Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μια μικρή βοήθεια!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò antonis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Grigoris στις 18-11-2005, 15:31. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-11-2005, 13:20 7171

Μια μικρή βοήθεια!

Βασικά καλησπέρα σας!

Ειμαι νεος στο site και στα πρώτα μου βήματα.

Θελω να σχεδιασω ενα συστημα που θα δινει τυχαιες ερωτησεις στους συνδεδεμενους χρηστες μιας αιθουσας

Η γλωσσα για την βαση που θα χρησιμοποιησω ειναι mysql.

Η ερωτηση μου ειναι :Να χρησιμοποιησω java ή VB αν ειναι να το κανω σαν εφαρμογή ή PHP αν το κανω σαν ιστοσελίδα?

Αν καποιος γνωρίζει τι ειναι πιο σωστο,ποιο μπορει να με βοηθήσει με τις επιλογες, ποιο μπορει να βγαλει προβληματα με την μεταξυ τους αλληλεπιδραση αν εχει την καλοσυνη παρακαλω να με βοηθήσει

Ευχαριστώ πολύ

•  18-11-2005, 13:42 7173 σε απάντηση της 7171

Απ: Μια μικρή βοήθεια!

Δύσκολη απάντηση γιατί ρίχνεις την ερώτηση σε ένα .Net Forum και η απάντηση εξαρτάται όχι μόνο από το τι θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε εμείς, αλλά και από τι μπορείς να κάνεις εσύ, τι εμπειρίες έχεις, τι χρόνο έχεις στην διάθεσή σου και τι ποσό μπορείς να δαπανήσεις για την δουλειά αυτή.

Πάντως η απλή και προφανής απάντηση είναι να το κάνεις με thin-client (IE κατά προτίμιση), ASP.NET στον web server, και MSDE ως database server.

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτε άλλο εκτός από έναν Windows Server μια και η εφαρμογή σου θα σερβίρει προφανώς περιορισμένο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών και δεν θα κάνει τίποτε περισσότερο από το να δίνει random ερωτήσεις και να καταχωρεί την απάντηση.

Αυτή είναι μια απλή και γρήγορη προσέγγιση στην απάντηση που ζητάς.

Στο ερώτημα λοιπόν μεταξύ rich-client και thin-client στην περίπτωσή σου η απάντηση κατά την γνώμη μου είναι thin-client.

Στο ερώτημα μεταξύ Java & VB σε περίπτωση rich-client, απάντηση κατά την γνώμη μου είναι C# :) αλλά αν επιμένεις κάνε το σε VB.NET και όχι VB.

Αν πάλι πας σε thin-client όπως σου προτείνω και δεν ξέρεις τίποτε άλλο εκτός από PHP τότε θα σου πρότεινα αν έχεις τον χρόνο να το δεις σαν μια ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι νέο και να πας να κατεβάσεις το Visual Web Developer Express Edition και να κάνεις την δουλίτσα σου με τρόπο σύγχρονο, άψογο και γρήγορο.

Δοκίμασέ το....

φιλικά
    rousso
    rousso
  •  18-11-2005, 14:06 7175 σε απάντηση της 7171

Βασικα θελω στον server να υπαρχουν πχ 100 ερωτησεις και να δινει random σε καθε pc 30.Ο χρηστης να βαζει τα στοιχεια του και μετα να βλεπει τις ερωτησεις κατι σαν εξεταση με ερωτησεις πολλαπλων επιλογων.
    Βασικα ειναι η πτυχιακη μου και ο καθηγητης μου εχει πει για mysql kai java ή VB
    Το προβλημα ειναι οτι ειναι η πρωτη μου ουσιαστικα "αληθινή" εφαρμογη.Οι βασικές γνώσεις υπαρχουν απλως δεν γνωρίζω ποιο εργαλειο θα με βοηθήει πιο πολύ και πιο ειναι πιο λειτουργικο.
    Ευχαριστώ πολύ!
  •  18-11-2005, 14:10 7176 σε απάντηση της 7173

Βασικα θελω στον server να υπαρχουν πχ 100 ερωτησεις και να δινει random σε καθε pc 30.Ο χρηστης να βαζει τα στοιχεια του και μετα να βλεπει τις ερωτησεις κατι σαν εξεταση με ερωτησεις πολλαπλων επιλογων.
    Βασικα ειναι η πτυχιακη μου και ο καθηγητης μου εχει πει για mysql kai java ή VB
    Το προβλημα ειναι οτι ειναι η πρωτη μου ουσιαστικα "αληθινή" εφαρμογη.Οι βασικές γνώσεις υπαρχουν απλως δεν γνωρίζω ποιο εργαλειο θα με βοηθήει πιο πολύ και πιο ειναι πιο λειτουργικο.
  •  18-11-2005, 14:29 7178 σε απάντηση της 7175

OK!

Τότε το θέμα είναι απλό. Αφού είναι πτυχιακή και ο καθηγητής σου σου είπε PHP και mySQL.....

.....

.... τότε.....

ένας είναι ο απόλυτα σωστός δρόμος για σένα, την πτυχιακή σου και το μέλλον σου, τον οποίο ανεπιφύλακτα σου προτείνω να ακολουθήσεις:

Πήγαινε στην Microsoft και κατέβασε το Visual Web Developer Express Edition.

Θα το βρείς εδώ: http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/default.aspx

Αν έχεις στην διάθεσή σου ένα Windows XP PC ή ακόμα καλύτερα ένα Windows 2003 server τότε αμέσως μετά το download θα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις μια πάρα πολύ ωραία πτυχιακή και να μάθεις και 5-10 πράγματα που θα στερηθείς αν πας να κάνεις την δουλειά με PHP και mySQL....

Βέβαια επείδή πρόκειται για την πτυχιακή σου, τον καθηγητή σου και το μέλλον σου, καλό θα ήταν να πάρεις την απόφαση αυτή μόνος σου χωρίς να κάνεις ό,τι σου λέει ο κάθε rousso στο κάθε DNZ... Όμως πήγαινε και δοκίμασέ το. Θα δεις ότι είναι η καλύτερη ιδέα....

φιλικά
    rousso

rousso
  •  18-11-2005, 14:52 7179 σε απάντηση της 7178

Να κανω μια παρατήρηση: Αν ο καθηγητής του του έχει πει αυτά που του έχει πει, τότε ο συνάδελφος δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του αλλαγή πλατφόρμας.

Σε περίπτωση που του έχει δοθεί σχετική ελευθερία, τότε και εγώ θα προτείνω το Express ως την καλύτερη δυνατή λύση.

Ομως: Σε περίπτωση που χρειάζεται οπωσδήποτε php/java/mysql, είναι δύσκολο να πάρεις αντικειμενική απάντηση από ένα .NET forum.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  18-11-2005, 15:31 7182 σε απάντηση της 7171

Βασικά η εφαρμογή που θέλεις να φτιάξεις είναι πολύ απλή- και γίνετε με όλα τα εργαλεία που ανέφερες.. Μπορεί και αν ψάξεις στο google να την βρεις και έτοιμη. Αλά αν ο σκοπός σου είναι να μάθεις εγώ θα σου έλεγα να παιδευτείς μόνους σου και σε PHP(μια που είναι natural επιλογή για LAMP world) και σε C# για να μάθεις κάποια πράγματα. Όσο αφορά JAVA είναι δυνατή πλατφόρμα αλά αν σκοπεύεις να δουλέψεις επαγγελματικά σαν προγραμματιστής JAVA στο Greece – έχεις λιγότερες επιλογές από .NET.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems