Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Θα προσλαμβανατε καποιον να δουλεψει για εσας χωρις πτυχιο πανεπιστημιου;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Gorky. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος jimakos στις 31-08-2014, 15:32. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-05-2014, 14:13 75332

    Θα προσλαμβανατε καποιον να δουλεψει για εσας χωρις πτυχιο πανεπιστημιου;

    Καλησπέρα σας, Χάρηκα για την γνωριμία ονομάζομαι Γιώργος και θα ήθελα να σας πω εν συντομία το ιστορικό μου. Τέλη 2012 έπεσε στο χέρι μου ένα Android smartphone και αυτό ήταν η εισαγωγή μου στον κόσμο των υπολογιστών, προγραμματισμου. Εκτοτε διαβαζω και εξασκουμαι καθημερινα στο αντικειμενο με αποτερο σκοπο την εισοδο στην αγορα εργασιας ως mobile developer (iOS, Android) στο εξωτερικο. Εχω φτιαξει μια εφαρμογη πανω στην οποια ουσιαστικα εκανα την "πρακτικη" μου στην οποια δουλεψα UI design + business Java code η οποια εχει ως backend μια web app που εχει γινει deploy σε Google App Engine. Ακομη μαθαινω με παθος ακαταπαυστο. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω πτυχιο πανεστημιου (καθως ανακαλυψα το παθος μου αυτο στα 21). Σκεπτομαι να αρχισω στο Ελληνικο Ανοικτο Πανεπιστημιο του χρονου για να εχω μια δομη στις γνωσεις μου και τα σχετικα υποβαθρα για να προχωρησω. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Εαν σας παρουσιαζοταν ατομο για εργασια το οποιο δεν ειχε πτυχιο πανεπιστημιου θα δεχοσασταν εστω και να το ακουσετε; Τι αλλο θα ζητουσατε στη θεση του πτυχιου ετσι ωστε να τον παρετε στα σοβαρα; (portfolio?) Ευχαριστω για τον χρονο σας και καλημερα!
    Παθος, αγαπη και σκληρη δουλεια.
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  04-05-2014, 15:15 75333 σε απάντηση της 75332

    Απ: Θα προσλαμβανατε καποιον να δουλεψει για εσας χωρις πτυχιο πανεπιστημιου;

    Δεν γνωρίζω άλλο τομέα, αλλά τα χαρτιά στην πληροφορική έχουν την μικρότερη βαρύτητα από άλλους τομείς. Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις, να ενημερώνεσαι συνέχεια, να είσαι υπεύθυνος.

    Ασχολούμαι 17 χρόνια με τον χώρο. Χαρτί δεν έχω, κατάφερα όμως όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσω ένα πελατολόγιο το οποίο με την σειρά του μου έφερε ένα άλλο. Σημασία σε όλους μου τους εργοδότες είχε το εξής. Θέλω να κάνω αυτό, μπορείς να μου το κάνεις; Μόνο σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες ακολουθούν κάποια standard τυποποίησεις απαιτούσαν οι υπάλληλοί τους να έχουν κάποιο χαρτί ή στο δημόσιο.

    Για να καταλήξω σου λέω προχώρα, μάθε καλά κάποια πράγματα και επάνω σε αυτά στήσε την καριέρα σου και θα πετύχεις. Αν καταφέρεις να βγάλεις το ανοικτό πανεπιστήμιο ίσως το χαρτί αυτό σου ανοίξει κάποιους νέους ορίζοντες, πιο πολύ όμως το θεωρώ βοήθημα παρά κάτι το απαιτητό για να πετύχει κάποιος στην πληροφορική.

  •  04-05-2014, 17:52 75334 σε απάντηση της 75333

    Απ: Θα προσλαμβανατε καποιον να δουλεψει για εσας χωρις πτυχιο πανεπιστημιου;

    Προχώρα. Το ΕΑΠ δεν είναι κακή επιλογή αλλά, βάσει της δικής μου εμπειρίας ως τώρα, το πτυχίο είναι καλό ως τυπικό προσόν - που θα μπορεί να δικαιολογήσει την ανέλιξή σου στην ιεραρχία κάποιου μεγάλου οργανισμού. Αν ομως επιλέξεις άλλο "μονοπάτι" (π.χ. μικρότερες εταιρίες, ή freelancing) τότε το πτυχίο δεν παίζει κανένα ρόλο. Μερικές φορές δεν παίζει ρόλο και σε μεγαλύτερα μαγαζιά :)

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  17-05-2014, 16:27 75383 σε απάντηση της 75334

    Απ: Θα προσλαμβανατε καποιον να δουλεψει για εσας χωρις πτυχιο πανεπιστημιου;

    Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Πραγματι ηταν κατι που ηθελα να ακουσω καθως για κανεναν λογο δεν θελω να ξαναμπω σε διαδικασια πανελληνιων, η να δινω 10,000 χρονο σε καποιο ιδιωτικο πανεπιστημιο. 

    Προχωραμε δυνατα και μακαρι του χρονου τετοια μερα να εχω μπει στην αγορα εργασιας!

    Μια και σας βρηκα, τι γνωμη εχετε για το mobile development; Εχει μελλον πιστευετε; 

    Καλησπερα!


    Παθος, αγαπη και σκληρη δουλεια.
  •  31-08-2014, 15:32 75654 σε απάντηση της 75383

    Απ: Θα προσλαμβανατε καποιον να δουλεψει για εσας χωρις πτυχιο πανεπιστημιου;

    Gorky συμφωνό με τους προηγούμενες στις απαντήσεις που έδωσαν. Εάν έχεις μεράκι να είσαι σίγουρος πως θα είσαι απαραίτητος. Οι εργοδότες θέλουν να είσαι αποτελεσματικός σε αυτό που κάνεις. Kαλή είναι και η θεωρία όμως σαν βάση για να ξεκινήσεις από κάπου.

     

     keep walking.......

     

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems