Αν και είμαι off topic να ρίξω και εγώ τον οβολό μου.
Νομίζω ότι έχουμε χάσει το μεγάλο πλεονέκτημα του .net framework που είναι πάρα πολύ απλό.
- Μου αρέσει vb γράφω σε vb.net
- Μου αρέσει C# (ή java??) γράφω σε C#
- Μου αρέσει python γράφω σε ironpython.net
- Μου αρέσει php γράφω σε php
- Μου αρέσει cobol γράφω σε cobol.net
- Και πάει λέγοντας…
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του .net framework. Γράφω σε ότι μου αρέσει.
Και μην ξεχνάτε ότι η αρχική σχεδίαση του .net framework περιλαμβάνει και την δυνατότητα να είναι ανεξάρτητο από το λειτουργικό σύστημα. Το ότι δεν προχώρησε τελικά από την Microsoft το .net framework για άλλα OS έχει να κάνει με λόγους Business και όχι με άλλους λόγους.
Και να σας πω και κάτι ακόμα σαν περισσότερο Marketing τύπος. Η δημιουργία της c# έγινε καθαρά για λόγους Marketing και όχι για ουσιαστικούς λόγους.
Δεν είναι τυχαίο ότι η σύνταξη της μοιάζει με java και το όνομα c# παραπέμπει στην c.
Και κάτι ακόμα: όταν δηλώνεις developer σημαίνει ότι μπορείς να μεταπηδήσεις από γλώσσα σε γλώσσα (οι αρχές και οι ¨προχωρημένες¨ τεχνικές προγραμματισμού είναι σε όλες τις γλώσσες πάνω-κάτω ίδιες).
Αν είσαι ¨κολλημένος¨ στην java, vb, php κ.ο.κ. τότε δεν είσαι developer. Είσαι απλά expert της συγκεκριμένης γλώσσας.
Φιλικά.
Φιλάρετος Σεβαστιάδης.
Albert Camus: Life is the sum of your choices.