Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Benchmarking RDBMS

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò alipkok. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος alipkok στις 05-02-2010, 14:55. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-02-2010, 11:00 56955

Benchmarking RDBMS

Γεια χαρα.Στα πλάισια πτυχιακης ,η οποία ειναι benchmarking rdbms, θα ήθελα τη γνωμη σας.Θέλω να τρεξω κάποια queries σε 5 διαφορετικες πλατφορμες για να εξαγω καποια συμπερασματα αναφορικα με την αποδοση των rdbms(oracle 11 ,sql server 2008,postgresql,ibm db2 και mysql).Το θεμα ειναι οτι εχω στησει τα προγραμματα(virtually με vmware workstation ), η βαση η οποία έχω ειναι σε mdb και εχω προβλημα στο import .Γνωριζει καποιος αν υπαρχει tool που να μπορω να κανω conversion την mdb βαση σε standard sql schema ωστε να γινει import σε όλες τις πλατφόρμες;Μήπως διατίθενται κάποιες βάσεις(απο ασεπ ή οτε) σε sql schema, ελεύθερες, που μπορώ να χρησιμοποιησω και 3ον, αν υπαρχει καποιο benchmark tool για rdbms.
    Ευχαριστώ ,καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και χρήσιμη
  •  05-02-2010, 11:29 56956 σε απάντηση της 56955

Απ: Benchmarking RDBMS

Ξεκίνησε από εδώ: http://www.tpc.org/

Δεν έχω χρόνο να σου γράψω παραπάνω πράγματα τώρα, θα επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  05-02-2010, 11:36 56957 σε απάντηση της 56955

Τα επίσημα benchmarks τα οποία χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση των βάσεων (και των σίδερων) είναι τα TPC-C και τελευταία TPC-E. Τα αποτελέσματα θα τα βρεις στο http://www.tpc.org . Το μόνο "θεματάκι" είναι ότι μόνο η Microsoft χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο TPC-E. Έτσι δεν μπορείς πλέον να συγκρίνεις επίσημα αποτελέσματα μεταξύ SQL Server 2008 και των άλλων βάσεων. Παρόλα αυτά κοίτα το site για να δεις πως γίνονται τα επίσημα benchmarks. Έχε υπόψη όμως ότι το στήσιμο τους κοστίζει πολύ και θέλει πολύ δουλειά.

Ειδικά για το TPC-E το TPC δίνει software το οποίο βοηθάει στη δημιουργία της βάσης του benchmark. Δεν ξέρω όμως μέχρι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και κατά πόσο βοηθάει στην εκτέλεση των transactions. Όσον αφορά benchmark εργαλεία, τυχαία βρήκα το http://osdldbt.sourceforge.net το οποίο περιλαμβάνει scripts για TPC-C, TPC-E κλπ. Αν αξίζει? Δεν ξέρω, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Όσον αφορά το mdb, αυτό είναι απλά το data αρχείο του SQL Server. Κάντο attach και κάνε generate scripts για να πάρεις το database script σε μορφή T-SQL. Όσον αφορά το "standard SQL" .... δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το εκάστοτε πρότυπο (είμαστε πλέον στο SQL 2008) ορίζει επίπεδα compliance. Καμμία βάση δεν υλοποιεί πλήρως τα standards και οι περισσότεροι παραμένουν στο entry level compliance - το οποίο αφορά κυρίως queries.

Ειδικά οι open source βάσεις δεν τα πάνε καλά με τα standards, γι αυτό και δεν θα βρεις αποτελέσματα TPC γι αυτές. Μην περιμένεις τα Create που φτιάχνεις στη μία βάση να δουλέψουν χωρίς μετατροπές στην άλλη. Για παράδειγμα, η MySQL δεν δημοσίευσε ποτέ αποτελέσματα TPC-C γιατί δεν μπορούσε να εκτελέσει τα select που απαιτούσε το benchmark.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-02-2010, 14:55 56966 σε απάντηση της 56957

Σας ευχαριστώ πολύ.Το επιπεδο μου σε sql ειναι ακομα χαμηλό οπότε ολα αυτά μου φαίνονται βουνό.Θα το παλέψω!Υπάρχει wizard για το attachment ή μεσω script θα το κάνω;
    Αναφορικά με το τελευταίο ,μάλλον έχω αρκετή δουλεια ετσι ώστε να τρεξω την ίδια βαση σε ολα rdbms.Χρειάζεται απαραίτητα μια βάση με πολλούς πίνακες και εγγραφές για να εξάγω κάποια συμπεράσματα ,αναφορικά με την απόδοση τους;Τέλος,στο TPC ,μπορώ να βρώ ποια ειναι τα βασικά κριτίρια που χαρακτηρίζουν ενα dbms;Συγχωρεστε με αν διατυπωνω λανθασμένα τις ερωτήσεις,καθε διόρθωση καλό θα μου κάνει καθως όπως ανέφερα ,ειμαι σε νηπιακό σταδιο ακομα.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems