Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Find SharePoint database

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος στις 11-01-2006, 16:19. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-12-2005, 11:06 8246

Find SharePoint database

Έχω ένα hosted sharepoint site σε provider του εξωτερικού. Πως μπορώ να βρω το connection string για τον sql server που απαιτείται για να προσθέσω δικές μου aspx σελίδες; (server address και database name ουσιαστικά). Υπάρχουν μήπως αποθηκευμένα σε κάποιο configuration file μέσα στο site μου; Πρόσβαση έχω στο site μέσω front page.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  30-12-2005, 11:39 8247 σε απάντηση της 8246

Απ: Find SharePoint database

Δες αν μπορείς να τους ζητήσεις access στο Central Administration.
    Στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζομαι είναι μόνο για local πρόσβαση βέβαια, αλλά μπορεί να έχουνε κάτι αντίστοιχο...

Στα δικά μου το ανοίγω από
    http://localhost:22179/
    Από κει μπορείς να δείς τις ρυθμίσεις για τον server του content και τον server του configuration.

Simple Photography
  •  30-12-2005, 12:19 8252 σε απάντηση της 8247

Ο user κάτω από τον οποίο τρέχουν οι σελίδες του share point, έχει πλήρη πρόσβαση στους πίνακες του portal μου. Θέλω με τα ίδια δικαιώματα να δουν τη βάση και άλλες σελίδες, χωρίς να μπλέξω με frontpage extensions. Και τώρα μπορώ να φτιάξω custom σελίδες μέσα από το frontpage για να δω ότι θέλω από τους πίνακές μου, απλά χρειάζομαι μεγαλύτερο έλεγχο. Το να τους ζητήσω πρόσβαση στο central administration δεν είναι λογικό... Μπορώ να ζητήσω βέβαια να μου πουν αυτοί τα στοιχεία που θέλω, αλλά για διάφορους λόγους θέλω να το αποφύγω...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  31-12-2005, 17:40 8293 σε απάντηση της 8252

Χρήστο δεν είναι και τόσο απλός ο προβληματισμός που θέτεις. Οποιαδήποτε assembies φτιάξεις εσύ, δεν έχουν δικαίωμα να τρέξουν μέσα στο SharePoint. Πρέπει να δηλωθούν σαν ασφαλή μέσα από το SharePoint για να τρέξουν. Οπότε είναι άχρηστο να βρεις το connection string.

Θα σύστηνα να παραμείνεις στο FrontPage και να κάνεις ότι θες από εκεί. Πήγαινε στο Microsoft Downloads, υπάρχει το αρχείο του Microsoft SharePoint™ Developers' Conference 2003 και να κατεβάσεις ότι υπάρχει εκεί. Συγκεκριμένα το "T233: Developing Custom Microsoft SharePoint Solutions with Microsoft FrontPage" περιγράφει και δείχνει με demo, πως να κάνεις σχεδόν οτιδήποτε έχει σχέση με το data handling μέσα σε SharePoint.

Άλλη πρόταση θα ήταν να δεις αν μπορείς να κάνεις τα ίδιο με InfoPath. Δεν έχω κάποιο εγχείρημα για να σου αναφέρω εντυπώσεις για το InfoPath, αλλά είναι μια εναλλακτική οδός για τον ίδιο σκοπό.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  31-12-2005, 21:43 8302 σε απάντηση της 8293

Ναι, όντως, από αυτή την οπτική γωνία δεν το είχα δει, είναι λογικό αυτό που λες. Είναι σαν να θέλω να βάλω το δικό μου webpart μέσα στο sharepoint, το οποίο είναι λογικό να μην μπορώ να το κάνω.

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, γιατί δεν θέλω να κάνω κάτι το extreme, απλά θέλω να πάρω δεδομένα με λίγο πιο περίπλοκα queries και να παίξω με απλή κλασική html σε μια aspx. Με το frontpage νομίζω έχω παίξει αρκετά αλλά το βρίσκω λίγο άβολο για να κάνω αυτά που θέλω. Θα κοιτάξω πάντως και αυτό που λες μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι. Το ίδιο και για το InfoPath.

Thanx, πάω να ετοιμαστώ για το ρεβεγιόν. Καλή χρονιά...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  11-01-2006, 16:19 8573 σε απάντηση της 8302

Q:    What "gymnastics" should I perform before my Web Part can access SQL Server?The old way does not work. I even tried hardcoding UID and PWD in connection string. 

A:    Is there any reason you don't want to use the Data View Web Part? If you open your site in FrontPage and click on the Data > Insert Data View menu, you can natively connect to a SQL server. You will also need to ensure that site hosting the SQL Web Parts is running with the appropriate trust level. Check the trust settings in web.config. The default install runs with a minimal trust setting which does not allow access to SQL. For more information on code access security, reference http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnspts/html/SharePoint_WSSCodeAccessSecurity.asp.

Από το SharePoint Products and Technologies- FAQs

Χρήστος Γεωργακόπουλος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems