Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

debugger problem???

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Aristeidis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος a.ka. Andr3w στις 30-09-2006, 13:52. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-09-2006, 00:45 17581

Hmm [^o)] debugger problem???

Μέσα στο Load() μιας φόρμας C# έχω μια μέθοδο που καλεί ένα stored procedure από την βάση δεδομένων (SQL 2000). Έχω βάλει την μέθοδο μέσα σε try..catch... block αλλά όποτε συμβαίνει ένα exception, αντί για να το κάνει catch, κολλάει ολόκληρος ο υπολογιστής με αποτέλεσμα να πρέπει να τον κάνω επανεκκίνηση.Έχει κανείς καμιά ιδέα περί τίνος πρόκειται?Μήπως είναι πρόβλημα του debugger?
  •  30-09-2006, 01:09 17583 σε απάντηση της 17581

Απ: debugger problem???

Πως ξέρεις ότι πετάει exception αφού δεν το κάνει catch??
    Έχεις τρέξει την sp από το περιβάλλον του Sql server?
  •  30-09-2006, 02:35 17585 σε απάντηση της 17583

Έχεις δοκιμάσει να περιμένεις αρκετή ώρα να δεις μήπως τελικά πιάσεις κάποιο exception; Δεν μου έχει συμβεί να κολλήσει ολόκληρος ο υπολογιστής κατά το debugging. Έστω κι αν κολλήσει η εφαρμογή, πάντοτε μπορώ να σταματήσω το debugging από το IDE καθώς το IDE και η εφαρμογή τρέχουν σε διαφορετικό process το καθένα. Επίσης, μπορείς να ελέγξεις τι γίνεται στον server με τον profiler.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  30-09-2006, 10:16 17592 σε απάντηση της 17583

Ξέρω ότι πετάει exception γιατί του το προκαλώ εγώ επίτηδες μέσα από τον κώδικα. Το έκανα αυτό γιατί είχα παρατηρήσει εξαρχής ότι κόλλαγε το μηχάνημα όταν πέταγε exception στον κώδικα.
  •  30-09-2006, 10:31 17595 σε απάντηση της 17583

Θα πρέπει να μας δείξεις τον κώδικα για να καταλάβουμε. Έχεις βάλει breakpoints στο catch? Κάποιο Trace πριν και μετά τον κώδκα που προκαλεί το exception? Τί exception ρίχνεις? Επίσης, δοκίμασες να δεις με τον task manager ποιό process τρώει όλα τα resources? Έτρεξες το exe από μόνο του να δεις αν υπάρχει η ίδια συμπεριφορά? Μήπως έχει δημιουργηθεί κανένα loop στη φόρμα ή παραπάνω, το οποίο εκτελεί ξανά και ξανά το form load ή κάτι παρόμοιο?

Αν δεν έχεις ήδη βάλει, βάλε κάμποσα Trace.Writeline. Οπωσδήποτε σαν πρώτη γραμμή στο catch, πριν και μετά το σημείο που ρίχνεις το exception ίσως ακόμα και αμέσως μετά το try. Τρέξε την εφαρμογή και δες τί γίνεται. Έτσι θα μπορέσεις να βεβαιωθείς ότι δεν έχει πέσει ο κώδικας σε κάποιο τρελό loop.

Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις ένα καθαρό project με μία μόνο φόρμα και τον κώδικα που σου δημιουργεί το πρόβλημα. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι δεν φταίει κάτι άλλο στον κώδικα σου για το πρόβλημα
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-09-2006, 13:52 17616 σε απάντηση της 17595

Re: Απ: debugger problem???

Το να σου δημιουργεί problem ο debbuger μάλλον απίθανο μου φαίνεται εάν χρησιμοποιείς Visual Studio (που δεν το ανέφερες :Ο). Μπορεί να μην έχεις βάλει τα σωστά breakpoints και έτσι το system σου να crashari η να κολλάει σε ένα σημείο πριν από το/τα breakpoint σου κάνοντας σου έτσι να νομίζεις πως φταίει ο debbbuger. Ακόμα εάν ξέρεις πως να τα μεταφράσεις καλό θα ήταν να κοιτάξεις το System Log και το Dump των windows θα σου δώσουν αρκετές πληροφορίες για το τι και πως έγινε κατά την διάρκεια του crash/hang του PC σου.
    ....
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems