Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Windows Store account

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Replicant. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Replicant στις 18-04-2015, 02:03. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-04-2015, 21:24 76903

    Windows Store account

    Καλησπέρα σας,

    Έχω φτιάξει μια εφαρμογή για windows phone και θα ήθελα να την ανεβάσω στο store. Απ’ ότι διάβασα για να ανοίξω account στο store θα πρέπει να δηλώσω το ΑΦΜ μου. Επειδή ενδιαφέρομαι να ανεβάσω μόνο free εφαρμογές, υπάρχει κάποιος τρόπος για να το αποφύγω;

     

    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  05-04-2015, 17:10 76909 σε απάντηση της 76903

    Απ: Windows Store account

    Τι σε χαλαει σε αυτό; Ανεβασε την και καντη free. Το ίδιο έχω κανει και εγω
  •  05-04-2015, 18:15 76910 σε απάντηση της 76909

    Απ: Windows Store account

    Πες το παραξενιά, αλλά δεν θέλω να δώσω το ΑΦΜ μου. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγω....
  •  06-04-2015, 14:23 76912 σε απάντηση της 76910

    Απ: Windows Store account

    Είσαι σε ένα **Store**, ακόμα και αν πουλάς τσάμπα, *πουλάς* με τιμή €0 + ΦΠΑ. Άρα όχι, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Άσε που αν η εφαρμογή σου εμφανίζει διαφημίσεις δεν πουλάς τσάμπα, έχεις έσοδα που πρέπει να φορολογηθούν.

    Το θέμα είναι καθαρά φορολογικό. Δεν υπάρχουν περιθώρια παραξενίας σε τέτοιες περιπτώσεις, και σίγουρα δεν είναι θέμα privacy ή ασφάλειας. 


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  06-04-2015, 22:54 76921 σε απάντηση της 76912

    Απ: Windows Store account

    Καλά, ούτε θα πουλάω ούτε θα έχω διαφημίσεις…. Τεσπα, απλά μου κάνει εντύπωση.

    Αλήθεια, επειδή δεν το γνωρίζω. Το ίδιο ισχύει και στο Play Store της Google; Για να ανοίξεις account θα πρέπει να δηλώσεις ΑΦΜ ακόμα μια αν η εφαρμογή σου είναι δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις;

  •  07-04-2015, 22:11 76931 σε απάντηση της 76921

    Απ: Windows Store account

    Store είναι και τα δύο, όπως και το Apple App Store. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά λέγονται Stores και όχι download mirrors ή repositories. Δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση - ο λόγος ύπαρξης των stores είναι για να πουλήσεις εφαρμογές, ακόμα και αν αυτές είναι τσάμπα. Επιπλέον στα stores υπάρχουν πωλητές με νομική υπόσταση μόνο - δεν υπάρχουν ανώνυμοι "περίεργοι" που ανεβάζουν malware και κανείς μετά δεν τους ξέρει. 
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  08-04-2015, 22:40 76951 σε απάντηση της 76931

    Απ: Windows Store account

    Έχω την εντύπωση, απ' ότι διάβασα, ότι στο Google Play μπορείς να ανοίξεις free account και αν θες βάζεις τα merchant στοιχεία σου. Επίσης διάβασα, ότι στην Ελλάδα η επιλογή για merchant "ανοίχτηκε" σχετικά πρόσφατα.  Επίσης στο Store της Microsoft, σε κάποιες χώρες ΜΟΝΟ free εφαρμογές μπορείς να ανεβάσεις. Τέλος, πριν ανεβάσεις ένα app, δεν το ελέγχει το store;

     ....άρα αυτά τα περί περίεργων ανώνυμων που ανεβάζουν malware δεν υπάρχουν.

     Υ.Γ.1 Και η google ΔΕΝ το ονομάζει store, αλλά "Google Play"....

  •  09-04-2015, 15:44 76961 σε απάντηση της 76951

    Απ: Windows Store account

    Τα περί περίεργων ανωνύμων δεν υπάρχουν ακριβώς επειδή υπάρχει ο έλεγχος. Μέχρι πριν μερικούς μήνες ο μόνος τρόπος να ανοίξεις account ήταν να πληρώσεις ετήσια συνδρομή οπότε προφανώς και το ΑΦΜ ήταν απαραίτητος. Όσον αφορά τον έλεγχο, το store δεν ελέγχει εφαρμογές που ήρθαν ανώνυμα, επικοινωνεί μαζί σου ανάλογα με την πορεία της εφαρμογής. Μπορεί τελευταία οι έλεγχοι να είναι πιο χαλαροί και να ξεφεύγουν πράγματα (πχ. η πλημμύρα από Sega και Gameboy emulators που παριστάνουν τα παιχνίδια), αλλά αυτό είναι παροδικό σύμπτωμα (ελπίζω)

    Το θέμα είναι το εξής - πρέπει να δώσεις το ΑΦΜ σου και δεν είναι παραξενιά που το ζητάνε. Οπωσδήποτε δεν είναι παραβίαση privacy. Στη χειρότερη, πες πως αυτοί είναι οι κανόνες της Microsoft. 

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-04-2015, 16:54 76965 σε απάντηση της 76961

    Απ: Windows Store account

    Καλά, ετήσια συνδρομή πληρώνω και με την πιστωτική μου Smile Τέλος πάντων, όπως και να έχει έχεις δίκιο όταν λες ότι είναι οι "κανόνες της Microsoft". Ελπίζω σύντομα να τους αλλάξει γιατί αλλιώς δεν θα προχωρήσει το πράγμα....

    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!!

  •  10-04-2015, 23:08 76968 σε απάντηση της 76965

    Απ: Windows Store account

    Ενημερωτικά, η συνδρομή δεν είναι ετήσια. H συνδρομή είναι άπαξ, και αυτή τη στιγμή ο λογαριασμός περιλαμβάνει τo Store του Windows Phone και του Windows Desktop.

    Με τις τελευταίες εξελίξεις, το πιθανότερο είναι ότι τα καινούργια Universal Apps που θα μπαίνουν στο Store, θα παίζουν αυτούσια σε Desktop, Phone/Tablets, Xbox One και embedded devices όπως Raspberry Pi 2.

     

    George J. 

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  16-04-2015, 13:52 76997 σε απάντηση της 76965

    Απ: Windows Store account

    Replicant:

    Καλά, ετήσια συνδρομή πληρώνω και με την πιστωτική μου Smile 

    Έτσι κι αλλιώς με πιστωτική θα πλήρωνες. Ο τρόπος πληρωμής δεν σημαίνει τίποτε. Αλλά από τη στιγμή που πληρώνεις, είσαι υποχρεωμένος να δώσεις ΑΦΜ από την ελληνική/ευρωπαϊκή/αμερικάνικη νομοθεσία. Έχει γίνει συναλλαγή, πρέπει να εκδοθεί τιμολόγιο από την Microsoft. Το "store" δεν είναι τυχαίο όνομα, διακινούνται χρήματα μέσω των apps, μεταξύ χρηστών, telcos, Microsoft και authors. Όλα αυτά πρέπει να είναι σύμφωνα με τις φορολογικές νομοθεσίες όλων των εμπλεκόμενων χωρών, αλλιώς απλά δεν παίζει το store σε αυτές τις χώρες.

    Αν έχεις πρόβλημα σε αυτό, δεν θα προχωρήσει πραγματικά το πράγμα και όχι μόνο στη Microsoft. Θα έχεις προβλήματα και με τα άλλα stores. Ακόμα και αν υπάρχουν τρύπες και παράθυρα ανά περίπτωση, είτε θα έχεις περιορισμούς στις διαθέσιμες υπηρεσίες, είτε το διαχειριστικό κόστος μπορεί να είναι τέτοιο που απλά δεν θα ασχοληθεί το store - ή θα παρέχει πολύ απλοποιημένες και περιορισμένες υπηρεσίες.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-04-2015, 02:03 77011 σε απάντηση της 76997

    Απ: Windows Store account

    Χριστός Ανέστη,

    Αυτές τις μέρες ξέκλεψα λίγο χρόνο και έψαξα λίγο παραπάνω το θέμα. Βρήκα λοιπόν αυτό εδώ: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/bg124529.aspx που εκτός των άλλων αναφέρει:

    «Note  Money from apps listed in the Windows Phone Store is handled separately; in order to receive proceeds from the Windows Phone Store, you'll need to set up a payout account and tax forms in your Windows Phone Dashboard.

    If you only plan to list free apps (and don't plan to offer in-app purchases through the Windows Store), you don't need to set up a payout account or fill out any tax forms. If you change your mind later and decide you do want to sell apps (or in-app purchases), you can set up your payout account and fill out tax forms at that time.»

    Πραγματικά μπερδεύτηκα. Έχουμε ξεκινήσει μια "χαζοσυζήτηση" για το τι είναι store, ΑΦΜ, 0 + ΦΠΑ κτλ και χάσαμε την ουσία.

    Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, και αν δεν έχω χάσει κάτι, δεν χρειάζεται να δώσεις το ΑΦΜ σου αν θες να ανοίξεις ένα account και να ανεβάζεις free apps....

    Αλήθεια, επειδή το έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι, μήπως κάποιος ξέρει αν υπάρχει κάποιο video ή κάποιο αναλυτικό άρθρο με screenshots με step by step οδηγίες για το πως να ανοίξεις ένα ΑΠΛΟ account στο store;

    Υ.Γ. Βρήκα αυτό το video http://channel9.msdn.com/Series/Introducing-Windows-8/Setting-up-a-developer-account αλλά μου φάνηκε απλό.... Αυτό είναι όλο; Smile

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems