Επειδη εχω διαβασει εδω και καποιες μερες το αρθρο, ο συγκεκριμενος συγγραφεας μεχρι πριν λιγο ηταν ιδιαιτερα θετικος προς το .net. Ξαφνικα προσπαθει να διατυπωσει αλλες αποψεις, αν ψαξετε στο internet θα δειτε οτι πολλοι απορουν με τη νεα (σ)ταση του. Τελος παντων, αυτο το αναφερω για να μην παιρνουμε σαν δεδομενο τη γνωμη οποιουδηποτε "ονοματος".
Τωρα, το framework, κατα την αποψη μου, ειναι μια παρα πολυ καλη δουλεια και σε αυτη τη φαση του χαρακτηριζεται ΚΥΡΙΩΣ σαν application developing platform και ειναι λαθος να το βλεπουμε με αλλο ματι. Παρ'ολο που (οπως εχω ξαναγραψει εδω περα) το OS θα κερδιζε απο την χρησιμοποιηση του σε πολλα σημεια (π.χ. managed kernel), αυτο δειχνει να μην ειναι εφικτο αυτη τη στιγμη, εξ ου και τα managed κομματια του vista ξαναγραφηκαν σε native code. Το working set ειναι παρα πολυ μεγαλο για να στηριξεις το OS σε managed code και αν και η microsoft προσπαθησε να αλλαξει το μοντελο "clr per process" και να φτιαξει καποια OS κομματια του vista κατω απο ενα CLR, αυτο δεν "βγηκε" και γυρισαν παλι σε unmannaged code. Νομιζω οτι ηταν επισης λαθος της εταιρειας να δωσει την εντυπωση στον κοσμο περι "βασισμενου OS στο .net", αυτο ειναι κατι που δεν θα συμβει ετσι ευκολα ακομα και στο επομενο OS. Το framework σιγουρα εχει αρκετο potential αλλα δεν προοριζεται γι'αυτη την χρηση, τουλαχιστον οχι ακομα. Σιγουρα θα γινεται ολοενα και πιο δυνατο, π.χ. το group Phoenix στην microsoft, εργαζεται για κατι που θ'αντικαταστσει το JIT (οπως το ξερουμε τωρα) με κατι που θα παραγει πολυ καλυτερα optimized κωδικα απ'οτι τωρα (parallelism κτλ), ισως με αυτο αλλα και με αλλες βελτιωσεις και δεδομενου οτι ηδη μιλαμε για dual-multiple core συστηματα να βλεπουμε ολοενα και περισσοτερα managed κομματια σε OS, αρχης γενομενης απο το επομενο, αλλα βασισμενο OS στο .net δε νομιζω οτι θα δουμε ευκολα...
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.