Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Outlook 2007 authentication

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò savah. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 20-10-2010, 19:02. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-10-2010, 17:18 60632

    Outlook 2007 authentication

    Καλησπέρα,

    Υπάρχει δυνατότητα να προγραμματίσουμε ενα add-in για το outlook 2007 προκειμένου να έχουμε κάπου σε μια βάση username και passwords και με το που ανοίγει το Outlook να γίνεται authentication βάσει των δικών μας username και password και να διαλέγουμε κάθε φορά το εκάστοτε .pst του διαφορετικού χρήστη;

    Επίσης γίνεται να ρυθμίζονται τα settings του exchange ανάλογα με τον χρήστη που έκανε log in ?
  •  20-10-2010, 00:30 60635 σε απάντηση της 60632

    Απ: Outlook 2007 authentication

    Νομίζω ότι αυτό που θέλεις να κάνεις είναι μακριά από την λειτουργία που έχει σχεδιαστεί το Outlook σαν πρόγραμμα να εκτελέσει.

    Το Outlook έχει σχεδιαστεί να είναι ο client για τον MS Exchange - αυτό υπονοεί ότι κάθε χρήστης έχει δικά του settings μέσα στον Exchange που διαμορφώνονται με τις επιλογές του χρήστη και τα policies που έχει καθορίσει ο administrator στο server. Εννοείται ότι κάθε χρήστης πριν έχει πρόσβαση στα δεδομένα που βρίσκονται στον Exchange, του έχει γίνει authentication και έχει ταυτιστεί με κάποιο λογαριασμό.

    Από εκεί και πέρα το Outlook, έχει την δυνατότητα να συνδεθεί και με άλλα mail συστήματα που είναι βασίζονται στο πρωτόκολλο POP3, είτε στο πρωτόκολλο IMAP.

    Σε όλους του λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένο, τους παραθέτει συγκεντρωτικά, και για αυτό το λόγο έχει και τον χαρακτηρισμό του universal inbox.

    Αυτό που ζητάς να κάνεις είναι μη συνεχές με το μοντέλο λειτουργίας που μπορεί να εξυπηρετήσει το πρόγραμμα.

    Πιθανώς, θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο, αν ήξερα το πρόβλημα που προσπαθείς να λύσεις με τον τρόπο που υποδυκνύεις...

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-10-2010, 09:41 60639 σε απάντηση της 60635

    Απ: Outlook 2007 authentication

    Καλημέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την απάντηση σου,

    Καταρχάς το δεδομένο είναι ότι το outlook που θέλω να φτιάξω το custom addin θα χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους στο ίδιο pc. Δηλαδή multiple mailboxes / installation. Δηλαδή δεν έχω την πολυτέλεια να αποκλείσω τους χρήστες μεσω του windows login μιας και το windows login θα είναι κοινό. Πάρε σαν παράδειγμα ένα net cafe.
    Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω ενα addin το οποίο θα "χρησιμοποιεί" το outlook ως μέσο αποστολής και εμφάνισης mail και ως μέσο σύνδεσης σε exchange server όσον αφορά το send receive κομμάτι και μέχρι εκεί. Τα mailboxes θέλω να είναι τοπικά αποθηκευμένα στον δίσκο (pst) διότι το περιβάλλον δεν ενδεικνύται για μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένουν που πάει μαζί με "το inbox στον exchange". Αυτό που έχω καταλάβει ότι πρέπει να κάνω είναι προγραμματιστικά να φτιάχνω τις ρυθμίσεις του exchange σε κάθε login όπως και τις ρυθμίσεις του κάθε pst.

    Για να το κάνω πιο κατανοητό πάρε ως παράδειγμα 3 χρήστες που έχουν 3 account σε διαφορετικούς servers και έχουν και 3 pst. Γίνεται απο addin ή απο c# πρόγραμμα που να καλείται απο το addin με το που ανοίγει το outlook να ζηταει un/pw και προγραμματιστικά πλέον να κάνει τις ρυθμίσεις, δηλαδή un/pw σε server και ποιο pst. Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι σαν το profile. Οπότε γίνεται προγραμματιστικά να ρυθμίζω ενα ολοκληρωμένο profile στο outlook βαση δικου μου authentication?

    Ευχαριστω,


    Πάρις
  •  20-10-2010, 14:13 60646 σε απάντηση της 60639

    Απ: Outlook 2007 authentication

    Εφόσον ανέφερες τον Exchange server (και χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός σε αυτόν) μήπως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ως λύση το Web Outlook  και να λύσεις το πρόβλημα σου πάρα πολύ απλά?

    Από την πείρα μου στην χρήση του δεν δημιουργεί τόσο μεγάλή κίνηση στο δίκτυο που να το κάνει απαγορευτικό σαν λύση. Και πάλι το προτείνω να το δείς (αν και δεν είναι λύση με προγραμματισμό) εφόσον θα έχεις Exchange Server.

    Είναι απλό στην χρήση του και  το μόνο που απαιτεί από το χρήστη είναι να ανοίξει τον internet explorer.


    Don't try to argue with the machine
    Elias Markelis
    MCPD,MCT
  •  20-10-2010, 15:07 60647 σε απάντηση της 60646

    Απ: Outlook 2007 authentication

    Καλησπέρα και πάλι,


    Χρειάζομαι το προγραμματιστικό κομμάτι για περαιτέρω functionality, custom properties κτλ κάτι που το OWA δεν μπορεί να μου το προσφέρει δυστυχώς.
  •  20-10-2010, 18:57 60649 σε απάντηση της 60639

    Απ: Outlook 2007 authentication

    Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να υλοποιήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου:

    • Η σύνδεση με τον exchange έχει να κάνει με τα credentials του συνδεμένου χρήστη στο domain και προφανώς logged in στο μηχάνημα - αν υποθέσουμε ότι ο χρήστης μπαίνει με ένα τοπικό account στο μηχάνημα, για να ξεχωρίζει ο χρήστης θα πρέπει να κάνει log-in στο domain κάθε φορά που ανοίγει το outlook για να πάρει το email του τοπικά. Αν κάποιος "βαρεθεί" να το κάνει κάθε φορά και πατήσει να αποθηκευτεί το password του, δεν είναι σίγουρο ότι ο επόμενος θα είναι σε θέση να το καταλάβει, και στη συνέχεια να ξεσυνδεθεί και να κάνει log-in ξανά με τα σωστά credentials.
    • Το Outlook σετάρεται με σχέση με τον χρήστη που είναι logged στα windows εκείνη τη στιγμή - οπότε για να μπορούν 3 χρήστες να παίρνουν σε 3 διαφορετικά .pst τα email τους με ένα windows λογαριασμό, θα πρέπει να σετάρεις 3 διαφορετικούς λογαριασμούς. Αυτοί θα είναι ορατοί και σε όλους τους χρήστες που θα χρησιμοποιούν - χάνεται κάθε είδους privacy στα δεδομένα τους από εκεί και κάτω. Αν και είναι δυνατόν, να ανοίγεις και να κλείνεις .pst στο Outlook προγραμματιστικά, το Outlook θα "γκρινιάζει" για τα .pst που θα λείπουν/θα είναι κλειστά. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς προγραμματιστικά να φτιάχνεις με το άνοιγμα ένα λoγαριασμό στον Exchange μέσα στο Outlook και να τον σβήνεις με το κλείσιμο - όταν το κάνεις με τον wizard πρέπει να κλείσει το Outlook και να ξανανοίξει. Βέβαια τι θα γίνει στην περίπτωση που το Outlook κλείσει για κάποιο λόγο βίαια; Πως θα προφυλάξεις τον χρήστη για την επόμενη φορά;

    Αυτό όμως που θα μπορούσες να κάνεις explore κατά πόσο μπορεί να σε εξυπηρετήσει, είναι να ενεργοποιήσεις τα profiles που το Outlook σου επιτρέπει να έχεις - ξέρω ότι για κάθε profile μπορείς να έχεις διαφορετικά settings και να έχεις και password πρόσβασης σε αυτό. Από αυτή την μεριά μπορείς να έχεις πολαπλά διαφορετικά settings για ένα windows account που θα είναι υπεύθυνο το Outlook να κρατάει και όχι εσύ να υλοποιήσεις...

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-10-2010, 19:02 60650 σε απάντηση της 60649

    Απ: Outlook 2007 authentication

    Ξανακοιτάζοντας το Control Panel, για να θυμηθώ πως δουλεύουν τα profiles στο Outlook, σίγουρα κάνει για την περίπτωσή σου μιας και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις.

    Το κακό είναι ότι δεν υποστηρίζουν password για την ασφάλειά τους - μπορείς όμως να επιτύχεις το ίδιο, χρησιμοποιώντας passwords επάνω στα .pst αρχεία.

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems