Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Display Fields from a record using DataSet

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AngleV. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thoidis στις 08-02-2006, 11:36. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-06-2005, 20:31 2510

Display Fields from a record using DataSet

Χαιρετώ άπαντες
    Είμαι καινούργιος στην ASP.NET και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής :

Πως μπορώ να εμφανίσω τα πεδία ενός πίνακα σε διάφορα Labels χρησιμοποιώντας ένα DataSet.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  •  06-06-2005, 20:57 2515 σε απάντηση της 2510

Re: Display Fields from a record using DataSet

Λεγοντας "labels" καταλαβαίνω οτι εννοείς κυριολεκτικά τα labels που είναι διαθέσιμα για μια asp.net σελίδα. Αν κάνω λάθος φυσικά με διορθώνεις.

Εκεί που μπερδεύομαι είναι το γιατί θέλεις να εμφανίσεις δεδομένα από πίνακα σε labels. Μήπως εννοείς τους τίτλους των πεδίων;

Αυτό το ρωτάω γιατί το πλήθος των εγγραφών ενός πίνακα γενικά δεν είναι εκ των προτέρων γνωστό, οπότε τα labels, τα οποία γενικά χρειάζονται ειδικό χειρισμό εαν δεν είναι και αυτά γνωστά (οσον αφορά στο πλήθος) εκ των προτέρων, θα δημιουργήσουν επιπρόσθετη δυσκολία.

Από την άλλη πλευρά, ο καλύτερος τρόπος για να εμφανίσεις τα δεδομένα ενός πίνακα σε μια ASP σελίδα είναι ένας repeater ή ένα datagrid.

Θα μπορούσες να μας δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες ως προς το αν το "labels" είναι κυριολεκτικό ή μεταφορικό, για να σου κάνουμε post αντίστοιχα κομμάτια κώδικα;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  07-06-2005, 10:53 2537 σε απάντηση της 2515

Καλημέρα

Ναι όταν λέω labels ενοοώ τα labels που είναι διαθέσιμα για μια asp.net σελίδα.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής :
    Από ένα πίνακα ο οποίος έχει 5 εγγραφές ή 10 ή n, θέλω κάνοντας κλικ κάποιος σε μια εγγραφή απο μια άλλη σελίδα να εκτελείται ο κώδικας ο οποίος με το σχετικό ID θα επιλέγει την συγκεκριμένη εγγραφή και θα περνάει τις τιμές των πεδίων δηλαδή το ID, το Customer_name, το Prices κλπ σε ενα label.text που θα έχω βάλει στην σελίδα μου στα σημεία που θέλω εγώ.

π.χ
    lblsurname.text = "value of  field surname"
    lblname.text = "value of field name"

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

•  07-06-2005, 14:58 2546 σε απάντηση της 2537

Me.MyLabel.Text = DatSet.Tables(0).Rows(0)("CustomerName")

Υποθέτω ότι:
    1. Το dataset έχει γεμίσει με τιμές πριν το χρησιμοποιήσω
    2. Παίρνω τιμές από τον πρώτο πίνακα του dataset
    3. Ο πίνακας έχει μέσα ένα row

Αν το dataset είναι typed υπάρχει και πιο κομψός τρόπος.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  07-06-2005, 15:01 2547 σε απάντηση της 2546

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και databinding και να δέσεις τα labels πάνω στο dataset για να παίρνουν μόνα τους τις τιμές.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-02-2006, 11:36 9393 σε απάντηση της 2510

Απ: Display Fields from a record using DataSet

Υποθέτω ότι:
    1. Το dataset έχει γεμίσει με τιμές πριν το χρησιμοποιήσω

Πως γίνεται αυτό; !!!! πως μπορεί το dataset να συνδεθεί με ένα sqldatasource και τα περιεχόμενά του...

Το πρόβλημα μου είναι ότι χρησιμοποιώ ένα sqldatasource το οποίο περιέχει τα δεδομένα μου. Αυτά τα δεδομένα μπορώ να τα προσπελάσω στον κώδικα HTML με την eval("field").
    Πως μπορώ αυτά τα δεδομένα να τα προσπελάσω στο Onclick της VB στο τμήμα των script για να ορίσω π.χ. ένα session με κάποιο πεδίο που θέλω να διατηρήσω την τιμή του;
    Για να περιγράψω τι ακριβώς θέλω να κάνω:
    έχω ενα gridview όπου δείχνει εγγραφές από πίνακα. όταν πατάω σε κουμπί κάποιας εγγραφής θέλω να πάει σε φόρμα άλλης σελίδας που έχω κάνει και ένα νέο sqldatasource να τραβαει τη συγκεκριμένη εγγραφή, να εμφανίζει τα περιεχόμενα και να γίνεται διόρθωσή τους.
    δεν μπορώ πριν το στείλω στη νέα σελίδα να ορίσω session με το κλειδί της εγγραφής ώστε να χρησιμοποιηθεί στο sqldatasource της νέας σελίδας...

Περικλής Θωίδης
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems