Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Όταν το VS παίρνει πρωτοβουλίες

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò psileas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 12-03-2010, 14:06. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-03-2010, 19:00 57610

Όταν το VS παίρνει πρωτοβουλίες

Επειδή κοντέυω να τρελαθώ και έχω ήδη χάσει αρκετό κώδικα, έχει κανείς εμπειρία στο εξής:
    Δουλεύω πάνω σε ένα web project όπου σε aspx αρχεία υπάρχει προφανώς html κώδικας αναμεμιγμένος με c# κώδικα. Ώρες ώρες όμως κάτι πιάνει το VS 2008 και αποφασίζει από μόνο του να πετάξει ότι c# κώδικα έχω μέσα στη σελίδα. Έχει τύχει πολλές φορές να μην το πάρω χαμπάρι και να αναγκαστώ να ξαναγράψω κώδικα.

Για παράδειγμα στο: <div><%=var1%></div>
    μπορεί το αγαπημένο μας VS να αποφασίσει να πετάξει το <%=var1%> κάποια στιγμή

Έχει κανείς καμιά ιδέα; Είναι τρομερά εκνευριστικό αλλά και κουραστικό αυτό το πράγμα.
    Ευχαριστώ
  •  11-03-2010, 08:02 57613 σε απάντηση της 57610

Απ: Όταν το VS παίρνει πρωτοβουλίες

Big Smile

Γενικά το VS είναι ένα πρόγραμμα που δεν παίρνει πρωτοβουλίες - αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να αποδεχθείς και τους κανόνες που εκείνο επιβάλει για την χρήση του: Οι wizards του είναι υπέροχοι, και γράφουν πολύ καθαρό κώδικα, αλλά αν μετά μπει "χεράκι" να "μαζέψει" τον κώδικα, δεν ξαναχρησιμοποιείς τον wizard γιατί θα κάνει reset στην αρχική μορφή. Παρόμοιο υπάρχει θέμα και στα Winforms με τα design files.

Ένα ακόμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, είναι ότι τα ASP.NET Webforms δεν έχουν την λογική της ανάπτυξης που έχει το .asp ή το php - το ASP.NET MVC είναι πιο κοντά σε αυτή. Στα Webforms το παραπάνω θα το κάναμε κάπως έτσι:

• Στη σελίδα με το markup θα γράφαμε: <div id=placeholder runat=server></div>
    • Στην σελίδα με τον κώδικα, στο Load της σελίδας, θα γράφαμε: placeholder.Text = var1.toString();

Πιθανώς θα πρέπει να εξοικειωθείς ακόμα περισσότερο με την ανάπτυξη σε ASP.NET Webforms και να μπεις πιο πολύ στο πνεύμα της ανάπτυξης με την χρήση αυτής της τεχνολογίας.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  11-03-2010, 20:02 57623 σε απάντηση της 57613

Εγώ να το δεχτώ απόλυτα αυτό που λες. Θα έπρεπε όμως να μου σβήνει τον κώδικα αυτόματα και χωρίς να προηγηθεί καμία ενέργεια; Για να φανταστείς τι σου λέω, κάθισα κάποια στιγμή και έκανα το εξής για πλάκα: 
    Το VS μου έσβηνε τον κώδικα, πάταγα ctrl+Z και περίμενα. Μετά από 3 δευτερόλεπτα μου τον ξανάσβηνε. Ctrl+Z κτλ κτλ κτλ Ε, κάτι δεν πάει καλά μάλλον

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση όπως και να 'χει

•  12-03-2010, 14:06 57646 σε απάντηση της 57623

psileas:
    Εγώ να το δεχτώ απόλυτα αυτό που λες. Θα έπρεπε όμως να μου σβήνει τον κώδικα αυτόματα και χωρίς να προηγηθεί καμία ενέργεια; Για να φανταστείς τι σου λέω, κάθισα κάποια στιγμή και έκανα το εξής για πλάκα: 
    Το VS μου έσβηνε τον κώδικα, πάταγα ctrl+Z και περίμενα. Μετά από 3 δευτερόλεπτα μου τον ξανάσβηνε. Ctrl+Z κτλ κτλ κτλ Ε, κάτι δεν πάει καλά μάλλον

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση όπως και να 'χει

Συμφωνώ ότι έτσι που το περιγράφεις, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είναι πρόβλημα - δεν μπορείς να δουλέψεις έτσι. H default συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που περιγράφεις.

Σου είναι δυνατό, να στείλεις το project σαν attachment, ή να το ανεβάσεις κάπου στο Internet, και να καταγράψεις τα βήματα αναπαραγωγής του προβλήματος, ώστε να έχω μια καλύτερη άποψη για αυτό που σου συμβαίνει, πέρα από την γενική περιγραφή του προβλήματος;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems