Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DATA για Windows CE (eVB)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò angelix. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Andreas Tsouchlaris στις 19-03-2005, 12:11. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-03-2005, 00:48 1418

DATA για Windows CE (eVB)

Καλησπερα,
    Θελω να φτιαξω μια εφαρμογη η οποια θα διαβαζει ενα αρχειο Excel σαν βαση δεδομενων να να μπορω να επεξεργαζομαι τα πεδια του.

Στην VB αυτο μπορουσε πολυ ευκολα να γινει με το κλασσικο αντικειμενο DATA. Επιλεγεις το τυπο του αρχειο το οποιο θες να διαβαζει και στα textboxes δηλωνεις το καθε πεδιο και στην ουσια χωρις να γραψεις καθολου κωδικα εχεις αμεσως μια απλη εφαρμογη.

Ηθελα λοιπον να ρωτησω εαν μπορει να γινει κατι τετοιο για PDA.

Να πω οτι εχω κατεβασει το Microsoft eMbedded Visual Tools, που ειναι κατι ξεχωριστο απο VB 6.
    Εχω την VB 6 και ειχα δει καπου-καποτε την δυνατοτητα να μπορω μεσα απο VB6 να φτιαξω εφαρμογες για PDA.

Το PDA που εχω ειναι acer n30 και τρεχει Windows Mobile 2003 (οχι SE).

Ευχαριστω για της απαντησεις σας.

•  18-03-2005, 06:59 1419 σε απάντηση της 1418

Re: DATA για Windows CE (eVB)

Καλημέρα,

Καλώς ήλθες στο forum κατ'αρχής. Αυτό το ζητάς να φτιάξεις δεν γίνεται να υλοποιηθεί έτσι ακριβώς.

Μέσα στα handheld devices υπάρχει το ADOCE (
    Microsoft ADOCE version 3.1) αντί του ADO που χρησιμοποιούμε συνήθως. Επειδή ακριβώς είναι μια mobile συσκευή δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, πχ να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά Datasources που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ένα PC. Μπορούμε να περιοριστούμε σε Compact Access (*.cdb αρχεία) και σε SQL Server CE. Δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσεις άμεσα Excel. Τα *.cdb αρχεία τα φτιάχνει το Microsoft ActiveSync όταν του ζητάς να περάσει τα δεδομένα σου στη mobile συσκευή. Αυτό είναι το εργαλείο που αναλαμβάνει να περάσει τα δεδομένα από το PC στη mobile συσκευή και αντίθετα. Δεν έχω δοκιμάσει να δω τι γίνεται αν κάνεις ένα table link μέσα από Access σε Excel τι θα σου περάσει μέσα στο mobile device. Μπορεί να περάσει τα δεδομένα του σαν ένα κανονικό table Compact Access και στον συγχρονισμό πίσω να ανανεώσει το Excel... Θα πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα κακά νέα τώρα.

H Embedded VB, που είναι μέσα σε αυτό το πακέτο των Embedded Tools, είναι ένα stand alone εργαλείο και προορίζεται για λειτουργικά Windows CE 3.0 και μετά από την προσθήκη του Pocket PC 2002 SDK και σε Pocket PC 2002 συσκευές. Είχε βγει να αντικαταστήσει τα VB Extension for CE Devices που ήταν ένα extension στο VB6 IDE.

Δεν υποστηρίζεται στο δικό σου λειτουργικό. Παρόλα αυτά μέσα στο Internet μπορείς να βρείς λύσεις πως να κάνεις το πρόγραμμά σου να τρέχει σε WM2003. Θα πρέπει να κατεβάσεις το runtime για τη συσκευή σου (
    eMbedded Visual Basic Runtime for Windows Mobile-based Pocket PC 2003) και να κάνεις μερικά tweaks μέσω registry (Developing Smartphone Applications with Embedded Visual Basic (eVB)) για να μπορείς να φτιάχνεις κατευθείαν προγράμματα για την συσκευή σου και να τα τρέχεις στον emulator του λειτουργικού σου. Και θα χρειαστείς το Pocket PC 2003 SDK που περιέχει τα images για τον emulator που θες να τρέξεις.

Το επόμενο λογικό βήμα θα ήταν να προχωρήσεις σε Compact .NET Framework και Visual Studio 2003 και ADO.NET, όπως προτίνεται από την Microsoft, αλλά εκεί δεν υποστηρίζεται η Compact Access άμεσα παρά ο SQL Server CE. Θα πρέπει να κάνεις διάφορα κόλπα για να χρησιμοποιήσεις το ADOCE και να έχεις Compact Access και πραγματικά δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνεις αυτό τον κόπο.

HTH,
    George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  18-03-2005, 17:10 1421 σε απάντηση της 1419

Καταρχας να σε ευχαριστησω για την απαντηση σου.

Ειναι λιγο εως αρκετα διαφορετικη η eVB και ισως μου παρει καποιες μερες μεχρι να την καταλαβω. Σε ενα απλο σημειο που κολισα ειναι το εξης, ηθελα να βαλω μια εικονα στην εφαρμογη μου, αλλα οταν ετρεχα το προγραμμα μου εβγαζε λαθος 1) γιατι η εικονα δεν περναγε στον emulator και αν περναγε σιγουρα να εβαζα λαθος path. Πως περναω αρχεια στον emulator?

Υπαρχει δυνατοτητα το προγραμμα που φτιαχνω αντι να το τρεχω στον Emulator να το τρεχω απευθειας στο PDA που εχω συνδεδεμενο?

Angel V.
  •  18-03-2005, 19:42 1424 σε απάντηση της 1421

Ναι είναι από λίγο εως πολύ διαφορετικά. Αυτό που δεν θα συνηθίσεις εύκολα είναι το debugging, που είναι τελείως διαφορετικό σε φιλοσοφία. Τα υπόλοιπα συνηθίζονται!

Μέσα σε κάποιο μενού του περιβάλλοντος, έχει ένα προγραμματάκι σαν File Explorer που σου επιτρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά. Δεν είχα βρεί τρόπο να φτιάχνω *.cdb αρχεία κατευθείαν και το έκανα μέσω του Active Sync στο κανονικό PPC και μετά το έκανα copy μέσα στο emulator.

Ναι, μπορείς να το τρέχεις κατευθείαν μέσα στο PPC. Default είναι το emulator, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το PPC, αφού αλλάξεις το target που θα γίνει deployment το project, ενώ το έχεις συνδεμένο και έχει ενεργοποιηθεί το Active Sync που έχεις εγκατεστημένο στο PC. Τότε όταν δίνεις run στο project, το κάνει copy στο Start Menu και μετά το τρέχει.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  19-03-2005, 12:11 1425 σε απάντηση της 1418

Όπως έγραψε ο Γιώργος, καλό θα ήταν να περάσεις σε VB.NET και να μην  "επενδύσεις" σε eVB γιατί η MS έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι έχει σταματήσει την υποστήριξη σε eVB και eVC.

Και φυσικά το debugging θα το κάνεις απευθείας στην συσκευή σου. Δεν έχει να κάνει μόνο με "ευκολίες" ή σταθερότητα αλλά και με το πραγματικό look and feel της εφαρμογής σου. Πόσο γρήγορα τρέχει, πόσο μεγάλα είναι τα controls, σε ποιό σημείο βρίσκονται και αν τα καλύπτεις με το χέρι σου όταν επιλέγεις κάτι, κλπ. Άσε που ο emulator έχει πάρα πολλά προβλήματα και τελικά δεν ξέρεις αν φταίει η εφαρμογή σου ή κάτι άλλο. Θεωρώ ότι είναι λύση ανάγκης σε περίπτωση που δεν έχεις πρόχειρη συσκευή για να δοκιμάσεις κάτι. Εμείς ξεκινήσαμε με emulators και αφού τραβήξαμε τα πάνδεινα, πήραμε από μια συσκευή σε κάθε developer για να κάνουμε δουλειά...

Andreas Tsouchlaris
    My Blog / dotNetZone.gr / autoexec.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems