Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πελατολογιο + εργασίες open source

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sintarta. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Βασιλειάδης Σπύρος στις 03-03-2010, 09:51. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-03-2010, 21:14 57389

Πελατολογιο + εργασίες open source

Γεια σας,
    Θελω να φτιαξω ενα προγραμμα εργασιων με επαφες  .Την βαση μου την εχω ετοιμη αλλα απο εκει και περα δεν ξερω πως να την συνδεσω ωστε να την χρησιμοποιησω..Μηπως εχει κανεις κανενα ετοιμο να δω πως δουλευει για να παραμετροποιησω και το δικο μου
    (ξερω πολλα ζηταω)
    Ευχαριστω
  •  01-03-2010, 22:24 57393 σε απάντηση της 57389

Απ: Πελατολογιο + εργασίες open source

Βασικά το να έχεις την βάση έτοιμη, είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

Αλλά θέλεις πολλά ακόμα να μάθεις για να έχεις μια αξιόπιστη εφαρμογή.

δες αυτό το community starter kit ( time starter kit )

http://www.asp.net/downloads/starter-kits/time-tracker/

κάνει, αν κατάλαβα καλά, κάτι παρόμοιο με αυτό που θες εσύ.

μπορείς να δεις ένα Live demo Και να κατεβάσεις τον κώδικα...

δεν ξέρω τις γνώσεις σου για να ξέρω πόσα θα καταλάβεις....

Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  01-03-2010, 23:25 57395 σε απάντηση της 57393

θέλω windows form application.Ενα πελατολογιο ,εσοδα εξοδα ,κατι που να μπορς να βλεπς τον κωδικα
  •  02-03-2010, 16:07 57402 σε απάντηση της 57395

τελικά θέλεις agenta, εμπορικό λογιστικο?

και συγνώμη που μπαίνω σε ξένα χωράφια αλλά το θέλεις για προσωπική σου χρήση ή για πελάτη. Γιατί αν είναι για πελάτη να μοιραστώ μαζί σου την προσωπική μου εμπειρία.

Συνάντηση 1

- Γίνεται μεγάλε να κάνεις ενα προγραμματάκι να κρατάω τους πελάτες μου? θα σου δώσω 100.000 δρχ

-Φυσικα και γίνεται.(χαρούμενος για την δουλεια φτιάχνω την φόρμα πελατών και μάλιστα abstruct ως contacts με δυνατότητα ιεραρχικής αλληλοσύνδεσης και κληρονομώ σε κλάση πελάτη)

Συνάντηση 2

-Ναι αλλα τους προμηθευτές μου?

-Κανενα προβλημα θα το φτιάξω...(χεχε λεω μέσα μου... είσαι μεγάλος καλά που το έκανες με κληρονομηκότητα... μια δεύτερη κλάση κληρονομεί απο τα contacts και την αντίστοιχι φόρμα)

Συνάντηση 3

-ααααα πολυ ωραία.... και που περνάω τις παραγγελίες?

-ποιες παραγγελίες?

-αυτές που μου κάνουν οι πελάτες, και αυτές που κάνω στους προμηθευτές

-Δεν υπάρχουν....

-Ρε φιλαράκι... νομιζες ότι θα σου δώσω 100.000 δρχ για να μου κάνεις αυτό που μου κάνει και το κινητό μου(το βγάζει ... ενα nokia 9XXX του 1 μυρίου)

Τα μαζεύω και αρχίζω και γράφω κώδικα........

Συναντηση 4

-Ξέρεις πρέπει να περνάω και τα τιμολόγια

-Ποια τιμολόγια?

-Αυτά που κόβω στους πελάτες και αυτά που πέρνω απο προμηθευτές

-Ε?

-Εντάξει καταλαβαίνω.... δεν στο είχα πει.... οπότε άμα το κάνεις και αυτό θα σου δώσω 200.000 δρχ

τα μαζεύω και αρχίζω να κάνω πάλι κλάσεις παραστατικών χαρούμενος που κερδίζω χρόνο λόγο κληρονομηκότητας και επαναχρησιμοποίησης κώδικα.... σκέφτομαι... ξέρω έχω μπεί ήδη μέσα(1 μήνας δουλειάς μαζί με τις μετακινήσεις τις συναντήσεις, τα τηλέφωνα και τον κώδικα) αλλά άν το φτιάξω για αυτόν θα μπορώ μετά να το πουλάω και σε άλλους για 200.000 δρχ

Συνάντηση 5

-Α οραία το έκανες... αλλά ξέρεις το εγκατέστησα σε ένα φίλο μου να το δει (σκέφτομαι ωχ... πάει η πώληση) και το σύγκρινε με το δίκο του (έχει ενα πως το λενε να δεις... ααα ουροφασμα) και έγινα ρεζίλι... δεν έχει έσοδα έξοδα, ούτε κάνει μετασχηματισμό παραστατικών, δεν κολάνε οι παραγγελίες με τις προμήθειες γιατι θέλω να ξέρω για ποιά παραγγελία πελάτη κάνω μία παραγγελία στον προμηθευτή- α καλο θα ήταν να τις κάνει αυτόματα τις παραγγελίες στους προμηθευτές

-!?!?!?!?!?! Μα... μα για να κάνει τις παραγγελίες αυτόματα πρέπει να ξέρω αν τα έχεις διαθέσιμα σαν προιόντα στην αποθήκη.

-Ε ναι ... ακριβως... και όλο ελεγα τί άλλο ήθελα να σου πω ότι λειπει απο το προγραμματάκι... δεν έχει αποθήκη και αποθέματα... Επίσης πρέπει να περνιούνται οι πληρωμές και οι επιταγές απο τους πελάτες και να μου λέει πως να πληρώνω τους προμηθευτές μου..... Ενταξεί

-?!?!?!?!?!? Μα αυτό θα χρειαστεί πολύ δουλειά...

-Εντάξει εσύ είσαι παιχταράς θα τα καταφέρεις .... αντε αμα ειναι να σου δώσω 300.000 δρχ αλλα θα κάνεις και cash flow και κάτι που μου ζήτησε ο λογιστής.... θέλει λεει μια ... αχ πως τα λενε να δείς... κατσε τα έχω γραμμένα... α ναι... θέλει γέφυρα εξαγωγής λογιστικών άρθρων με ανάλυση τεταρτοβαθμίων λογαριασμών για ενημέρωση ημερολογίων.... αχ όταν μου μιλανε οι συνεργάτες μου τεχνικά πολυ μου την δίνει....

-Οκ αλλα όλα αυτά θέλουν τουλάχιστον 15 επιπλέον πίνακες να αλλάξω κλάσεις να έχει transactions....

-Αχ μη μου μιλας τεχνικά.... νευριάζω.

-θα χρειαστούν και συν τουσ 2 μηνεσ που έφαγα ήδη άλλους 4-5

-Δεν βιάζομαι... το καλο το πράγμα αργεί να γίνει...

-Ναι αλλά εγώ πρέπει να πληρωθώ για το κόπο μου

-Όλο λεφτά ζητας... πόσα θέλεις...

-Εεεεε ας πουμε ότι αυτα που είπαμε μέχρι τωρά ήταν για την μέχρι τώρα δουλειά άρα αναλογικά 150.000 δρχ το μήνα

-ΤΙΙΙΙΙΙΙΙ... τι λες ρε φιλαρα... αμα είναι έτσι πάω και σκάω 350.000 δρχ στον αλλον που ήθελε να μου πουλήσει εκείνο το πρόγραμμα... αχ πώς το λένε... της Unisoft.... αλλά δεν είμαι χαζός να πληρώσω τόσα λεφτά για κάτι τόσο απλό.

Κατάληξη.... Παράτησα το έργο ... πήγα αγόρασα... ένα εμπορικό προγραμμά 250.000 δρχ.. του το εγκατέστησα.. πήρα 300.000 δρχ  πήγα έπιασα δουλειά στην Singular... με 350.000δρχ το μήνα...

Ηθικό συμπέρασμα 1.... Ο προγραμματιστής της γειτονίας... (όπως λέμε ο υδραυλικός της γειτονίας) έχει πεθάνει

Ηθικό συμπέρασμα 2.... Όταν μου ζητάνε τώρα ένα προγραμματακί δίνω προσπέκτους απο έτοιμα προγράμματα.... Αν συνεχίσουν να με ενοχλούν και μετά απο αυτό... θα πρέπει να ξέρουν τι θέλουν... μετά υπογράφουν προδιαγραφές... αν περάσουν και απο αυτό... τότε ξέρουν και ότι θα πρέπει πληρώσουν

•  02-03-2010, 16:29 57403 σε απάντηση της 57402

τα ξέρω αυτα.Να γινω πιο συγκεκριμένος .Θελω να φτιαξω για ενα φιλο ενα προγραμμα διαχείρισης πελατολογιου οικονομικα και υποθέσεις (δικηγορικο γραφειο).3 Πίνακες ειναι.Το εχω φτιαξει στην access αλλα ειπα να ασχοληθω και λιγο με visual για να μαθω μερικά βασικα.
  •  02-03-2010, 16:36 57404 σε απάντηση της 57403

Οκ... πεσ τον φιλο σου

και χωρίς να σε υποτιμώ ότι δεν μπορείς να το κάνεις...

και χωρίς να κάνω διαφήμιση.....

να δείτε τα πακέτα της b-logica

Αν δεν του κάνει κάτι απο αυτά(που αποκλειέται γιατι ειναι φτιαγμένα και ραμένα για αυτους)... το ξανασκέφτεσαι

•  02-03-2010, 18:49 57405 σε απάντηση της 57403

sintarta:
    τα ξέρω αυτα.Να γινω πιο συγκεκριμένος .Θελω να φτιαξω για ενα φιλο ενα προγραμμα διαχείρισης πελατολογιου οικονομικα και υποθέσεις (δικηγορικο γραφειο).3 Πίνακες ειναι.Το εχω φτιαξει στην access αλλα ειπα να ασχοληθω και λιγο με visual για να μαθω μερικά βασικα.

Επειδή έχω πάρει αυτό το δρόμο αυτό που ζητάς δεν είναι ούτε εύκολο ούτε αυτόματο. Τι background έχεις? έχεις δουλέψει καθόλου με .net? με αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό (C, C++,Java) ?  

svas:

τελικά θέλεις agenta, εμπορικό λογιστικο?

και συγνώμη που μπαίνω σε ξένα χωράφια αλλά το θέλεις για προσωπική σου χρήση ή για πελάτη. Γιατί αν είναι για πελάτη να μοιραστώ μαζί σου την προσωπική μου εμπειρία.   .........

Πραγματικά συμφωνώ 100% με όλα τα που είπε ο φίλος. Για στο στόμα σου παλικάρι!!!! Yes

Manos
  •  03-03-2010, 00:54 57415 σε απάντηση της 57405

Ξερω απο προγραμματισμο απλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με visual studio, netbeans, delphi κτλ.Το θεμα δεν ειναι να φτιαξω για το φιλο το προγραμμα γιατι παει και αγοραζει τον πανδεκτη που δεν ειναι ακριβο και τελειωνει εκει...το θεμα ειναι αφου θελω να μαθω τα βασικα απο Visual studio να εχω ενα αντικειμενο να παιδευω ,κι αν βγει εχει καλος αν δεν βγει τουλαχιστον θα εχω δεί το περιβαλλον που δουλευετε οι παραπανω μεγαλοι προγραμματιστες
  •  03-03-2010, 09:51 57423 σε απάντηση της 57415

OK

Αφού λοιπόν το ταξίδι γίνεται για την διαδρομή και όχι για τον προορισμό... τότε μην χρησιμοποιήσεις κάτι έτοιμο... δεν θα μάθεις... ή ακόμα χειρότερα θα νομίζεις ότι έμαθες ή θα ασχοληθείς με τεχνολογία - πλατφόρμα που δεν θέλεις - σου χρειάζεται. Αν πάρεις κάτι έτοιμο θα χρειαστεί να κάνεις πρώτα την ανάποδη δουλεία να καταλάβεις πώς το κάνει αυτό που το κάνει αυτο το έτοιμο και μετά να αρχισεις να το φέρνεις στα μέτρα σου και μπορεί να καταλήξεις να λες "γιατι δεν το έκανα απο την αρχή μόνος μου" πιο πολλά θα μάθεις.

Αφου λοιπόν διάλεξες visual studio... 99% θα ασχοληθείς με την NET πλατφόρμα... διαλέγεις απο αυτή ποιές τεχνολογίες θα χρησιμοποιήσεις για το κάθε κομμάτι και επίπεδο... τις διαβάζεις και παίζεις με αυτές και μαθαίνεις .... και μετά θα είσαι πιο γεμάτος απο το άν προσάρμοζες κάτι άλλο έτοιμο. Προτείνω λοιπόν για γλώσσα αφού προέρχεσαι απο access να διαλέξεις VB (εγω προτιμώ C++ αλλά εδώ διαλέγεις ότι σε βολεύει). Ξόδεψε μία μέρα να μάθεις τα visual controls... λιγο διάβασμα... πολύ drag n drop clicks ... αντε και και μερικές γραμμές κώδικα... "πατ'αω το κουμπι και βγαίνει η χοντρή".... χωρίς να νοιάζεσαι για βάσεις και δεδομένα.... για το πώς θα πάρεις δεδομένα.... θα πρότεινα table adapters... datasets.. ΄πιστεύω οτι θα σου κάτσουν πιο εύκολα από άλλες πλατφόρμες (Entities  - linq) ... και πάλι διάβασμα... και δοκιμές... "έτσι διαβάζουμε έτσι γράφουμε..." και τέλος διαβάζεις και το βασικό μέρος Databinding... και πολλές δοκιμές.... και νταν νταν.... έχεις όλα τα κομμάτια(τα τεχνικά) για να κάνεις την εφαρμογή... όπου κολήσεις... διαβασμα... ερωτήσεις... παραδείγματα... και προχωράς.

Εύχομαι να ευχαριστηθείς αυτή την διαδρομή.( την κάνω εδω και χρόνια και τελειωμό δεν έχει... αλλά έχει πολλές ενδιάμεσες χαρές)

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems