Σήμερα το πρωί καθόμουν με ένα συνάδελφο και τα λέγαμε. Το topic της συζήτησης το γνωστό, Windows. Μιλάγαμε για Virtual PC και deployments υπολογιστών.
Και ο ήρεμος τόνος της συζήτησης διακόπηκε, με το γνωστό, "ΑΑΑ! Ξέχασα να σου δώσω utility, φοβερό!". To utility που μου δώθηκε ήταν το AutoStreamer 1.0.33. Πρόκεται για ένα utility που μπορεί να πάρει image ένα original CD Windows 2000/XP/2003 και ένα service pack του αντίστοιχου λειτουργικού, και να φτιάξει ένα καινούργιο image σε μορφή .iso, έτοιμο για "κάψιμο" σε κενό CD.
Το πρόγραμμα ήρθε στο σπίτι μέσα στο USB key μου. Κάνοντας την κλασσική κίνηση, να ψάξω για καινούργια έκδοση, είδα ότι το αρχείο βρίσκεται σε όλα τα γνωστά sites με utilities, και αναφορές μέχρι σε κινέζικα sites. Επισκεπτόμενος μια από τις σελίδες για να κάνω το download της τελευταίας έκδοσης, είδα το όνομα του προγραμματιστή που το έφτιαξε: Antonis Kaladis.
Δεν πίστευα στα μάτια μου: Ο Αντώνης Καλαδής μένει στην Αθήνα. To πρόγραμμα έχει support forum στο Neowin.net όπου μπορεί και κάποιος να το κατεβάσει. Και δεν είναι το μόνο utility που έχει φτιάξει...
George J.