάλιστα συμμετέχεις και στο WebSite Spark θα γλυτώσεις και το κόστος του licensing.

Αν θέλεις κάποιον server, μόνο για να πειραματιστείς στείλε μου pm, καθώς μπορώ να σου δώσω κάποιο από τους έτοιμους Windows servers, που έχουμε στο Datacenter μας, να τον χρησιμοποιήσεις χωρίς κόστος, για μερικές ημέρες.

Angelos Xipolias

Xelixis.Net
    In .Net we Trust
  •  23-01-2010, 22:27 56630 σε απάντηση της 56612

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας !!! Βασικα καθισα ολη νυχτα και το ρυθμισα !!! Δουλευει κανονικα , περιμενω το NAMESERVER να ενεργοποιηθει Big Smile

Περισσοτερο απο χομπυ το κανω αυτο , οποτε ΔΕΝ τιθεται θεμα να πληρωσω για WEBHOSTING.. To κανω εγω για να μαθω πραγματα και για να δω τις δυνατοτητες των Σερβερ που εχω και του Λογισμικου και για να μαθω - δημιουργησω νεα πραγματα

Εχω 1 IBM X345 SERVER - IBM X335 SERVER - DELL POWEREDGE 6850

Καταφερα μετα απο πολυ διαβασμα να κανω Web Server , να ρυθμισω το δικτυο ετσι ωστε τουλαχιστον να λειτουργει και επομενος στοχος ειναι 1 GAME SERVER !!!

Mε λιγα λογια πραγματα που ηξερα οτι γινονταν και υπαρχουνε αλλα ποτε δεν τα ειχα κανει , αρχιζω τωρα να τα φτιαχνω ενα ενα και ετσι αποκτω και μεγαλυτερη τεχνογνοσια Smile

Σας Ευχαριστω !

p.s - Εχω UPS , το μονο που μου λειπει ειναι το C2T καλωδιο του IBM 335 που περιμενω απο ΚΙΝΑ 16 μερες τωρα !

Θα μπορουσατε να μου προτεινετε 1 καλο ρουτερ για WEB SERVER ? Aυτο που εχω τωρα ειναι << της πλακας >> Ποιο προτιματε μιας και δεν ειμαι και ειδικος σε προιοντα δικτυου... ειμαι μεταξι CISCO 877 και ZYXELL P66 HW ADSL2+ WIRELESS PSTN , το ZYXEL ειναι 158 ευρο φθηνοτερο , Cisco=353 eυρο 

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems