Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

προβλημα με ajax toolkit

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò djrimokbp. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος djrimokbp στις 12-05-2010, 19:22. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-05-2010, 19:13 58578

προβλημα με ajax toolkit

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας πάνω σε ένα τεχνικό προβληματάκι που έχω... προχθές αγόρασα κάποιο χώρο για hosting με όλα τα συναφή: asp.net, framework 3.5, ajax κτλπ....
    Ανέβασα λοιπόν μια ιστοσελίδα που κατασκεύασα  στην οποία χρησιμοποιώ διάφορα ajax controls (από το asp.net ajax control toolkit).  
    Το πρόβλημα τώρα που προκύπτει είναι το εξής: Ενώ τοπικά στον υπολογιστή μου τρέχει τελειότατα η ιστοσελίδα, όταν την ανεβάζω στο server της εταιρίας ότι έχει να κάνει με ajax δεν δουλεύει. 
    Ψάχνω στο νετ εδώ και 2-3 μέρες, υπάρχουν άτομα που έχουν το ίδιο πρόβλημα αλλά σχεδόν κανείς δεν πήρε απάντηση. Και οι λιγοστές λύσεις που υπήρχαν δεν δούλεψαν στην περίπτωσή μου. 

Να διευκρινίσω ότι δεν βγάζει κάποιο error η σελίδα, "απλά" δεν δουλεύει τίποτα από αυτά που χρησιμοποιούν ajax.

Τα βήματα που έχω ακολουθήσει είναι τα εξής:

1) reference του ajax control toolkit και include στον bin folder
    2) reference των System.web.extensions.dll και System.web.extensions.Design.dll και include στον bin folder ( αυτό το βήμα το βρήκα στο νετ , αλλά δεν δούλεψε)

Τοπικά το project έχει δοκιμαστεί σε win xp - iis 5.1, σε win 7 - iis 7 και ο hoster εχει iis 7 και υποστηρίζει ajax 3.5

Ελπίζω να έχει αντιμετωπίσει κάποιος από την κοινότητα το ίδιο πρόβλημα και να μου δώσει τα φώτα του γιατί πραγματικά το έχω μεγάλη ανάγκη.

|| www.rimo-art.com ||
  •  06-05-2010, 19:25 58579 σε απάντηση της 58578

Απ: προβλημα με ajax toolkit

Wild guess: Επειδή η τελευταία έκδοση του Ajax Control Toolkit έχει χτιστεί σε framework 3.5 SP1, μήπως ο hoster σου δεν έχει στήσει το SP1 ενώ εσύ το έχεις;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  07-05-2010, 14:37 58592 σε απάντηση της 58579

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου cap! Ειδικά αυτή την ώρα έχω ανάγκη από προτάσεις γιατί έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα από αυτά που έχουν πέσει στην αντίληψή μου! 

Μόλις επικοινώνησα με τον hoster μου και μου απάντησε ότι το service pack 1 είναι εγκατεστημένο! Καμιά άλλη πρόταση; 

Θα περιγράψω λεπτομερώς τι έχω κάνει μήπως είναι προγραμματιστική γκάφα και δεν δουλεύει το toolkit (αν και τοπικά όλα βαίνουν καλώς)

1) Κατέβασα το .dll του toolkit και το έβαλα μέσα στο bin folder. 
    2) Φόρτωσα τα controls από το .dll στην toolbar
    3) using στο πρόγραμμά μου και add assembly στο web.config file(αυτό γινόταν και τοπικά στην asp σελίδα έτσι και αλλιώς
    4) Φυσικά drag n drop από την toolbar τον toolkitscriptmanager
    5) και τέλος reference στα System.web.extensions.dll, System.Web.Extensions.design.dll από την default διαδρομή που είναι η 
    "C:\Program Files\Reference Assemblies\Microsoft\Framework\v3.5\System.Web.Extensions.dll" και η "C:\Program Files\Reference Assemblies\Microsoft\Framework\v3.5\System.Web.Extensions.design.dll"

επίσης δοκίμασα να τις κάνω copy paste στο bin φάκελο αυτές τις δύο βιβλιοθήκες και να τις κάνω reference από εκεί!!!!

ΥΓ1: Δεν είναι πολύ περίεργο που τοπικά τρέχουν και στον hoster όχι;
    ΥΓ2: Μήπως να αλλάξω hoster; ( στο ixwebhosting.com έχω πάρει)

Edit: Μόλις τώρα δοκίμασα ένα παράδειγμα στον hoster μου με popup extender αντί για modalpopup extender που έχει το site και δούλεψε!!! μήπως πρέπει να βάλω κάποια attributes στο modalpopup για να δουλέψει στον hoster;
    Ο κώδικας που έχω χρησιμοποιήσει με το modalpopup είναι ο εξής:

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17

</asp:Hyperlink runat="server" ID="LoginHyperlink" Text="Login">

<asp:Panel ID="panelLogin" runat="server" CssClass="panelPopUp" style="display:none;">
                <div align="right">
                       <asp:Hyperlink ID="cancelBtn1" runat="server" ImageUrl="~/images/exit_btn.png">
                       </asp:Hyperlink>
                </div>
                <div align="center">
                      <asp:Login ID="login1" runat="server" CssClass="loginControl">
                      </asp:Login>
                </div>
    </asp:Panel>

<asp:ModalPopupExtender ID="ModalPopupExtender1" runat="server" 
            PopupControlID="panelLogin" TargetControlID="LoginHyperlink" 
            CancelControlID="cancelBtn1" BackgroundCssClass="modalpopup">
    </asp:ModalPopupExtender>

|| www.rimo-art.com ||
  •  07-05-2010, 20:25 58596 σε απάντηση της 58592

Σε πόσους browsers έχεις αυτή τη συμπεριφορά;
    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  10-05-2010, 19:47 58619 σε απάντηση της 58596

σε κανένα δεν δούλευε!!!!!

... αλλά ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε! Ανέβασα ένα sample ajax application που χρησιμοποιούσε popupextender και update panels και δούλεψε!

Οπότε ψιλιάστηκα την δουλειά με τα panels.  Τα αντικατέστησα με update panels και όλα δούλεψαν σωστά.

Τώρα γιατί τοπικά δούλευαν μια χαρά ενώ στο server όχι, είναι ένα μυστήριο που θα ήθελα να επιλύσω!!!!!

άγνωσται αι βουλαί του framework!!!

|| www.rimo-art.com ||
  •  10-05-2010, 20:17 58621 σε απάντηση της 58619

Χαίρομαι που βρήκες τη λύση! Η ερώτησή μου μπορεί να σε παραξένεψε, αλλά και 'μένα με παραξένεψε το γεγονός ότι δεν έπαιρνες σφάλμα ή ένα μήνυμα έστω!
    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  12-05-2010, 19:22 58655 σε απάντηση της 58621

τι να πω;;; αφού δούλευε τοπικά σημαίνει ότι δεν είχε κάποιο σφάλμα η σελίδα. και εφ'όσον δεν έπαιζε και κάποια διαφορά έκδοσης στον server γιατί να βγάλει εκεί κάποιο σφάλμα;...Τέσπα..Η αλήθεια είναι ότι και εμένα με παραξένεψε αυτή η συμπεριφορά. Τέλος καλό, όλα καλά!
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας!

|| www.rimo-art.com ||
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems