Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Network Load Balancing και File Replication

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kkara. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 05-11-2005, 11:08. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-11-2005, 13:36 6650

Network Load Balancing και File Replication

Έχω μια ASP.NET εφαρμογή (ας την πούμε Α) η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα τρέξει σε Web Servers με Network Load Balancing. Η εφαρμογή εκτός από τον ΚΩΔΙΚΑ Smile [:)] περιέχει και διάφορα XML config αρχεία, διάφορα html αρχεία, τα stylesheets κτλ. Το πρόβλημά μου είναι ότι είναι πολύ πιθανό η διαχείριση αυτών των αρχείων να γίνεται απομακρυσμένα μέσω Web εφαρμογής (ας την πούμε Β) οπότε κάθε τροποποίηση ή προσθήκη αρχείων θα πρέπει να γίνεται replicate και στους υπόλοιπους server εκτός από αυτόν στον οποίο έτυχε να εκτελείται η Β. Οι τρόποι που σκέφτηκα για αυτό είναι οι εξής :
    1. Τοποθέτηση αυτών των αρχείων σε κάποιο κοινό folder (π.χ. στον Database Server). Ο πιο απλός τρόπος, αλλά όχι και ο πιο καλός καθώς α) ΔΕΝ είναι αυτή η δουλειά του DB Server Smile [:)] β) δεν είναι αποδοτικός
    2. Η Β όταν κάνει μια δουλειά τροποποίησης αρχείων να φροντίζει ώστε να αποθηκεύει την αλλαγή σε όλους τους Server. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να παίξω λίγο με τα δικαιώματα εκεί, αλλά εν γένει θα παίξει. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει αν για κάποιο λόγο το update δεν παίξει π.χ. σε έναν Server. Τότε δεν θα περαστούν οι αλλαγές ποτέ;
    3. Να φτιαχτεί ένα Windows Service που να ελέγχει περιοδικά τα αρχεία μεταξύ των Server. Το service θα τρέχει σε όλους τους Web Server και θα ελέγχει αν κάποιος άλλος Server έχει αρχεία πιο ενημερωμένα από τα δικά του ώστε να τα κάνει replace.
    4. ???????????????????????????????????????????????
    Μήπως μπορείτε, ως πιο έμπειροι να μου συμπληρώσετε το 4? Αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι έτοιμο στο λειτουργικό (Windows 2003) που να κάνει τη δουλειά αυτόματα... Ίσως το File Replication Service (το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, απλά έχει κατάλληλο όνομα Smile [:)]); Ευχαριστώ...

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  03-11-2005, 13:54 6652 σε απάντηση της 6650

Απ: Network Load Balancing και File Replication

Το DFS θα ήταν overkill για λίγα αρχεία, όμως το έχω χρησιμοποιήσει σε "παρόμοια" περίπτωση όπου έχω 9 web servers διάσπαρτους στην Αθήνα και κάνω replicate κάποια sites.

Υπάρχουν tools που κάνουν την δουλειά περιοδικά και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψεις καν service. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το Shadow Copy για να δω τι κάνει αλλά ίσως είναι κι αυτό μια εύκολη λύση.

Πάντως μια και έχω φάει τα μούτρα μου με DFS finetuning εγώ θα το έκανα πάλι με DFS... Smile [:)]

good luck
    rousso
    rousso
  •  03-11-2005, 14:05 6653 σε απάντηση της 6650

Μήπως να ρίξεις μια ματιά στο documentation του configuration application block μέσα στο enterprise library; νομίζω ότι κάτι αναφέρει για περιπτώσεις load balancing.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  03-11-2005, 15:02 6657 σε απάντηση της 6653

Χμμμ, δεν βρήκα τίποτα στο documentation του configuration application block και όντως το DFS θα ήταν overkill μετά από λίγο διάβασμα που έκανα... Μάλλον θα ψάξω κάποιο έτοιμο εργαλειάκι ή θα φτιάξω ένα απλό Windows Service. Καμιά πρόταση για κατάλληλο εργαλείο ή να αρχίσω το development; Wink [;)]
    Ευχαριστώ για τη βοήθεια...

•  03-11-2005, 15:44 6660 σε απάντηση της 6657

Για να κάνουμε κουβέντα και να συμπληρώσω το 4 στην λίστα σου, ο Microsoft τρόπος να λύσεις αυτό το πρόβλημα, είναι ο Application Center 2000.

Αν δεις το overview του προιόντος στο site του, θα καταλάβεις ότι είναι κομμένος και ραμένος για αυτές τις δουλειές.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  03-11-2005, 15:56 6661 σε απάντηση της 6650

Η σωστή απάντηση
    Μπράβο Γιώργη

Antonios Chatzipavlis

•  03-11-2005, 16:59 6667 σε απάντηση της 6661

Βρε τι μαθαίνω στα γεράματα... Smile [:)]. Φοβερό προϊόν, και με φοβερή τιμή Surprise [:O]. Αλλά στην περίπτωσή μου είναι over-over-over-(βάλτε όσα over θέλετε)-kill.
    Πάντως μένω έκπληκτος από την ταχύτητα και την ακρίβεια με την οποία δίνονται οι απαντήσεις στο DNZ. Συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ σε όλους, και keep up the good job Yes [Y].

•  03-11-2005, 19:00 6671 σε απάντηση της 6661

Ίσως το Updater Application Block τότε;
    Angel
    O:]
  •  05-11-2005, 11:08 6726 σε απάντηση της 6671

Σήμερα βγήκε στα Microsoft Downloads, δες κατά πόσο μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό που θες να κάνεις:

Working with Windows Synchronization Manager on Mobile Computers Running Microsoft Windows XP
    In this Lab you will create a class library that you can register with the Windows Synchronization Manager to synchronize files from a server directory to a client directory. The objectives of this lab are: To learn how to use the Windows Synchronization Manager Interfaces. To create a C# class library that can synchronize files. To understand how to display properties for the items being synchronized.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems