Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

dynamic url of a web service reference & compact framework

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Nektarios Kokolakis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Nektarios Kokolakis στις 12-05-2005, 00:07. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-05-2005, 15:37 1932

Sad [:(] dynamic url of a web service reference & compact framework

Καλησπέρα σε όλους.
    Έχω φτιάξει ένα web service  στον τοπικό μου υπολογιστή  το οποίο δουλεύει σωστά με ένα web service client στον τοπικό μου υπολογιστή με web reference στο localhost.
    Τώρα θέλω να κάνω αυτή τη σύνδεση από ένα pda με windows ce το οποίο πρέπει να κάνει reference στην κανονική διεύθυνση του υπολογιστή μου και όχι στο local host. Επίσης μετά θέλω να το μεταφέρω και σε ένα πελάτη ο οποίος φυσικά θα έχει άλλη web διεύθυνση. Τις αλλαγές στα url θέλω να τις κάνω δυναμικά για να μην ξανακάνω build κάθε φορά τον κώδικά μου. Δυστυχώς το compact framework δεν υποστηρίζει το property url behavior στο web service reference ώστε να το κάνω dynamic.
    Μήπως έχει κάποιος καμια καλή ιδέα πως να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ
    Νεκτάριος
  •  11-05-2005, 21:13 1934 σε απάντηση της 1932

Re: dynamic url of a web service reference & compact framework

Στο smart client project, εκεί που γράφεις κώδικα του στυλ:

Dim proxy As New localhost.Service1

TextBox1.Text = proxy.HelloWorld()

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Url property του proxy object, δηλαδή:

Dim proxy As New localhost.Service1

proxy.Url = "http://www.theserver.com/theservice.aspx"

TextBox1.Text = proxy.HelloWorld()

Το θέμα λοιπόν είναι, πού μπορείς να αποθηκεύσεις το string του δείχνει το service ώστε να είναι εύκολο το configuration. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές, η πιο απλή όμως λύση είναι να κάνεις simulation του application.config αρχείου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ: http://www.eggheadcafe.com/articles/dotnetcompactframework_app_config.asp

Δηλαδή, ο λόγος που δεν υπάρχει το URL Behavior, είναι ότι στο CF δεν υποστηρίζεται το application configuration file, ωστόσο το URL property του proxy object δουλεύει μια χαρά Wink

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  12-05-2005, 00:07 1942 σε απάντηση της 1934

Cool [H] Re: dynamic url of a web service reference & compact framework

Έχεις δίκιο, οι καλές λύσεις είναι οι απλές λύσεις (Εγώ καθόμουνα και έψαχνα πως να το κάνω με το config file).
    Για την ιστορία, τελικά, έφτιαξα ένα αρχείο παραμέτρων στο οποίο βάζω την διεύθυνση οπότε δεν χρειάζεται το rebuild.

Ευχαριστώ

Νεκτάριος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems