Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ClickOnce ερώτηση

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Antoine. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Antoine στις 12-12-2005, 11:25. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-12-2005, 15:05 7678

Tongue Tied [:S] ClickOnce ερώτηση

Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση...
    Σε Smart Clients με 2 ή και 3 level dependencies, αν αλλάξει κάτι σε κάποιο dependency ανεξαρτήτως επιπέδου, είναι αναγκαίο το γεγονός να γίνεται κάθε φορά publish η εφαρμογή ολοκλήρη και να μην δημοσιεύεται απλά η συγκεκριμένη αλλαγή που έχει γίνει.. Διότι αν είσαι σε Intranet... όλα ok! Αν θες να πας ένα επίπεδο παραπέρα (π.χ. στο Internet) εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα αν η εφαρμογή σου γενικά ξεπερνάει τo 1-2 Mb!

Ευχαριστώ προκαταβολικά
  •  08-12-2005, 16:19 7686 σε απάντηση της 7678

Απ: ClickOnce ερώτηση

Το framework ελέγχει τις εκδόσεις των dll, οπότε θα κατεβάσει μόνο ότι έχει αλλάξει.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-12-2005, 17:01 7692 σε απάντηση της 7678

Antoine wrote:
    Αν θες να πας ένα επίπεδο παραπέρα (π.χ. στο Internet) εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα αν η εφαρμογή σου γενικά ξεπερνάει τo 1-2 Mb!

Πιστεύω ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να αλλάξουμε συνήθειες και να εντάξουμε την λογική μας στο γρήγορο internet. Μπορεί όχι για τις Mobile εφαρμογές (internet over GPRS/3G δίκτυα), αλλά για τις Smart Client και τις Web εφαρμογές να σκεφτόμαστε ότι μεγέθη των 20ΜΒ και 30ΜΒ ανά εφαρμογή δεν είναι σημαντικά...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  08-12-2005, 17:17 7693 σε απάντηση της 7692

Ωραία θα ήταν να μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά με την κατάσταση του Internet που επικρατεί στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό... Έχουμε αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να πούμε ότι 20ΜΒ και 30ΜΒ είναι ασήμαντα. Αν μιλάς βέβαια για άλλες χώρες, τότε μαζί σου...
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  08-12-2005, 17:22 7694 σε απάντηση της 7692

gcapnias wrote:

Πιστεύω ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να αλλάξουμε συνήθειες και να εντάξουμε την λογική μας στο γρήγορο internet. Μπορεί όχι για τις Mobile εφαρμογές (internet over GPRS/3G δίκτυα), αλλά για τις Smart Client και τις Web εφαρμογές να σκεφτόμαστε ότι μεγέθη των 20ΜΒ και 30ΜΒ ανά εφαρμογή δεν είναι σημαντικά...

Έχω υποκατάστημα στη Λαμία με 50 clients. Σήμερα το απόγευμα βγάζω release με 20 Mb αλλαγές. Αύριο το πρωί στις 9:00 που θα ανοίξουν όλοι τα PC τους, τι γρήγορη γραμμή πρέπει να έχουν για να κατέβει συνολικά 1 Gb; Πρακτικά όταν οι αλλαγές σου ξεφεύγουν από τα 2-3 Mb, πρέπει να παίξεις με άλλες λύσεις και η γραμμή δεν σε σώζει. (Προσωπικά παίζω με update server στο υποκατάστημα που τραβάει τα αρχεία από την Αθήνα και τα μοιράζει στους κοντινούς του clients).

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-12-2005, 19:29 7697 σε απάντηση της 7694

Νομίζω ότι είναι τραβηγμένο το σενάριο. Το γεγονός ότι αύριο το πρωί στις 09:00 θα θέλουν όλοι και οι 50 clients ταυτόχρονα το update - τι θα κάνουν DoS attack στον server; Δεν είναι πραγματικότητα αυτό! Αν έλεγες ότι πρέπει άμεσα στις επόμενες 2 μέρες να περάσει το update σε όλους τους clients, που όπως καταλαβαίνεις είναι τελείως διαφορετική υπόθεση το μοίρασμα του 1GB μέσα από το δίκτυο.

Θα μπορούσε ένας ενδιάμεσος server όπως προτίνεις και εσύ να λύσει το πρόβλημα σου - μεταφέροντας το update από τον server στην Αθήνα στον server στην Λαμία και από εκεί να το πάρουν οι clients...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  08-12-2005, 19:42 7698 σε απάντηση της 7697

Και όμως, είναι απολύτως αληθινό... Είναι 50 υπάλληλοι της εταιρίας που δουλεύουν όλοι μέσω smart client εφαρμογής. Το time span του "attack" είναι ένα μισάωρο μέσα στο οποίο φτάνουν όλοι στο υποκατάστημα (χωρίς ισοκατανομή, κάνει λίγο καμπούρα στη μέση).
    By the way ένα σενάριο που έχω σκεφτεί είναι P2P μεταξύ των clients, όχι μόνο για τα updates, αλλά και για cacharισμένα lookup δεδομένα. Μπορεί να ακούγεται extreme, αλλά είναι αρκετά ρεαλιστικό (500 clients είναι ο στόχος).
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-12-2005, 20:41 7706 σε απάντηση της 7698

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το BITS αντί για P2P για αυτή τη δουλειά. Έχει ένα σχετικό άρθρο στο MSDN magazine "Write Auto-Updating Apps with .NET and the Background Intelligent Transfer Service API".

George J.

dotNETZone.gr News
  •  08-12-2005, 21:01 7709 σε απάντηση της 7706

Χρυσάφι.... thnx !!!

Υπάρχει και έτοιμος wrapper: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnwxp/html/WinXP_BITS.asp

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  12-12-2005, 11:25 7833 σε απάντηση της 7678

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες λύσεις δεν είναι ακόμα για Internet εφαρμογή αλλά περισσότερο για Intranet... Δεν μπορώ να έχω ως δεδομένο ότι ο άλλος π.χ. έχει ADSL, αλλά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου το χειρότερο σαν δεδομένο... BITS και το Microsoft Application Block 2.0 το χρησιμοποιούσα με το VS 2003, απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω το γεγονός ότι το ClickOnce στο VS 2005 παρόλο που κάνει re-publish όλη την εφαρμογή, ο client παίρνει μέσω του framework 2.0 μόνο τις αλλαγές, και όχι όλη την εφαρμογή από την αρχή... Αυτό δεν είχα αποσαφηνίσει!!

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems