Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Validation σε πεδίο e-mail

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dark Dominion. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dark Dominion στις 10-12-2006, 20:20. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-12-2006, 13:44 21984

Validation σε πεδίο e-mail

Έχω ένα πεδίο σε μια βάση στο οποίο ο χρήστης δίνει το email του. Έχω βάλει σαν data type hyperlink. Πως μπορώ να κάνω valitation έτσι ώστε ο χρήστης να αναγκάζεται να βάζει ένα σωστα γραμένο email ([email protected]) και όχι ένα οποιοδήποτε link;

Κουλούρης Θάνος
  •  10-12-2006, 19:17 21989 σε απάντηση της 21984

Απ: Validation σε πεδίο e-mail

Δε λες πολλά πράγματα για τη βάση που χρησιμοποιείς, ούτε για το πού θέλεις να κάνεις το validation, αν και υποψιάζομαι ότι αναφέρεσαι σε Access. Στη γενική περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις ένα τέτοιο πεδίο είναι με ένα regular expression της μορφής [\w\.]+@[\w\.]+\.\w+
    Το σημείο που θα εισάγεις τον έλεγχο αυτό εξαρτάται από τη βάση και το περιβάλλον ανάπτυξης. Αν χρησιμοποιείς .NET για την εφαρμογή σου, κοίτα το namespace System.Text.RegularExpressions. Αν είναι σκέτη Access, ίσως κάποιος πιο ειδικός να μπορεί να σε βοηθήσει.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  10-12-2006, 19:36 21995 σε απάντηση της 21989

Βασικά είναι μια Access η οποία θα συνδέεται με κάποια εφαρμογή. Θα πρέπει ο έλεγχος να γίνει μέσα από την εφαρμογή εφόσον η βάση θα δέχεται εισαγωγή δεδομένων από την εφαρμογή;
    Κουλούρης Θάνος
  •  10-12-2006, 20:06 21996 σε απάντηση της 21995

Εφόσον η βάση σου είναι ένα απλό repository, δηλαδή περιέχει μόνο πίνακες και όχι κώδικα, τότε ο έλεγχος πρέπει να γίνει στην εφαρμογή. Ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος μπορούσε να μπει στη βάση (δεν γνωρίζω) κάποιος άλλος περισσότερο πολύπλοκος μπορεί να μην μπορεί να μπει, οπότε το να έχεις κάποιους ελέγχους στη βάση και άλλους αλλού, εμένα δεν μου αρέσει.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  10-12-2006, 20:20 21997 σε απάντηση της 21996

Οκ θα το κανω validate μέσω vb τότε, ευχαριστώ
    Κουλούρης Θάνος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems