Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Απόδοση VS2005 σε σχέση με hardware - Μέρος 2

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitris Papadimitriou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Apaleftopoulos στις 07-12-2006, 12:35. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-09-2006, 13:52 16837

Απόδοση VS2005 σε σχέση με hardware - Μέρος 2

Σε συνέχεια του thread: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/2/16816/ShowPost.aspx#16816

Εγκατέστησα τον τελευταίο Process Explorer ο οποίος δείχνει ταυτόχρονα το activity σε επεξεργαστή, μνήμη και δίσκο. Το VS 2005 δείχνει να κολλάει για αρκετή ώρα (π.χ. 20"), ενώ τα πάντα είναι idle, ενώ η ελεύθερη φυσική μνήμη είναι 500MB (συνολικά 1GB). Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι το δίκτυο (source safe) και η βάση δεδομένων (τοπικός sql 2005). Όταν όμως ανοίγω τον designer μιας φόρμας που δεν είναι databound, ούτε το source safe καλείται (αρχείο ήδη checked out) ούτε η βάση δεδομένων. Παρόλα αυτά μερικές φορές χρειάζεται να περιμένω 20", ενώ τα πάντα, όπως είπα, είναι idle!

Τι στο καλό συμβαίνει;;;; Μπορεί κανείς να προτείνει κάτι; Ή να κάνω format τον υπολογιστή μου;! Δεν βλέπω τι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά τι άλλο να κάνω; Δεν μπορώ επίσης να φανταστώ αν θα βελτιώσει τα πράγματα τη επιπλέον RAM.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  18-09-2006, 15:39 16847 σε απάντηση της 16837

Απ: Απόδοση VS2005 σε σχέση με hardware - Μέρος 2

Πέραν του defragmentation του δίσκου (το οποίο είναι απαραίτητο να γίνεται σε τακτά διαστήματα), έλεγξε κατεβάζοντας το StartupCPL ποια προγράμματα φορτώνουν μαζί με τα windows, και αφαίρεσε όσα δε χρειάζεσαι (κάθε εταιρεία εγκαθιστά και τα δικά της, πχ Adobe Speed Launcher).
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  18-09-2006, 15:42 16848 σε απάντηση της 16837

papadi wrote:

Σε συνέχεια του thread: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/2/16816/ShowPost.aspx#16816

Εγκατέστησα τον τελευταίο Process Explorer ο οποίος δείχνει ταυτόχρονα το activity σε επεξεργαστή, μνήμη και δίσκο. Το VS 2005 δείχνει να κολλάει για αρκετή ώρα (π.χ. 20"), ενώ τα πάντα είναι idle, ενώ η ελεύθερη φυσική μνήμη είναι 500MB (συνολικά 1GB). Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι το δίκτυο (source safe) και η βάση δεδομένων (τοπικός sql 2005). Όταν όμως ανοίγω τον designer μιας φόρμας που δεν είναι databound, ούτε το source safe καλείται (αρχείο ήδη checked out) ούτε η βάση δεδομένων. Παρόλα αυτά μερικές φορές χρειάζεται να περιμένω 20", ενώ τα πάντα, όπως είπα, είναι idle!

Τι στο καλό συμβαίνει;;;; Μπορεί κανείς να προτείνει κάτι; Ή να κάνω format τον υπολογιστή μου;! Δεν βλέπω τι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά τι άλλο να κάνω; Δεν μπορώ επίσης να φανταστώ αν θα βελτιώσει τα πράγματα τη επιπλέον RAM.

Μηπως εχεις και τιποτα αλλο να τρεχει παραλληλα (McAffee η κατι αλλο) και σου δημιουργει αυτο το προβλημα ?? Και στο δικο μου μηχανημα με τοση (αντε λιγο περισσοτερη) μνημη εχει να "παιξει" και δεν κανει τετοια κολπα (δεν δουλευω το sourcesafe ομως και ειμαι και συνεχεια "αγκαλια" με τον task manager οποτε ξερω ανα πασα στιγμη τι συμβαινει στο συστημα μου). Σιγουρα παντως δεν ειναι θεμα ποσοτητας μνημης οποτε δεν προκειται να λυσεις κατι με το να τοποθετησεις και αλλη. Κατι αλλο, ποτε στο κανει αυτο, ακομα και αν δημιουργησεις π.χ. ενα νεο winform project και πας απο τον κωδικα στη φορμα ??

Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  18-09-2006, 16:09 16853 σε απάντηση της 16848

Στο μεταξύ βρήκα και αυτό: http://support.microsoft.com/kb/917452

Ελπίζω ότι στο service pack 1 του VS2005, το οποίο αναμένεται σύμφωνα με την Microsoft στο 3ο τέταρτο του 2006 (δηλαδή τώρα!), τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Διάφορα forums προτείνουν διάφορες λύσεις όπως απενεργοποίηση του refactoring, απενεργοποίηση του word wrap, απόκρυψη του Navivation bar (αναγνωρισμένο bug από την Microsoft) κλπ.κλπ.

Όπως καταλαβαίνεται το έχω ψάξει το θέμα. Δεν έχω antivirus και γενικά ξέρω τι τρέχει στο pc μου. Άλλωστε όπως σας είπα επεξεργαστής και δίσκος είναι idle όταν γίνονται αυτά και η μνήμη άφθονη!
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  18-09-2006, 16:17 16854 σε απάντηση της 16853

papadi wrote:
    Δεν έχω antivirus

Ουπς! Αυτό είναι μάλλον κακό, εκτός κι αν το μηχάνημα είναι εγκιβωτισμένο σε κλωβό Φάραντέι, στο βάθος πυρηνικού καταφυγίου. Αλλιώς παίζεις με τη φωτιά Smile

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  18-09-2006, 16:24 16855 σε απάντηση της 16853

papadi wrote:
    Στο μεταξύ βρήκα και αυτό: http://support.microsoft.com/kb/917452

Χμμμ...αυτο αναφερεται αποκλειστικα στον Visual Basic editor, την οποια VB εγω δεν χρησιμοποιω και στη C# δεν εχω δει, οπως ειπα και παραπανω, κατι παρομοιο.

Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  18-09-2006, 16:27 16856 σε απάντηση της 16854

mns wrote:
     papadi wrote:
    Δεν έχω antivirus

Ουπς! Αυτό είναι μάλλον κακό, εκτός κι αν το μηχάνημα είναι εγκιβωτισμένο σε κλωβό Φάραντέι, στο βάθος πυρηνικού καταφυγίου. Αλλιώς παίζεις με τη φωτιά Smile

Γενικά, πότε δεν είχα antivirus. Τσεκάρω πάντα με κάποιο antispy (τελευταία με τον windows defender) και χρησιμοποιώ πάντα firewall. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  07-12-2006, 00:58 21783 σε απάντηση της 16837

Όντως, και αν το antivirus ακούει στο όνομα Norton Antivirus 200x, έχεις διπλό λόγο να μη χρησιμοποιείς....
    I want RAM...to live my life alone
    I want RAM...leave me be
    I want RAM...to do things on my own
    I want RAM...to live my life and to be free
  •  07-12-2006, 12:35 21818 σε απάντηση της 21783

Εχω το ίδιο πρόβλημα, και έχει σχέση με το configuration control, PVCS στην δικιά μου περίπτωση. Μπορείς να το δοκιμάσεις κάνοντας δοκιμαστικά unbind το project απο το source control.

Οσο για το antivirus το έχω disabled την ώρα του development...

Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems