Καλημέρα. Έχω μια απορία που ενώ έψαξα στο διαδίκτυο, δε μπόρεσα να βρω άκρη. Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα όπου να έχω ένα πάνελ και να βάζω μέσα εικόνες και να τις μετακινώ όπου θέλω εγώ. Το πρόβλημα όμως είανι το εξής: θέλω να φαίνεται μόνο η φιγούρα και να μπορώ να αλλάζω εσωτερικά κάποια χρώματα. Ας όύμε ότι έχω έναν άνθρωπο. Να μπορώ π.χ. να του αλλάξω το χρώμα των μαλλιών και όταν τον προσθέτω στο πάνελ να μη μου φαίνεται το - συνήθως άσπρο - background του.
Τι σκέφτηκα
Οκ φτιάχνω μια συνάρτηση όπου παίρνει 1-1 τα πίξελς και μου λύνει τα χέρια. Πρόβλημα, Αν όμως θέλω να μην εμφανίζεται το άσπρο και έχει π.χ. άσπρη μπλούζα ο άνθρωπος; Δε θα φαίνεται ούτε αυτή
Έχω δει κάποια προγράμματα στυλ Inspiration όπου έχουν βιβλιοθήκες με φιγούρες και φαίνοντια μια χαρά. Αυτές οι εοκίνες είναι ειδικές ή απλές jpg; Μήπως δηλαδή τελικά εγώ ψάχνω τσάμπα για να το κάνω αυτό μέσω jpg εικόνων, ενώ είναι ένα ειδικό format που δεν έχω ασχοληθεί.
Επίσης, ένα τελευταίο. Μπορώ να κάνω serialize πολλές εικόνες σε binary αρχείο; Μπορώ να τις κάνω σε XML, αλλά θα προτιμούσα σε binary.
Οποιοδήποτε hint ή κάποιος sample Κώδικος θα μου ήταν χρήσιμος!