Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Microsoft certificates

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Grizzly8. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 11-09-2013, 22:57. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-09-2013, 19:36 74306

    Microsoft certificates

    Καλησπέρα σε όλους.

    θα ήθελα να ρωτήσω το κατά πόσο χρήσιμο θα ήταν κάποιος να προσπαθήσει να πάρει κάποια certificates της Microsοft,

    όπως programming in C#, programming in HTML5, CSS3 and Javascript etc. Ο λόγος, που το ρωτάω είναι ο εξής: στην ελληνική αγορά εργασίας

    απ' ότι έχω δει δεν τα ζητάνε και πολύ. Μόνο κάποιοι τα θεωρούν ως προσόν. Από την άλλη δεν γνωρίζω τι θα μπορούσε κάποιος να αποκομίσει τουλάχιστον  

    ως γνώσεις διαβάζοντας, για να τα περάσει. Οπότε δεν μπορώ να κρίνω αν θα ήταν χρήσιμο κάποιος να προσπαθήσει να πάρει κάποια certificates.

    Ευχαριστώ πολύ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας.  

  •  10-09-2013, 21:48 74307 σε απάντηση της 74306

    Απ: Microsoft certificates

    Σίγουρα είναι ένα επιπλέον προσόν να έχεις κάποια certifications αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κατέχεις σε βάθος την τεχνολογία σχετικά με την πιστοποίηση. Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν τρόποι να παρακάμψεις το διάβασμα αν θέλεις απλά να πάρεις την πιστοποίηση.

    Όπως σωστά αναφέρεις στην Ελλάδα δεν υπάρχει ζήτηση για certifications αλλά στο εξωτερικό θεωρείται καλό πλεονέκτημα. Για παράδειγμα δεν θα δεις αγγελίες να το έχουν στα υποχρεωτικά στοιχεία αλλά στα nice to have. 

    Βέβαια στην περίπτωση μου, που η εταιρεία ήθελε να πετύχει gold partnership με την Microsoft έπρεπε να διαβάσω για την πιστοποίηση και μάλιστα υπήρξε και χρηματικό bonus γι αυτό.

    Στο τέλος είτε το κάνεις για τον έναν λόγο είτε για τον άλλον κάτι θα σου μείνει και δείχνεις και ένα ενδιαφέρον παραπάνω για την τεχνολογία. Έχε βέβαια κατά νου πως ανάλογα τον τομέα η πιστοποίηση λήγει ανά δυο χρόνια και θέλει είτε ανανέωση είτε να πάρεις τις πιο ενημερωμένες.    


    My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  10-09-2013, 22:14 74308 σε απάντηση της 74306

    Απ: Microsoft certificates

    Καλησπέρα,

    Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν εξετάσεις που μπορείς να τις διαβάσεις. Να ξέρεις ότι υπάρχουν εξετάσεις που πρέπει να έχεις εμπειρία. Δεν ξέρω στα σίγουρα για το τελευταίο track, αλλά μέχρι τώρα για να πάρεις την "μεγάλο" certification υπήρχε ένα architecture exam. Αυτό "πόναγε" - προσωπικά αυτά τα έδωσα 2 & 3 φορές για να τα περάσω. Η αλήθεια είναι ότι είναι life changers - αρχίζεις να βλέπεις κάποια πράγματα διαφορετικά - από το που να χρησιμοποιήσεις τι, από το πως μπορείς να κόψεις μια εφαρμογή, και άλλα τέτοια.

    Νομίζω ότι γενικά οι εξετάσεις είναι κάτι που σε κάνει καλύτερο σαν "προγραμματιστή"...

       

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  11-09-2013, 21:07 74310 σε απάντηση της 74308

    Απ: Microsoft certificates

    Πρόσφατα ολοκλήρωσα τις τρεις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για τον τίτλο MSCD Web Application και δεν είχε τίποτα σχετικό με architecture μέσα. Το ίδιο ισχύει για την προηγούμενη σειρά MCPD. Προσωπικά θα προτιμούσα να υπήρχε κάτι σχετικά με architecture και φυσικά να μην είναι οι ίδιες ερωτήσεις και case studies πάντα. Έτσι η πιστοποίηση θα σήμαινε κάτι περισσότερο.

    Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν εννοείς αυτόν τον τίτλο ή την άλλη σειρά που έχει τώρα η Microsoft και λέγεται MCSM και απαιτεί περισσότερα προαπαιτούμενα για να τον πάρεις.


    My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
  •  11-09-2013, 22:57 74311 σε απάντηση της 74310

    Απ: Microsoft certificates

    Έχεις δίκιο, δεν είχα δει τι γίνεται με το Visual Studio 2012 - βασικά τώρα, μάλλον, παραείναι εύκολα τα πράγματα.

    Εγώ μιλούσα για εξετάσεις όπως την 70-518 και 70-519, τις αντίχοιχες παλαιότερες, ή τις θρυλικές 70-100-Analyzing Requirements and Defining Solution Architectures και 70-300-Analyzing Requirements and Defining Microsoft .NET Solution Architectures.

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems