Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Προβλήματα εμφάνισης ελληνικών από ASP όταν εμφανίζει δεδομένα από SQL Server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dtakis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dtakis στις 25-08-2006, 11:39. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-08-2006, 16:14 15822

Προβλήματα εμφάνισης ελληνικών από ASP όταν εμφανίζει δεδομένα από SQL Server

Δοκιμάζω να εμφανίσω δεδομένα από SQL Server και βάζοντας στην σελίδα

<%@ LCID=1032 CodePage=1253 Language=VBScript %>

αντί για

<%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="28597"%>

πάνω πάνω αλλά παίρνω δεδομένα:

AioaeeaeoeeYo auiao aea ic?aieeU iieyaea QE515, QE517 eae QE519. C oooeaoao?a ?aneY?ae 3 auiao.

Μπορείτε να με βοηθήσετε να το επιλύσω;
  •  24-08-2006, 16:28 15823 σε απάντηση της 15822

Απ: Προβλήματα εμφάνισης ελληνικών από ASP όταν εμφανίζει δεδομένα από SQL Server

Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση αλλά νομίζω ότι γίνεται ως εξής :

Βρίσκεις το φυσικό αρχείο (ή αρχεία / mdf ) στον δίσκο και να τα μεταφέρεις εκεί που θέλεις.

Μετά μέσα από Sql Server Manager δεξί κλικ στις Databases – All Tasks – Attach Database.

Επαναλαμβάνω ότι πραγματικά δεν ξέρω αν αυτή είναι η καλύτερη λύση

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

•  24-08-2006, 16:30 15825 σε απάντηση της 15823

Confused [*-)] Απ: Προβλήματα εμφάνισης ελληνικών από ASP όταν εμφανίζει δεδομένα από SQL Server

Συγνώμη λάθος απάντηση.
    Αλλού ήθελα να απαντήσω.
    Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

•  24-08-2006, 17:04 15829 σε απάντηση της 15825

Απ: Προβλήματα εμφάνισης ελληνικών από ASP όταν εμφανίζει δεδομένα από SQL Server

Δεν πειράζει! Ευχαριστώ όμως! Ενισχύεις τις σκέψεις μου για το ποια είναι η θέση μου με το πρόβλημα που ήθελες να απαντήσεις!
  •  24-08-2006, 17:35 15836 σε απάντηση της 15822

Σκέφτομαι αν πρέπει να γράψω στον κώδικα που συνδέεται με τη βάση κάποια οδηγία για το collation της βάσης ή κάτι παρόμοιο!

Sub Application_OnStart
    Application("ConStr") = "Driver={SQL Server};Server=127.0.0.1;Database=test;Uid=test;Pwd=test93;"
    Application("SitePath") = "http://www.testingthat.gr"
    end sub

•  25-08-2006, 00:08 15852 σε απάντηση της 15822

Θα ήθελα να πω, ότι όσο χρησιμοποιούσα τα εργαλεία του Visual Studio 6, ποτέ δεν είχα λόγο να σώσω τα source αρχεία μου σαν unicode... Πάντα αποθήκευα σαν ANSI, Windows-1253 και όλα ήταν μια χαρά.

Για να εξασφαλίσω την ελληνικότητα στην "σκέψη" του server για την επεξεργασία των σελίδων μου, πάντα πρόσθετα το <%@ LCID=1032 CodePage=1253 Language=VBScript %>. Για να μπορέσω να εξασφαλίσω ότι ο webbrowser θα μου έστελνε τα δεδομένα στην κωδικοσελίδα που ήθελα, έβαζα τα

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7">
     <meta http-equiv="Content-Language" content="el">

στο head κάθε σελίδας. Χρήσιμα είναι τα Response.Charset και Response.Codepage/Session.Codepage. Στις σημειώσεις του Codepage θα δεις όλα αυτά που σου είπα παραπάνω.

Τα προβλήματα ξεκινάνε, όταν κάπου "σπάει" η παραπάνω αλυσίδα - κάτι η βάση μας δεν έχει το σωστό collation και τα ελληνικά βγαίνουν μετά τα αγγλικά, κάτι οι σελίδες που κάναμε submit τα ελληνικά δεδομένα μας δεν είχαν το ελληνικό locale, κάτι η default κωδικοσελίδα του server είναι στα αγγλικά γιατί κάνουμε host εκτός Ελλάδας και ο κώδικας στις σελίδες έτρεξε σε λάθος locale και έβαλε "παπάδες" μέσα στην βάση...

Καταλαβαίνεις, ότι το ότι δεν βλέπεις ελληνικά στις σελίδες σου, που μπορεί οι ίδιες σελίδες με την Access να παίζουν τέλεια, και όταν τις βάλεις να συνδεθούν στον SQL Server να "τρελένονται", μπορεί να μην φταίνε οι σελίδες σου, που τα παρουσιάζουν, αλλά οι σελίδες που έκανες migrate την βάση σου...

Πιθανώς θα πρέπει να τα ελέγξεις όλα από την αρχή, να βεβαιωθείς ότι είναι σωστά, και μετά να αρχίσεις να βάζεις δεδομένα στην βάση, για να εξασφαλίσεις ότι θα τα βλέπεις και σωστά...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  25-08-2006, 11:39 15875 σε απάντηση της 15852

Σωστή η πρακτική σου την οποία ακολουθώ και εγώ στην αναδόμηση των σελιδών. Δυστυχώς επιμένουν να δείχνουν το περιεχόμενο από τη βάση ως eeeaeaeeaa (όχι ως ????? όπως στο πρόβλημα που είχα με την access) και το ωραίο είναι ότι ακόμα και όταν συνδέω τη βάση με τον παλιό SQL server που έπαιζε κανονικά δείχνει τα περιεχόμενά του ακριβώς με τον ίδιο τρόπο άρα το πρόβλημα  είναι στον κώδικα της ASP...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems