Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία Δυναμικών φορμών

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 11-07-2006, 21:46. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-07-2006, 16:05 14568

Δημιουργία Δυναμικών φορμών

Παιδια,

θέλω να δημιουργήσω δυναμικές φόρμες. Φανταστείτε οτι ειμαι σε μια σελιδα στο admin του site μου και 8ελω να μπορω να επιλέγω καποιες φόρμες (textarea, textbox, select, check, radio) να τους δινω τιμές και να δηλώνω τα properties(cols, rows, maxlength, size....) και οταν παταω το κουμπί Καταχώρηση αυτές οι φόρμες θα εμφανιζονται (θα γινονται publish δηλ) στο site μου και θα μπορεί ο καθένας να τις συμπληρώσει. Οσα πεδια ειναι υποχρεωτικα, θα πρεπει να συμπληρωθουν. θα υπαρχει δηλ και κωδικας client σε javascript που 8α  κανει το validation.

Κατι παρόμοιο με αυτό : http://www.jotform.com/ (χωρις τo drag & drop)

Σε ASP 3.0 είναι σχετικά εύκολο και το εχω υλοποιήσει. Σε ASP.NET όμως δεν το εχω δοκιμάσει ΠΟΤΕ! και δεν ξερω καν πως να το αρχισω. Εχω ψαξει google αλλα δεν εχω βρει κατι σχετικό. Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Ευχαριστω!

•  10-07-2006, 17:11 14574 σε απάντηση της 14568

Απ: Δημιουργία Δυναμικών φορμών

μήπως με το blinq θα μπορούσες να κάνεις αυτό που θέλεις;

δεν το έχω δοκιμάσει απλά διάβασα γι αυτό πρόσφατα:

http://www.asp.net/sandbox/app_blinq.aspx?tabid=62

...πάλι δεν ξέρω...γιατί... γυναίκα το έφιαξε!!! :)
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  11-07-2006, 13:48 14601 σε απάντηση της 14568

Αν δε θες να αρχίσεις το ψάξιμο με πολύ νέες τεχνολογίες σαν το blinq, μπορείς να το υλοποιήσεις όπως ακριβώς θα το υλοποιούσες σε ASP 3.0. Παράγεις το HTML της σελίδας δυναμικά, και την κάνεις να κάνει post σε μια σελίδα η οποία θα αναλάβει να διαβάσει τα data της φόρμας απ'το Request, και να κάνει τις αντίστοιχες ενέργειες.

Μην το φοβάσαι το ASP.NET, αν και αρχικά σε μπλέκει στο τριπάκι με τα controls και λες οτι πάει το παλιό μοντέλλο, στην πραγματικότητα μπορείς να προγραμματίσεις και έτσι αν θες. "Απο κάτω" τίποτα δεν έχει αλλάξει.
    Angel
    O:]
  •  11-07-2006, 21:46 14618 σε απάντηση της 14601

Επειδή κάποιος φίλος/φίλη έδειξε να ενοχλείται από το σχόλιό μου στο παραπάνω μήνυμα (το θεώρησε σεξιστικό!), θα ήθελα να επισημάνω ότι ήταν απλά ένα αστείο. Είναι αστείο και ότι το συζητάω, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω, μια που η έλλειψη αμεσότητας σε ένα Internet forum μπορεί όντως να δημιουργήσει παρεξηγήσεις.

...και βέβαια περιμένω σχόλια από όποιο συνάδερφο δοκιμάσει αυτό το εργαλείο της Paulita Paulus, μια που προσωπικά αυτή την περίοδο δεν έχω το χρόνο.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems