Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Από που μπορώ να ψωνίσω προϊόντα της Microsoft;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος στις 05-11-2005, 18:39. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-11-2005, 22:58 6641

Από που μπορώ να ψωνίσω προϊόντα της Microsoft;

Αν θέλω να πάρω μερικά προϊόντα για την επιχείρισή μου. Πχ, καμιά 15αριά office, 1-2 widows server, 1 sql server, από που τα παίρνω;

Θα πρέπει αυτός που τα πουλάει να μπορεί να με καθοδηγήσει και στο ποια προϊόντα καλύπτουν τις ανάγκες μου, και στο μπερδεμένο licencing. Με απλά λόγια θα πρέπει ο πωλητής να ξέρει το προϊόν που πουλάει.

Εσείς από που ψωνίζετε; Πείτε μου εντυπώσεις. Αν κάποιος έχει κόλημα με τα ονόματα, ας μου τα στείλει με ένα pm (μόνο τα ονόματα, τα σχόλια εδώ για να τα δούν και άλλοι)

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  03-11-2005, 12:56 6646 σε απάντηση της 6641

Απ: Από που μπορώ να ψωνίσω προϊόντα της Microsoft;

Χρήστο,
    Στον Παπασωτηρίου !!!!Big Smile [:D]
    Η απάντηση επισήμως από major Microsoft distributor που δεν θα αναφέρω ...

Κι άμα βγάλεις άκρη με τους πωλητές γράψε μου (κυριολεκτικά το λέω : ρίξε post) και εμένα ....
    Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο σαρκασμός της
    "κάτι - μεγαλεπίβολο δύο τρεις γραμμές κουβέντες να αγαπιόμαστε" manager όταν
    της εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για το τι μπορώ να συζητήσω σχετικά με
    πωλήσεις software με κάποιους που στην καθημερινότητα τους δεν ασχολoύνται με αυτό:
    (Δεν μου φταίνε φυσικά ούτε ο Παπασωτηρίου ούτε οι πωλητές του)
    Έψαχνα να αγοράσω στην Ελλάδα το Studio (Enterprise Architect edition).

Τελικά το αγοράσαμε από το εξωτερικό και σε εξαιρετικά χαμηλότερη τιμή bundled με
    ένα code generator tool.

Κάποτε θα πρέπει να τελείωσει αυτή η κωμωδία με το δίκτυο πωλήσεων της Microsoft στην
    Ελλάδα αλλά ποιος ακούει ....

Πάνος Αβραμίδης
  •  03-11-2005, 13:21 6649 σε απάντηση της 6646

Άσε, θυμάμαι πριν κάτι χρόνια που ήθελα να μάθω τιμές για το licensing του SQL Server για αποκλειστική χρήση από την εφαρμογή που φτιάχναμε. Χρειάστηκε να περάσουν 3-4 ημέρες για να πείσουμε κάποιον major Microsoft distributor που δεν ούτε εγώ θα αναφέρω ότι υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα, πόσο μάλλον να μάθουμε και τιμές! Και μιλάμε για γερή διαφορά στα CALs, που θα μας επέτρεπε να πείσουμε πολύ ευκολότερα τους πελάτες μας να αγοράσουν SQL Server.

Μετά από αυτό άρχισα να παρακολουθώ και τις παρουσιάσεις για μάρκετινγκ της Microsoft για να μαθαίνω τί πραγματικά γίνεται.

Ευκαιρία πάντως είναι να πας στο "Σύμμαχοι για την Ανάπτυξη" να τα κουβεντιάσεις αυτά με τους ανθρώπους της Microsoft. Στο κάτω-κάτω, παθαίνουν και αυτοί ζημιά αν ο κόσμος αγοράζει licenses και CALs από το "Programmer's Paradise" εξαιτίας του υπερόπτη distributor που δεν μπορεί να ασχοληθεί να μάθει τα προϊόντα που πουλάει!
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-11-2005, 13:41 6651 σε απάντηση της 6649

Πάντως εγώ που έχω αγοράσει πολύ πράγμα από το Πλαίσιο δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πάρε τους και ζήτα να μιλήσεις με τον υπέυθυνο εταιρικών πελατών. Πες του τι θέλεις και θα σου βρει άκρη. Αυτα που ζητάς είναι σχετικά απλά.

rousso
    rousso
  •  03-11-2005, 14:16 6655 σε απάντηση της 6651

Για παράδειγμα τα είπα...

Στο πλαίσιο δεν πάω ούτε σηκωτός:

Πλαίσιο, καθημερινή πρωί, Σεπτέμβριος 1999. Έχω γυρίσει όλη τη Στουρνάρη και μαζεύω προσφορές για ένα super duper server με software και τα πάντα, με 2.000.000 δρχ μετρητά στην τσέπη. Έχω φτάσει και στο πλαίσιο, έχει όλα όσα ζητάω, και φτάνουμε στο τελευταίο. Θέλω το μηχάνημα σε high tower. Τα υπόλοιπα 100 καταστήματα της Στουρνάρη έχουν όλα από 2-3 μεγάλα κουτιά στο υπόγειο. Το πλαίσιο δεν έχει. Κουνάω τα λεφτά μπροστά του. Μπορεί να βγεί επί τόπου ο πωλητής από το μαγαζί, να μπει στο διπλανό και να πάρει ένα κουτί να το βάλει στην παραγγελία. Και όμως, σκασίλα του, μου λέει "λυπάμαι, τέτοιο κουτί δεν έχουμε και δεν ξέρω πότε και αν θα φέρουμε". Νταννννν, κάγκελο....

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  03-11-2005, 21:58 6675 σε απάντηση της 6641

Χαχαχα, καλά οι άνθρωποι στο Πλαίσιο, είναι ο ορισμός της απροσδιοριστίας. Μπορεί να σκιστούν να σε εξυπηρετήσουν (μου άλλαξαν μια κάρτα γραφικών που είχα πάρει πριν από ένα χρόνο, χωρίς να έχει πρόβλημα, απλώς ήταν AGP και αναβαθμίστηκα σε PCIx. Και το καλύτερο; Στην τιμή που είχε ένα χρόνο πριν), μπορεί να πέσεις σε τοίχο ο οποίος δεν καταλαβαίνει (και δε νοιάζεται):
    "Γεια σας, θα ήθελα το MS Intellimouse Optical"
    "...... 37 ευρώ ..."
    "Δεν υπάρχει OEM/Bundle;"
    "Τα bundle δίνονται μόνο με νέο υπολογιστή"
    "Μάλιστα. Δώστε μου έναν λόγο να μην πάω δίπλα στο Multirama ή σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο κατάστημα της Θεσσαλονίκης, όπου θα μου δώσουν το OEM;"
    "εε... Τι να σας πω. Αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας..."

Μετάφραση: "και να μην πάρεις εσύ, θα πάρει κάποιος άλλος, και εγώ θα πάρω το μισθό μου. Καλημέρα σας!"
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  03-11-2005, 23:05 6677 σε απάντηση της 6675

Δεν είναι σωστό που σχολιάζουμε το Πλαίσιο αλλά μια και το πιάσαμε εγώ έχω να σας πω ότι στο Πλαίσιο μιλάτε με τους λάθος ανθρώπους...

Εγώ όταν είναι να πάρω κάτι από το Πλαίσιο, τηλεφωνώ στα παιδιά που εξυπηρετούν τους εταιρικούς πελάτες (και όχι το retail στα καταστήματα), μιλάω με έναν ή δύο συγκεκριμένους ανθρώπους και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε όταν αγόρασα 400 PC με ένα τηλεφώνημα ούτε όταν αγόρασα Exchange, SQL και άλλους servers.

Τώρα για το retail ή το technical support δεν ξέρω να σας πω γιατί σπάνια τα χρησιμοποίησα και σπάνια τα χρειάστηκα...

Για μένα από την εμπειρία μου στην Αθήνα το Πλαίσιο είναι ο μόνος σοβαρός προμηθευτής που έτυχε να συνεργαστώ σε μεγάλη κλίμακα...

Άλλα ονόματα δεν λέμε να μην θίγουμε οικογένειες...

φιλικά
    rousso

rousso
  •  04-11-2005, 01:43 6683 σε απάντηση της 6677

Να υπενθυμίσω οτι καλό θα ήταν να μην επεκτεινόμαστε πέρα από κάποιο σημείο στην κριτική μας σε συγκεκριμένα νομικά ή φυσικά πρόσωπα σε αυτούς τους χώρους συζητήσεων. Οσο και αν θεωρούμε οτι έχουμε δίκιο στα επιχειρήματά μας, η άποψη του καθενός δεν παύει να είναι προσωπική. Η στόχευση σε συγκεκριμένα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις.

(Τωρα που έπαιξα τον κακό / προστάτη των κανόνων για άλλη μια φορά, μπορώ να πάω στη μπανιέρα και να βουλιάξω τα παπάκια μου).

Switching to serious poster mode:
    Η αλήθεια είναι οτι η Microsoft δεν δίνει μέσα από το site της πολλές πληροφορίες για τα θέματα licencing (ή, να το πω αλλιώς: δίνει ΠΑΡΑ πολλές πληροφορίες με αποτέλεσμα να "χάνεσαι"). Εχω κάποιον συνεργάτη που θέλει να πάρει windows + sql server για την επιχείρησή του. Δεν έχει καταφέρει να καταλάβει με τι licencing σχήμα θα πρέπει να τα αγοράσει. Θα τον κάνει web server.

Ποιός, επιτέλους, μπορεί να μας παρέχει τέτοιου είδους πληροφορίες, σε απλή μορφή;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  04-11-2005, 09:28 6687 σε απάντηση της 6683

Να προσθέσω :

Το θέμα των τιμών δεν σας απασχολεί;
    Πως δικαιολογούνται αισθητές διαφορές στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό;

Πάνος Αβραμίδης
  •  04-11-2005, 11:01 6691 σε απάντηση της 6683

Η ημερίδα "Σύμμαχοι στην Ανάπτυξη" έχει και μία ημίωρη παρουσίαση για το Licensing κατά τις 13:15, Τα Νέα Πλεονεκτήματα των Προγραμμάτων Αδειών Χρήσης. Εκεί θα είναι μια καλή ευκαιρία να ρωτήσεις τί γίνεται.

Δοκίμασε πάντως να πάρεις τηλέφωνο και τη Microsoft, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά από τον καιρό που πέρναμε τηλέφωνο και μας κάνανε αμέσως πάσα στους distributors. Συγκεκριμμένα, δοκίμασε το Microsoft Hellas Customer Service and Technical Support, 801 500 3000 ή 211 1206 500 από κινητό.

Όσο για τη διαφορά τιμών, μπορεί να οφείλεται στο ότι το Πλαίσιο ή ο Παπασωτηρίου δεν αγοράζουν μέσω κάποιου προγράμματος μαζικών πωλήσεων ή bundling. Αντίθετα, τα εξειδικευμένα e-commerce sites, όπως το Programmer's Paradise και το ComponentSource κάνουν ειδικές συμφωνίες επειδή πουλάνε μεγάλο αριθμό licenses.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-11-2005, 12:30 6695 σε απάντηση της 6691

pkanavos wrote:
    Όσο για τη διαφορά τιμών, μπορεί να οφείλεται στο ότι το Πλαίσιο ή ο Παπασωτηρίου δεν αγοράζουν μέσω κάποιου προγράμματος μαζικών πωλήσεων ή bundling. Αντίθετα, τα εξειδικευμένα e-commerce sites, όπως το Programmer's Paradise και το ComponentSource κάνουν ειδικές συμφωνίες επειδή πουλάνε μεγάλο αριθμό licenses.

Σωστά.
    Εμένα όμως σαν τελικό πελάτη γιατί έπρεπε να με νοιάζει Πάνο;
    Η θα πρέπει να πληρώνω παραπάνω στους τοπικούς providers
    μέχρις ότου οι τελευταίοι αυξήσουν τις πωλήσεις τους;

Το αγοράζω απ' έξω και τελειώνει το θέμα.

Πάνος Αβραμίδης
  •  05-11-2005, 18:34 6737 σε απάντηση της 6691

pkanavos wrote:
    Δοκίμασε πάντως να πάρεις τηλέφωνο και τη Microsoft, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά από τον καιρό που πέρναμε τηλέφωνο και μας κάνανε αμέσως πάσα στους distributors.

Δηλαδή από τηλεφώνου έχουν πράγματα να μου πούνε που δεν τα έχουν στο web site τους; Ή εγώ δεν τα έχω βρει;

Αν τους στείλω e-mail και τους ρωτάω θα γίνει τίποτα; Γιατί σε 1-2 e-mails που έχω στείλει έχω πάρει... όχι ικανοποιητικό response...

Στο εξωτερικό άραγε τι παίζει; έχεις κανείς αντίστοιχες εμπειρίες;

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-11-2005, 18:39 6738 σε απάντηση της 6737

Θα κάνω πάντως έτσι δοκιμαστικά ένα τηλέφωνο στη MS, να δω τι θα μου πούνε....
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems