Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ο Ενισχυτής μου, το Post-it και τα Web Services

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος isidoros στις 11-01-2005, 01:01. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-12-2004, 11:21 579

Ο Ενισχυτής μου, το Post-it και τα Web Services

Μου χάλασε ο προϊστορικός ενισχυτής μου και πήρα βόλτα τα μαγαζιά να βρω καινούριο. Είδα κάποια μοντέλα και άρχισα να ρωτάω τιμές. Πάει λοιπόν ο πωλητής στο κομπιούτερ, ανοίγει το πρόγραμμα της αποθήκης, βρίσκει τον κωδικό του ενισχυτή, ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ, ανοίγει το λογιστικό πρόγραμμα και μου λέει τιμή!

...

Μα καλά, πού ζούμε? Αυτό το λέγαμε σαν ανέκδοτο στο πανεπιστήμιο πριν από 10 χρόνια! Ακόμα εκεί είμαστε? Να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους δύο εφαρμογές ΑΚΟΜΑ! Tongue Tied

Ξέρω ότι οι μεγάλες εταιρείες θα ήθελαν το κάθε μαγαζί να αγοράσει το ERP τους και μόνο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Πολύ απλά, το κάθε μαγαζί αγοράζει ανάλογα με τις ανάγκες και τις αλλαγές της νομοθεσίας.

Τα web services είναι άλλη μια τεχνολογία που επιτρέπει την επικοινωνία εφαρμογών. Έχουμε δει και άλλες στο παρελθόν, αυτή όμως φαίνεται ότι έχει τις λιγότερες απαιτήσεις σε υποστήριξη από τις υπάρχουσες εφαρμογές (ελπίζω). Δεν είναι μόνο για την επικοινωνία του ενός μεγαοργανισμού με τους προμηθευτές του. Βολεύει και για να επικοινωνήσει η μια εφαρμογή με την άλλη για να κάνει τη ζωή του χρήστη λίγο πιο εύκολη.

HINT: Για όσους πιστεύουν ότι οι εφαρμογές τους δεν πάσχουν από μονολιθικότητα, το μαγαζί ήταν της αλυσίδας Elephant. Καλό κυνήγι Big Smile
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-01-2005, 23:55 821 σε απάντηση της 579

Re: Ο Ενισχυτής μου, το Post-it και τα Web Services

αδελφέ, μην ξεχνάς οτι ζούμε σε "χαλεπέστατους" (συγνώμη για την λεξή) καιρούς απο οικονομικής άποψης και ιδιαίτερα για επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων, είτε αυτή λέγεται "Elephant" είτε ότι άλλο (με εξαίρεση ίσως τον Κωτσόβολο που "πρόλαβε" και εξαγοράστηκε).
    Τι είναι λοιπόν οικονομικότερο
    1. Μία ERP εφαρμογή που να υποστηρίζει "Web Services", που (ασε που δεν υπάρχει με εξαίρεση ίσως το Navision) και που η τιμή της έχει τουλάχιστον 5 ψηφία.
    2. Το 1 λεπτό του χρήστη, που θα κάνει να μεταβεί απο το ένα πρόγραμμα στο άλλο, ένα κομμάτι χαρτί και λίγο μελάνι ????
    Λυπάμαι που το λέω αυτό μιας και κάνουμε και την ίδια δουλειά ... αλλά μήπως θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να προσγειωνόμαστε στην τρέχουσα "οικονομική" πραγματικότητα των επιχειρήσεων που δεν έχει καμία σχέση με την κατάστασταση πυο ήταν μέχρι και το τέλος του 2000 ??????
    Δυστυχώς οι εφαρμογή/ες που στην πραγματικότητα είναι αποδεκτή/ες απο τον μεσο χρήστη και την μέση επιχείρηση είναι αυτή/ες που κοστίζουν λίγο (βολικό για τον επιχειρηματία) αλλά και κάνουν λίγα (βολικά για τον "μεσο χρήστη")
    Το ξέρεις οτι το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών εφαρμογών που δουλεύονται αυτή τη στιγμή είναι "DOS" ??? (Eurofasma,Manager,Kefalaio κλπ)

Seretis Isidoros
    ----------------------
    Join the army
    Travel the world,
    Meet interesting people
    And kill them.
  •  11-01-2005, 00:32 824 σε απάντηση της 821

Δε νομίζω ότι για την κατάσταση ευθύνεται ο επιχειρηματίας. Αντιθέτως, είναι δικιά μας ευθύνη οι εφαρμογές μας να συμπεριφέρονται με μεγαλύτερο σεβασμό στο χρήστη. Δεν χρειάζονται τα Web Services για να γίνει αυτό. Είναι απλά η τελευταία μόδα στο πως θα συνεργαστούν συστήματα μεταξύ τους. Εδώ όμως μιλάμε για δύο εφαρμογές στο ίδιο PC!
       Το ίδιο πράγμα το έχω δει και στο ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο παρακαλοπλήρωσε το συστηματάκι που πήρε και πάλι δεν κάνει καμμία σπουδαία δουλειά.
        Φοβάμαι ότι οι "χαλεπέστατοι" καιροί οφείλονται στο ότι οι επιχειρηματίες δεν έχουν πλέον όρεξη να πληρώσουν για τα αυτονόητα. Αφού πληρώσανε τα χοντρά κουστουμάκια για την αγορά και τη συντήρηση των εφαρμογών τους, σου λένε τώρα, γιατί να ξανατραβήξω το ίδιο λούκι? Μπορεί σήμερα οι ίδιες εφαρμογές να γίνονται στο 1/100 του κόστους, με πολλαπλάσσιες δυνατότητες, αλλά οι επιχειρηματίες δεν μας πιστεύουν. Αυτές οι κακοφτιαγμένες εφαρμογές "ξοδέψανε" το "κεφάλαιο αξιοπιστίας" του κλάδου και τώρα θα πληρώσουμε τα σπασμένα.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  11-01-2005, 00:54 826 σε απάντηση της 821

Είδες ότι τελικά είναι κακό να έχεις σπουδάσει λογιστικά και να γίνεσαι προγραμματιστής? Stick out tongue
    Big Smile

There are 10 types of people in this world... Ones that understand binary and the ones that don't.
  •  11-01-2005, 01:00 827 σε απάντηση της 824

συμφωνώ σε όλα εκτός απο ένα !
    μπορεί το κόστος ανάπτυξης μιας εφαρμογής να έχει πέσει πολύ αλλα η μείωση του κόστους δεν φτάνει ποτέ στον "πελάτη" αλλά παραμένει ως "υπερ"κέρδος στο software house.
    και ακόμα αν πουλήσει "φθηνά" την εφαρμογή θα "γδάρει" τον πελάτη στο implementation , στην συντήρηση και στις releases !!!

στο κάτω κάτω ένα τιμολόγιο θέλει να κόβει !!!!!

eurofasma και πάλι eurofasma θα σου πεί !

Seretis Isidoros
    ----------------------
    Join the army
    Travel the world,
    Meet interesting people
    And kill them.
  •  11-01-2005, 01:01 828 σε απάντηση της 826

το κακό jded είναι να είσαι προγραμματιστής !!!! όλα τα άλλα λύνονται !!!!!
    Seretis Isidoros
    ----------------------
    Join the army
    Travel the world,
    Meet interesting people
    And kill them.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems