mixio:Καλημερα, αναπτυσσω μια εφαρμογη σε C# με Visual Studio 2005 και .NET Compact Framework για PDA.
Ειμαι σχετικα απειρος με ολα αυτα καθως ξεκινησα πριν δυο μηνες να ασχολουμε με C# για PDA.
Το προβληματακι μου ειναι απλο:
Εχω ενα text file με κατι λεξεις στα ελληνικα.
Οταν παω να διαβασω τις λεξεις μεσω του προγραμματος δε βγαινει τιποτα.
Σιγουρα εχει να κανει με κωδικοποιηση αλλα δοκιμασα πολλα πραματα και δεν εβγαλα ακρη.
Οποιος μπορεσει να με βοηθησει ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ !
Καλη πρωτοχρονια !
Καλησπέρα! Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας! Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με ανάγνωση ελληνικών χαρακτήρων από από αρχείο *.txt, με τη διαφορά ότι το πρόβλημα δε γίνεται άμεσα εμφανές στο ίδιο το text file αλλά μόνο όταν τρέχω το πρόγραμμα, και αφορά μεμονωμένους χαρακτήρες. Για να πάρω τα πράγματα από την αρχή, είχα ένα αρχείο κειμένου σε πολυτονικό, το μετέτρεψα σε μονοτονικό και το αποθήκευσα σε encoding UTF-8. Το πρόγραμμα πρέπει να μετρά συλλαβές κάθε σειράς. Φαίνεται όμως ότι με μερικά τονούμενα φωνήεντα υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτό γίνεται τυχαία, δηλαδή, αλλού το "ί" υπολογίζεται κανονικά και αλλού όχι, και το ίδιο και με άλλα τονούμενα.
Με το πρόγραμμα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Είδα το πρόβλημα ανάγνωσης των χαρακτήρων αυτών και όταν έκανα ανάγνωση του αρχείου με Readline. Στη θέση αυτών των χαρακτήρων η κονσόλα έβγαζε ερωτηματικά. Αντίθετα, όταν έκανε ReadToEnd(), όλα εμφανίζονταν οκ.
Δεν γνωρίζω σε βάθος προγραμματισμό. Φιλόλογος Ελληνικών είμαι αλλά λόγω του μεταπτυχιακού μου χρειάστηκε να μπω λιγο στα "χωράφια" σας παιδιά. Γι αυτό θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου εξηγούσατε με απλά λόγια το πρόβλημα και πώς θα μπορούσα να το λύσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.