Παιδιά καλημέρα.

Πρόσφατα ανέλαβα να υλοποιήσω την εφαρμογή μιας εταιρίας. Το project θα υλοποιηθεί σε VB.NET/ASP.NET 2005 και MS SQL Server Express. H εφαρμογή δεν θα είναι σε Intranet αλλά θα έχει αυστηρώς διαδικτυακό χαρακτήρα (περιβάλλον Internet).
Τα δεδομένα που θα διακινούνται θα περιέχουν και κάποια "ευαίσθητα" στοιχεία άρα χρειάζεται και μια καλή πολιτική ασφαλείας. Η αλήθεια είναι πως έχω αγχωθεί πάρα πολύ με τον συγκεκριμένο τομέα και φοβάμαι μήπως τα θαλασσώσω (...είναι η πρώτη μου δουλειά σε αυτό το επίπεδο οπότε όπως καταλαβαίνεται, μιας και τα έχετε περάσει σίγουρα, αν κάτι πάει στραβά θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό...

).
Anyway το έχω ρίξει στη μελέτη και πήρα κάποιες αποφάσεις.
Η αρχική σελίδα της εφαρμογής θα είναι μια login screen. Εκεί ο χρήστης θα δίνει ένα username και ένα password. Αν τα στοιχεία του είναι σωστά θα καλείται μια συνάρτηση που θα τσεκάρει έναν πίνακα στη βάση ο οποίος θα κρατάει το ρόλο του (για να αποφασίζεται κάθε φορά τι μπορεί να κάνει και τι όχι). Τα στοιχεία αυτά θα τα αποθηκεύω σε κάποιες session μεταβλητές ούτως ώστε να τα έχω διαθέσιμα σε οποιαδήποτε σελίδα. Εδώ είναι όλο το "ζουμί".
Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω Foms Authentication. Θα δημιουργείται ένα cookie αμέσως μετά το επιτυχές login. Αυτό (νομίζω) ότι θα με προστατέψει από το να πληκτρολογεί ο χρήστης κάποια URL και να βλέπει οποιαδήποτε σελίδα της εφαρμογής, παρακάμπτοντας την login screen.
Όσον αφορά το session σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το mode "InProc" και να το ορίσω ως cookieless.
Πως σας φαίνονται τα παραπάνω ως αποφάσεις; Είναι κάτι που έχω κάνει λάθος ή έχω αμελήσει;
Όπως προανέφερα είναι η πρώτη μου εφαρμογή σε αυτό το επίπεδο και το θέμα της ασφάλειας με έχει αγχώσει αρκετά (...μιας και ο πελάτης - και με το δίκιο του - επιμένει πολύ στο συγκεκριμένο τομέα).
Οι απόψεις σας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Ευχαριστώ.