Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Προβλημα με άνοιγμα βασης Access 97

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Kostis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Kostis στις 22-03-2012, 10:45. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-02-2012, 11:04 69162

Προβλημα με άνοιγμα βασης Access 97

Προσπαθώ να ανοίξω μέσα από το visual studio (με VB) μια βάση τύπου MS ACCESS 97.

Όταν την ανοίγω σαν ODBC μου εμφανίζει ένα υποσύνολο από τους πίνακες που περιέχει.

Όταν την ανοίγω σαν OLEDB μου εμφανίζει διαφορετικό σύνολο από τους πίνακες που περιέχει.

Υπ' 'οψιν η βάση είναι ΟΚ και λειτουργεί θαυμάσια με το λογισμικίο της.

Τι κάνω λάθος, πως πρέπει να την ανοίξω για να δω όλους τους πίνακές της.

Ευχαριστώ

•  06-02-2012, 17:40 69166 σε απάντηση της 69162

Απ: Προβλημα με άνοιγμα βασης Access 97

Δεν μου έχει τύχει τέτοιο πρόβλημα με Access, αλλά θα σου πρότεινα να κάνεις ένα compact and repair το αρχείο.

Αν αυτό δεν πιάσει τότε κάνε τη ΒΔ save σε έκδοση 2003 και μετά πάλι σε έκδοση 97. Αυτό το κολπάκι με έχει εξυπηρετήσει αρκετές φορές με access που είχαν "περίεργη" συμπεριφορά.

Πριν από όλα κάνε ένα backup το αρχείο.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  06-02-2012, 23:34 69173 σε απάντηση της 69166

Τασο, έχω κάνει όλες τις ενέργειες  που αναφέρεις πλην της μετατροπής σε μεταγενέστερη.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

•  07-02-2012, 09:29 69179 σε απάντηση της 69173

Μήπως εμφανίζονται μαζί και τα queries; αλλιώς έτσι όπως το λες, πάει να πει ότι είτε λείπουν πίνακες είτε εμφανίζονται πίνακες που δεν υπάρχουν.
    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  07-03-2012, 10:31 69580 σε απάντηση της 69173

Καλημέρα σας

Προσπαθώ εδώ και καιρό να λύσω το παρακάτω πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας.

Πρόκειται για μια βάση δεδομένων ACCESS 97.

Όπως θα δείται και στο λινκ που παραθέτω, ο server explorer μου εμφανίζει διαφορετικούς πίνακες από την βάση ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης που κάνω (OLEDB ή ODBC, σε visual studio 2010, win 7 as admin).

http://www.freeimagehosting.net/js5jo

Στην μια περίπτωση μου προβάλει τον πινακα demographics που μεενδιαφέρει σε πρώτη φάση. Όμως δεν μου επιτρέπει να δώ τα πεδία του.

Μέσα από την access 2003 προπάθησα να κάνω μετατροπή αλλά πήρα το σφάλμα 
    ADO350.dll does not exist. Πράγματι το συγκεκριμένο αρχείο δεν υπήρχε στον φάκελο ADO του συστήματος. Το έβαλα, του έκανα regrvr32.

Δυστυχώς όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Θα παρακαλούσα τα φωτα σας.

•  07-03-2012, 11:45 69582 σε απάντηση της 69580

Kostis:

Όπως θα δείται και στο λινκ που παραθέτω, ο server explorer μου εμφανίζει διαφορετικούς πίνακες από την βάση ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης που κάνω (OLEDB ή ODBC, σε visual studio 2010, win 7 as admin).

http://www.freeimagehosting.net/js5jo

Στην μια περίπτωση μου προβάλει τον πινακα demographics που μεενδιαφέρει σε πρώτη φάση. Όμως δεν μου επιτρέπει να δώ τα πεδία του.

Αυτό μοιάζει πιο πολύ με πρόβλημα με τα δικαιώματα - έχεις βάλει τον χρήστη Admin με κενό password στα credentials του connection;

Kostis:

Μέσα από την access 2003 προπάθησα να κάνω μετατροπή αλλά πήρα το σφάλμα ADO350.dll does not exist. Πράγματι το συγκεκριμένο αρχείο δεν υπήρχε στον φάκελο ADO του συστήματος. Το έβαλα, του έκανα regrvr32.

Δυστυχώς όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Το .dll που αναφέρεσαι είναι το DAO350.dll και δεν υπάρχει στα καινούργια συστήματα - αν έχεις την Access 2003 σε Windows XP, θα μπορούσες να δοκιμάσεις εκεί να κάνεις την μετατροπή..

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  07-03-2012, 15:31 69584 σε απάντηση της 69582

όλα δουλεύουν με full προνόμια.

•  07-03-2012, 15:45 69587 σε απάντηση της 69584

Δεν ξέρω τι μπορεί να πηγαίνει στραβά. Ίσως πρόκειται για hidden tables ή linked tables ή κάτι άλλο. Ίσως θα ήταν καλύτερο να επεξεργαστείς το αρχείο κατευθείαν από την Access. Ένας εμπεριστατωμένος οδηγός με hints γύρω από αυτά τα θέματα (hidden tables, linked tables, κλ.π.) είναι αυτός.

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  22-03-2012, 10:45 69742 σε απάντηση της 69587

Marko σ' ευχαριστώ ήταν link table τελικά.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems