Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Server Replication

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anzap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 29-03-2006, 13:41. Υπάρχουν 13 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-03-2006, 15:38 11220

SQL Server Replication

Λοιπον εχω 2 sql servers και θέλω να κάνω replication από τον ένα στον άλλον. Τα έχω καταφέρει και όλα μου δουλεύουν καλά αλλά έχω μία απορία. Κάνοντας replicate ένα table από τον distributor στον subscriber αναγκάζομαι να έχω στον δεύτερο τα ίδια ονόματα στα πεδία με αυτά που έχω στον distributor.

Δηλαδή αν στον distibutor έχω ένα table Products το οποίο κάνω replicate και αυτό έχει ένα πεδίο ProductID, γίνεται στον Subscriber να έχω ένα table Products με ένα πεδίο ID και κάπου να δηλώνω ότι κατά το replication το ProductId είναι ίδιο με το ID;

Οποιαδήποτε ιδέα θα ήταν χρήσιμη ή αν σας βρίσκεται πρόχειρο κάποιο link ή tutorial ακόμα καλύτερα Smile [:)].

Ευχαριστώ.

•  27-03-2006, 22:40 11230 σε απάντηση της 11220

Απ: SQL Server Replication

Χμμμ... Δεν έχω καταλάβει καλά την ερώτηση... Τυπικά, κατά το replication, εγραφές με ίδια κλειδιά όταν έρχονται από τον distributor αντικαθιστούν τις αντίστοιχες του subscriber.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  27-03-2006, 23:14 11233 σε απάντηση της 11230

Γενικώς, νομίζω ότι το replication δημιουργεί ακριβή αντίγραφα των βάσεων και δεν μπορεί να χρησιμεύσει για να κάνει αυτό που θες, να κάνει δηλαδή map διαφορετικά πεδία. Αυτό άλλωστε σημαίνει replication. Εσύ θες ουσιαστικά transformation, αφού θες να καταλήξεις σε βάση διαφορετική από την αρχική. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αυτό δεν γίνεται με replication...
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  28-03-2006, 00:12 11237 σε απάντηση της 11233

οκ αυτο ήθελα απλά να μάθω αν γίνεται για να μην ψάχνω άδικα γιατί και εγώ από όσο έψαξα δεν είδα κάποια λύση.

•  28-03-2006, 11:50 11254 σε απάντηση της 11230

KelMan wrote:
    Χμμμ... Δεν έχω καταλάβει καλά την ερώτηση... Τυπικά, κατά το replication, εγραφές με ίδια κλειδιά όταν έρχονται από τον distributor αντικαθιστούν τις αντίστοιχες του subscriber.

Ναι δεν έχεις και άδικο έτσι όπως το έγραψα.Stick out tongue [:P] Βασικά ήθελα να στέλνω το table Products στον subscriber αλλά τα ονόματα των πεδίων στον subscriber να έχουν διαφορετικά ονόματα. Δηλαδή αν κάνω distribute τον πίνακα Products με πεδία ProductsID και ProductsName τότε στον subscriber να έχω τον πίνακα Products με πεδία ID και Name. Το πρόβλημα ήταν ότι στον subscriber τρέχει μία παλιά εφαρμογή που διαβάζει στοιχεία από τον πίνακα αυτόν και χρησιμοποιεί αυτά τα ονόματα και δεν ήθελά να αλλάξω τον κώδικα της εφαρμογής για να διαβάζει τα νέα ονόματα των πεδίων. Ελπίζω τώρα να είναι πιο κατανοητό. Από ότι είπε όμως ο KKarra αυτό δεν γίνεται οπότε οκ.

Άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να έχω μία view στον distributor την οποία να κάνω distribute χωρίς να στέλνω μαζί και τα tables πάνω στα οποία ορίζεται.

Ευχαριστώ και πάλι.

•  28-03-2006, 12:04 11255 σε απάντηση της 11254

Δεν χρειάζεται να υλοποιήσεις replication για κάτι τέτοιο... Μπορείς να το κάνεις πιο απλά με DTS πακέτο. Κατόπιν, μπορείς να προγραμματίσεις ένα job να εκτελείται όσο συχνά θέλεις και να τρέχει αυτό το πακέτο.

•  28-03-2006, 12:49 11256 σε απάντηση της 11255

Ναι κάπως έτσι το κάναμε παλιότερα. Τώρα θα μου πείς και γιατί το αλλάξατε τώρα; Ε έχω μπλέξει με έναν ανήσυχο admin εδώ και παίζουμε για να περνάει η ώρα και να μαθαίνουμε κιόλας. Big Smile [:D]

Για το άλλο που ρώτησα με την view έχεις καμμία ιδέα;

•  28-03-2006, 13:01 11257 σε απάντηση της 11256

Γενικά για το replication φαντάσου ότι οτιδήποτε αποτελεί publication, δημιουργείται ως αντίγραφο στον subscriber. Άρα αν έχεις ορίσει ένα view στον publisher, το ίδιο view θα δημιουργηθεί στον subscriber, άρα...
  •  28-03-2006, 13:27 11258 σε απάντηση της 11257

thanx και πάλι. Διάβασα σε κάτι άρθρα καθώς έψαχνα περί indexed views και ότι μπορείς να τις κάνεις replicate ως table στον subscriber αλλά ακόμα δεν ξέρω αν σε γλυτώνει από το να πρέπει να στέλνεις και τα tables πάνω στα οποία ορίζεται η αρχική view στον disrtibutor. Απλά από όσο κατάλαβα μία indexed view δημιουργείται ως table στον subscriber. Θα το ψάξω όμως να δω τι γίνεται.

Thanx και τους δυο σας για τις απαντήσεις.

•  28-03-2006, 13:53 11259 σε απάντηση της 11258

Αυτό που περιγράφεις γίνεται για snapshot replication ή transactional replication. Μπορείς να ορίσεις ένα DTS package να τρέξει και να κάνει μετατροπές στα δεδομένα πριν αυτά γραφτούν στους τελικούς πίνακες. Ρίξε μια ματιά στο "Transforming Published Data".
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-03-2006, 14:20 11260 σε απάντηση της 11259

Ομολογώ ό,τι δεν γνώριζα γι αυτό το feature του replication Embarrassed [:$]

Ωστόσο, διαβάζοντας το σχετικό reference βλέπω ότι αφ' ενός μεν είναι deprecated feature και (απ'ότι λένε) θα αφαιρεθεί σε επόμενες εκδόσεις του SQL Server, αφετέρου δε, μου φαίνεται overkill το να φτιάξεις το DTS και αντί να το βάλεις να εκτελείται από ένα job, να φτιάξεις replication σενάριο (το οποίο θα έχει ένα υπολογίσιμο overhead στον server). Βέβαια, αν έχεις ήδη στήσει ένα replication μηχανισμό και θέλεις να του προσθέσεις κι αυτό, τότε ΟΚ, διαφορετικά δεν θα το επέλεγα...

•  28-03-2006, 15:39 11261 σε απάντηση της 11260

ευχαριστώ πολύ kanavos για την απαντησή σου. Όντως αυτός πρέπει να είναι ο τρόπος που γίνεται αν και τελικά δεν θα το χρησιμοποιήσουμε, αλλά κάτι μάθαμε και σήμερα Smile [:)].

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Βάζω και το θέμα ως επιλυμένο για να μην μας κυνηγάει και ο cap ότι του τα αφήνουμε έτσι και κάθεται να τα αλλάζει. Stick out tongue [:P]

•  29-03-2006, 13:07 11303 σε απάντηση της 11255

KelMan wrote:

Δεν χρειάζεται να υλοποιήσεις replication για κάτι τέτοιο... Μπορείς να το κάνεις πιο απλά με DTS πακέτο. Κατόπιν, μπορείς να προγραμματίσεις ένα job να εκτελείται όσο συχνά θέλεις και να τρέχει αυτό το πακέτο.

Αλήθεια μήπως έχεις κανα link ή tutorial για το πως μπορεί να γίνει η διαδικασία αυτή;

•  29-03-2006, 13:41 11307 σε απάντηση της 11303

Triggering και linked server;
    Τι λέτε boys and girls?

Πάνος Αβραμίδης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems