Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SAP + .NET Integration

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò axaros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 27-10-2005, 15:10. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-10-2005, 13:05 6423

SAP + .NET Integration

Γεια σας ανύσηχοι !!!
    Τι ξέρετε για αυτό το ζήτημα ... Πως θα "μιλήσω" από μια .ΝΕΤ εφαρμογή με το SAP;

Πάνος Αβραμίδης
  •  25-10-2005, 15:06 6432 σε απάντηση της 6423

Απ: SAP + .NET Integration

Χωρίς να είμαι ειδικός και στα γρήγορα :
    1. Το SAP έχει δικό του API: BAPI και RFC (αυτό είναι το πιο "διάσημο")
    2. Μέσω messaging με το ιδιότυπο σύστημα IDOCS που έχει το ίδιο
    3. Υπάρχει adapter για Biztalk
    4. Υπάρχει και .NET Connector για SAP δες (αρκεί να το υποστηρίζει νομίζω η έκδοση) :
    http://help.sap.com/saphelp_nw04/helpdata/en/e9/23c80d66d08c4c8c044a3ea11ca90f/content.htm

Nikos Κ.
    ALT.NET
  •  25-10-2005, 15:09 6433 σε απάντηση της 6432

Ξέχασα το πιο σημαντικό !!
    Νομίζω οτί πρέπει να ξεκινήσεις απο εδώ
    http://www.microsoft-sap.com/technology.aspx
    Nikos Κ.
    ALT.NET
  •  25-10-2005, 20:38 6447 σε απάντηση της 6433

Γεια χαρά Νίκο !!!
    Για το .NET connector κάτι είχα δει στο παρελθόν. Η ερώτηση μου είναι λίγο πιο γενική ...
    Δεδομένου ότι το Sap έχει πάντα κάποια βάση (SQL Server, Oracle) σαν back end όλα αυτά τα mid tier layers
    είναι απλά Sap approved, αν κατάλαβα καλά, ότι "κάνουν τη δουλειά" σε λογική black box για τον
    outsider .ΝΕΤ(er).

Από εκεί και πέρα όμως το ότι μπορείς να "πειράξεις" τις βάσεις του έστω και με
    ευλογημένο από την ίδια την Sap component δεν μου λέει τίποτε αφού και αυτό
    θέλω να διευκρινήσω το Sap δεν σώζει τα data του σε relational schema;

Τι ακριβώς ισχύει ;

Πάνος Αβραμίδης
  •  26-10-2005, 01:43 6465 σε απάντηση της 6447

Λοιπόν Πάνο όπως σου είπα Sad [:(] δεν είμαι και ο πιο ειδικός σε αυτό, απλά πρόσφατα ήρθα και εγώ σε επαφή με το θέμα λόγω της ανάγκης να "διαλειτουργήσω" με το SAP. Εκεί κατάλαβα ότι ο μόνος τρόπος για να "μιλήσεις" μαζί του είναι μέσω των API που διαθέτει και μάλιστα με εντυπωσιακή ποικιλία από διαφορετικές λειτουργίες που μπορείς να εκτελέσεις όπως μπορείς να διαπιστώσεις.
    Πρόσφατα μάλιστα η SAP λανσάρει πολύ δυναμικά το δικό της framework για διασύνδεση το XI και το Netweaver με την γνωστή μόδα των web services και SOA. Από ότι όμως κατάλαβα αυτό είναι optional στις εγκαταστάσεις. Τέλος πάντων με απλά λόγια το SAP κάνει expose ένα business model σε μορφή API στην περίπτωση του BAPI του RFC και του .NET Connector και στην περίπτωση των IDOCS ένα σύστημα για υποστήριξη EDI υποσυστημάτων.
    Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κάτι τέτοιο πιθανόν δεν σου κάνει και τί εννοείς όταν λες ότι δεν σώζει τα data του σε relational schema.
    Ελπίζω να βοήθησα κάπως.Smile [:)]

Nikos Κ.
    ALT.NET
  •  26-10-2005, 09:35 6469 σε απάντηση της 6465

kyriakoy wrote:
    Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κάτι τέτοιο πιθανόν δεν σου κάνει και τί εννοείς όταν λες ότι δεν σώζει τα data του σε relational schema.
    Ελπίζω να βοήθησα κάπως.Smile [:)]

Καλημέρα Νίκο,
    ούτε εγώ φυσικά είμαι ειδικός ... Δεν γνωρίζω απλά ρωτάω.
    Επίσης δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υπόψην.

Απλά έχω δει εταιρείες να διαφημίζουν τη "δυνατότητα διασύνδεσης με το SAP"
    για τα custom ERP τους ...
    Τι εννοούν ; Τι μορφή έχουν οι βάσεις του SAP;

Πάνος Αβραμίδης
  •  26-10-2005, 12:20 6480 σε απάντηση της 6423

Πάνο Καλημέρα,

Από όσο ξέρω οι εταιρίες που λένε για "δυνατότητα διασύνδεσης με το SAP" έχουν φτιάξει interfaces, adaptors που κουμπώνουν πάνω στο API του SAP. Πολλές από αυτές χρησιμοπoιούν έτοιμα middleware όπως το Biztalk που έχει έτοιμο adapter για SAP. Τώρα τι μορφή έχουν οι βάσεις του SAP δεν ξέρω (αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη αυτό για να συνδεθείς μαζί του. Ελπίζω σε λίγο καιρό να ξέρω περισσότερα για να σε βοηθήσω.
    Nikos Κ.
    ALT.NET
  •  27-10-2005, 15:10 6511 σε απάντηση της 6480

Σε αναμονή των σχολίων σου για αυτό το SAP mystery ...

Πάνος Αβραμίδης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems