Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò parido. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος slickDev στις 31-10-2005, 11:39. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-08-2005, 12:05 4806

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS

Καλημέρα σε όλους! Έχω μια ερώτηση και θέλω τα φώτα σας...

Τι πρέπει να κάνω για να συνδέσω access2003 σε μια εφαρμογή μου, πρεπει να κτεβάσω κάποιο αρχειάκι και απο που? Με αφήνει να σνδέσω μόνο access97. Έχω visual studio 6 με service pack 5

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

parido
  •  30-08-2005, 12:11 4808 σε απάντηση της 4806

Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS

Χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση του θέματος για να δώσω απάντηση, κοιταξα λίγο ψάχνοντας και είδα οτι προβλήματα συνήθως προκύπτουν όταν χρησιμοποιειται DAO και οχι ADO. Εσυ χρησιμοποιείς ADODB.Connection, ADODB.Recordset;

Κατι άλλο που θα βοηθούσε θα ήταν να μας αναφέρεις λιγο πιο λεπτομερώς τι μηνύματα παίρνεις όταν επιχειρείς να συνδέσεις 2003 και πως το επιχειρείς (μεσω κωδικα, αλλιώς; )

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  30-08-2005, 12:17 4809 σε απάντηση της 4806

Σωστό το παραπάνω. Ποιά έκδοση του ADO χρησιμοποιείς? Πώς έχεις γράψει το connection string? Τί μήνυμα λάθους σου βγάζει?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-08-2005, 12:23 4810 σε απάντηση της 4806

εχω στη φορμα μου ενα εργαλειο data και σε αυτο συνδεω την βαση μου. (στο database name απο τα properties βαζω το path της βάσης) οταν τρεξω την εφαρμογή μου εμφανιζει unrecognized database format και το path. Την ίδια βάση την έχω μετατρέψει σε format 97 και δουλέυει κανονικά.
    Συγνώμη για την αμάθεια μου είμαι καινούργιος στον χώρο και το ψάχνω ακόμα.
    parido
  •  30-08-2005, 12:31 4812 σε απάντηση της 4809

Κατα τον ένα ή τον άλλο τρόπο ολοι μας είμαστε καινούριοι στο χώρο και όλοι μας κατι δεν γνωρίζουμε ή υπάρχει πάντα κάποιος που το ξέρει πιο καλα απο εμάς. Αρα, μην ανησυχείς! Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο φτιάχτηκε το forum, και είναι χαρά όλων μας να δεχόμαστε και να κάνουμε ερωτήσεις, από τα πιό περίπλοκα μέχρι τα πιό απλά θέματα. Εξάλλου δεν υπάρχουν περίπλοκα και απλά θέματα. Υπάρχει γνώση, και αυτή προσπαθούμε να μοιραστούμε. Οπότε συνέχισε να ρωτάς, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο! Ειμαι σίγουρος οτι για κάθε ερώτηση που θα κάνεις άλλοι 10 συνάδελφοι θα έχουν την ίδια απορία, οσο απλό και αν σου φαίνεται το ζήτημα. Και ειναι ευχάριστο να βοηθάς, οπότε υπάρχουν αρκετοί φίλοι εδώ που θα προσφέρουν βοήθεια αν μπορούν με μεγάλη τους χαρά.

Και για να ...επιβεβαιώσω άμεσα αυτό που λεω, να σου πω οτι δεν ξερω την απάντηση στην ερώτηση αυτή! :) Βεβαια, πολύ πιθανό να σου απαντούν άλλοι συνάδελφοι που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία καθώς γράφω εγω ή αργότερα.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  30-08-2005, 12:33 4813 σε απάντηση της 4809

Ποιό εργαλείο? Μήπως εννοείς το Data Control της VB? Αυτό χρησιμοποιεί DAO, οπότε λογικό είναι να μην διαβάζει μετά την Access 97, καθώς η εξέλιξη του DAO είχε ήδη σταματήσει όταν βγήκε η VB6
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-08-2005, 12:37 4814 σε απάντηση της 4812

Big Smile [:D] Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!!!!Smile [:)]Big Smile [:D]Big Smile [:D]

parido
  •  30-08-2005, 12:40 4815 σε απάντηση της 4813

Ναι,αυτό χρησιμοποιώ! Δηλδή δεν γίνεται να το χρησιμοποιήσω αυτό? Απλά θυμάμαι ότι κάτι μας είχε πει ο καθηγητής ότι πρέπει να κατεβάσουμε αλλά δεν πρέπει να το έχω σημειωμένο και δεν έχω κ τισ σημειώσεισ μου... Άλλος τόπος να γίνει η σύνδεση?

parido
  •  31-10-2005, 11:39 6578 σε απάντηση της 4806

Το VS6 έχει κάποια εργαλέια που μπορείς να χρεισιμοποιήσεις.
    Κάνοντας δεξί κλίκ στην εργαλειοθήκη της vb6 θα επιλέξεις components και από το παράθυρο διαλόγου μπορείς να επιλέξεις τα παρακάτω:
    1.Microsoft ADO Data Control 6.0 για την σύνδεση με την βάση δεδομένων
    2.Microsoft Data Grid Control 6.0 για την κατανάλωση των δεδομένων.
    3.Microsoft Hierarchical FlexGrid Control 6.0 για την κατανάλωση των δεδομένων.

Κάνοντας Drag_Drop σε μια φόρμα το '1' (Adodc) και μετά δεξί κλίκ πάνω σε αυτο, από το μενού που θα εμφανιστή επιλέγεις το μενού Properties για να μπορέσεις να συνδέσεις το Control(Adodc) με την Βάση δεδομένων.

Το 2 και 3 μπορούν να συνδεθούν με το 1 έτσι χωρίς καθόλου κώδικα συνδέεσε με την βάση σου και μπορείς να δείς και τα δεδομένα.
    Στο 2 και 3 στο παράθυρο ιδιοτήτων στην ιδιότητα DataSource θα επιλέξεις το adodc1.
    Πρώτα πρέπει να αποθέσεις το ADO Data Control(Adodc) και να το ρυθμίσεις για να μπορέσεις να ορίσεις την ιδιότητα DataSource των 2 και 3 Controls.

Αν μετονομάσεις το Adodc στην ιδιότητα DataSource των 2 και 3 θα εμφανιστεί το όνομα που έχεις δόσει.Το προεπιλεγμένο όνομα είναι Adodc(1 2 3....)

Αναλητικές χρήσεις των παραπάνω Controls θα βρείς και στο help της vb6(MSDN).

Τέλος μπορείς να συνδεθής με κώδικα χρεισημοποιόντας την βιβλιοθήκη Microsoft ActiveX Data Object (Num) όπου Num είναι οι εκδόσεις του ADO που έχεις στο σύστημά σου. Για να ορίσεις μια αναφορά σε αυτήν την βιβλιοθήκη από το μενού Project της vb6 επέλεξε References και στο παράθηρο διαλόγου επέλεξε την βιβλιοθήκη.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems