Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εργασία εξ'αποστάσεως

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitrios. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Libra Storm στις 05-11-2015, 22:42. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-06-2015, 00:25 77099

    Εργασία εξ'αποστάσεως

    Καλησπέρα,

    Θα ήθελα να ρωτήσω εαν έχει κάποιος εμπειρία από εταιρείες εργασίας εξ'αποστάσεως γιατί βλέπω αρκετές τον τελευταίο καιρό, όπως Aurea Software, Crossover for Work, gTeam και άλλες παρόμοιες. Έχω κάνει την έρευνα μου online αλλά θα ήθελα εαν κάποιος συνάδελφος έχει πραγματική εμπειρία με κάποια από αυτές τις εμπειρίες και να μην βασιστώ σε Glassdoor και παρόμοια websites.

    Ευχαριστώ. 

  •  19-06-2015, 08:15 77100 σε απάντηση της 77099

    Απ: Εργασία εξ'αποστάσεως

    Με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα. Έχω δει κι εγώ τις αγγελίες, οι οποίες αναφέρουν μισθούς too good to be true. Αν και αφήνουν ασαφές αν θα τα πάρεις πραγματικά αυτά ή θα πληρώνεσαι με την ώρα, οπότε είναι απλά υποσχέσεις. Μία πρόσφατη αγγελία για .NET Architect με απαιτήσεις γνώσεων αποκλειστικά σε Java δεν με ενθουσίασε
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  19-06-2015, 10:58 77101 σε απάντηση της 77100

    Re: Απ: Εργασία εξ'αποστάσεως

    Ναι συμφωνώ κάποιες αγγελίες είναι όντως all in one inclusive, αλλά και εγώ έχω τις ίδιες απορίες. Οι μισθοί που αναφέρουν είναι εκ πρώτης όψεως αρκετά καλή για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά στην τελική τους εισπράτεις ή σου λένε αυτό το μήνα δούλεψες 60 ώρες, επί Χ ποσό αρά σου αναλογέι τόσο.

    Επίσης είναι και το θέμα της φορολόγησης, για αυτό το θέτω σαν ερώτημα, εαν κάποιος/α έχει πραγματική εμπειρία με κάποια από αυτές τις εταιρείες. 

  •  19-06-2015, 16:54 77103 σε απάντηση της 77101

    Απ: Re: Απ: Εργασία εξ'αποστάσεως

    Θα με ενδιέφερε και εμένα να διαβάσω κάποια στιγμή το αποτέλεσμα της περιπέτειάς σου. Ίσως τελικά να αξίζουν αυτές οι εταιρείες.

  •  14-07-2015, 02:51 77129 σε απάντηση της 77099

    Απ: Εργασία εξ'αποστάσεως

    Για τις άλλες δεν ξέρω, αλλά μακριά απο Aurea software. Τυχαίνει κολλητός φίλος μου να είναι EMEA Services Director και.. δεν θέλετε να μάθετε.. χονευτήρι ανθρώπων.. 
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  14-07-2015, 10:28 77130 σε απάντηση της 77129

    Re: Απ: Εργασία εξ'αποστάσεως

    Ευχαριστώ Παναγιώτη για την απάντηση.

    Εαν θα μπορούσες να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες θα σου ήμουν ευγνώμων είτε στο νήμα ή με PM.

  •  15-07-2015, 22:53 77138 σε απάντηση της 77130

    Απ: Re: Απ: Εργασία εξ'αποστάσεως

    αν ειναι αληθινά δεν ξερω αλλα ρίξε μια ματια κι εδω:

    http://www.glassdoor.com/Reviews/Crossover-Reviews-E963684.htm

     

    γενικα σε τετοιες εταιρίες αν ο αλλος δεν ειναι παρα πολυ οργανωμένος και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, υπάρχει απίστευτη πίεση διότι για αυτούς εσύ "δεν έχεις οράριο" και το ευέλικτο μπορεί να γινει χειρότερο απο ενα 8 ωρο σε ενα γραφείο με ISDN σύνδεση και τηλεφωνητριες να μιλανε συνέχεια .

    οσο για τα χρηματα ειναι best case scenario παντα. πολλες φορες "μοιράζεσαι το γραφειο σου με αλλον' ναι ναι, και ενω εδω ειναι remotly, παντα παιζει το σεναριο να εχεις αλλους και μαλιστα "ανταγωνιστές" να ελεγχουν τι κανεις και πως το κανεις. (το βαφτιζουν team player) τα προβληματα επικοινωνιας λογο διαφορετικών ηπείρων μπορει να ειναι προβλημα.

    δεν εχω προσωπικη εμπειρία στις συγκεκριμενες αλλα, δουλευω με την μεθοδο αυτη πανω απο 6 χρονια. Δοκιμασα πολλες εταιριες, ελαχιστες εχουν τα θετικα, και πολλες σου κανουν την ζωη κολαση και στο τελος θα προσπαθησουν να σε βγαλουν "σκαρτο". απλα προσεχε και ρωτα οσα περισσοτερα μπορεις για αυτους, πως θα σε ελεγχουν, πως θα επικοινωνείτε, πως θα πληρωνεσαι κτλ.

      

    καλη τύχη 


    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  05-11-2015, 22:42 77450 σε απάντηση της 77099

    Απ: Εργασία εξ'αποστάσεως

    Δουλεύω "εξ' αποστάσεως" από το καλοκαίρι για μία εταιρεία που έχει την έδρα της στην Αγγλία. Συνδέομαι εκεί σε ένα VM μέσω citrix και επικοινωνώ
    με τους άλλους συναδέλφους χρησιμοποιώντας Lync.

    Την αγγελία δεν την βρήκα σε κάποιο από τα sites που αναφέρατε αλλά από μία "κανονική" αγγελία η οποία αναφερόταν απλά για εργασία στην χώρα μας.
    Μετά από 2 interviews και ένα test έγινε πρόσληψη στην εταιρεία που εδρεύει στην Ελλάδα και η μισθοδοσία μου καταβάλλεται από την Ελληνική εταιρεία.

    Δουλεύω στην ουσία εξ' αποστάσεως αλλά δεν δουλεύω από το σπίτι μου. Πρέπει κάθε μέρα να είμαι στην Ελληνική εταιρεία από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα
    με 1 ώρα διάλειμμα το μεσημέρι εκτός εταιρείας. Παρακολουθούμαι από κάμερα και όσα λέω ή γράφω καταγράφονται από την εταιρεία στην Αγγλία.

    Η Δουλειά είναι πιο χαλαρή γιατί είναι οργανωμένη, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα προβλήματα αλλά αυτά οφείλονται πιο πολύ
    στην γλωσσική ανεπάρκεια που υπάρχει σε εμένα και σε κάποιους BA που δεν έχουν και αυτοί την Αγγλική ως μητρική τους γλώσσα, αλλά όλα λύνονται.

    Δεν έχω συνηθίσει ακόμα να δουλεύω έτσι αλλά τουλάχιστον έχω ασφάλιση στην Ελλάδα και ο μισθός μου, καταβάλλεται ανελλιπώς πριν το τέλος κάθε μήνα χωρίς παρατράγουδα.
    Ο μισθός μου είναι 1650 ευρώ κάθε μήνα και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τους μισθούς που καταβάλλονται στους συναδέλφους που δουλεύουν στην Αγγλία ή στους μισθούς από τα sites που έχω δει.
    Νομίζω ότι αν ήταν έτσι δεν θα έμπαιναν στον κόπο να μπουν σε όλη αυτήν την διαδικασία.

    Το project έχει deadline και εκεί δεν κάνουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ακόμα και για developers που αποτελούν "κλειδιά" στην ανάπτυξη του,
    οι οποίοι ανεξαρτήτου εθνικότητας πρέπει να βρίσκονται στην έδρα της εταιρείας και να ταξιδεύουν αρκετές φορές από αυτήν σε άλλες χώρες
    στις οποίες έχουν outsourced developers, κατόπιν απαιτήσεως από το management department.

    Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η εμπειρία μου μέχρι στιγμής και ενδιαφέρομαι πολύ να ακούσω και τις απόψεις άλλων συναδέλφων
    που εργάζονται εξ' αποστάσεως με παρόμοιο ή τελείως διαφορετικό τρόπο.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems