Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Κλήση aspx αρχείου από τον server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò ioagia. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Rayden στις 01-08-2012, 09:44. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  31-07-2012, 16:13 70997

Κλήση aspx αρχείου από τον server

Καλησπέρα σε όλους,

φτιάχνω μια .NET web εφαρμογή για δημοπρασίες.
    ο χρήστης αναρτά ένα διαγωνισμό με ημερομηνία λήξης.
    ο διαγωνισμός αποθηκεύεται στη ΒΔ.
    όταν ο διαγωνισμός λήξει θέλω να κάνω ένα update στην εγγραφή (την μαρκάρω ως ληγμένη) και θέλω να αποστέλω κ ένα email στον owner του διαγωνισμού για να τον ενημερώσω.

Για να το καταφέρω έχω δημιουργήσει ένα Job στον MSSQL που τρέχει κάθε 5 λεπτά κ τσεκάρει όλους τους διαγωνισμούς αν έχουν λήξει.
    Αν ναι, ανανεώνω τις εγγραφές με ένα query.

Αλλά, δεν ξέρω πως να στείλω το email.

Υπάρχει τρόπος να triggάρω την εφαρμογή από τον sql server (πχ καλώντας ένα aspx αρχείο που θα κάνει την αποστολή του email)?

Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη προσέγγιση ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την φιλοξενία.

Γιάννης
  •  31-07-2012, 17:19 70998 σε απάντηση της 70997

Απ: Κλήση aspx αρχείου από τον server

Μπορείς να στείλεις κατευθείαν τα email χρησιμοποιώντας το Send_db_email από το query

π.χ.

DECLARE @msg varchar(500)

BEGIN

SET @msg = 'Ο διαγωνισμός έληξε'

EXEC msdb.dbo.sp_send_dbmail @recipients=N'[email protected]', @body= @msg, @subject = 'Τέλος Διαγωνισμού ', @profile_name = 'SQL'

end

•  31-07-2012, 21:36 71002 σε απάντηση της 70998

Αν θυμάμαι καλά το profile name έχει να κάνει με το profile name που δίνει το Outlook (MAPI Profile), οπότε θα πρέπει να έχεις και ένα Outlook στημένο για να μπορέσει να στήλει e-mail.

Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα το job να γίνει με κάποια εφαρμογή, που θα τρέχει με κάποιο scheduler, όπως τον Task Scheduler του λειτουργικού συστήματος, και να γίνεται όλη η δουλειά από εκεί...

Αν και προσωπικά μου δημιουργείται η απορία, πως είναι δυνατόν, να κάνει check κάθε 5' - δεν δημιουργείται πρόβλημα με την λειτουργία του site;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  01-08-2012, 09:44 71006 σε απάντηση της 71002

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems