Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nullvoid. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 10-05-2007, 11:08. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-02-2007, 16:30 25526

    Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0

    ποια Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0 (εμπορικά ή δωρεάν) γνωρίζετε/προτείνετε ;

    να είναι φτιαγμένα εξαρχής για ASP.NET 2.0 με MembershipProvider, RoleProvider

    προαιρετικά και με WebParts...

    (ψάχνω και όλο για php βρίσκω)

    ευχαριστώ
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  27-02-2007, 18:11 25528 σε απάντηση της 25526

    Απ: Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0

    www.dotnenuke.com  Smile

    Πάρα πολύ καλό!!!!!

    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

    My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  27-02-2007, 19:55 25531 σε απάντηση της 25528

    Απ: Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0

    Συμφωνώ και εγώ για το DotNetNuke.
    Και αν θες να πειραματιστείς σε πραγματικές συνθήκες www.dotnetnuke.gr.
    Στο ελληνικό θα βρεις πάρα πολύ καλή τεκμηρίωση και μπορείς δωρεάν να στήσεις το δικό nuke και να ¨παίξεις¨.
    Η εταιρία που κάνει το hosting (www.xelixis.gr) θα ανταποκριθεί άμεσα σε όλες τις απορίες που μπορεί να έχεις σχετικά με την υπηρεσία (έχω πολύ καλή προσωπική εμπειρία).


    Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

    Albert Camus: Life is the sum of your choices.

  •  09-05-2007, 10:09 31617 σε απάντηση της 25531

    Απ: Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0

    Ξανανοίγω αυτό το θέμα ως δεύτερος ερωτών για την ίδια ερώτηση (μια και από ο,τι βλέπω δεν έχει λάβει ιδιαίτερα πολλές απαντήσεις).

    Εχοντας ήδη "παίξει" με το dotnetnuke, βρίσκομαι σε μια φάση χαλαρής αξιολόγησης εναλλακτικών Web CMS συστημάτων γραμμένων σε .NET. Το dotNetNuke έχει γνωστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (τα οποία κάποια στιγμή θα φροντίσω να αναφέρω αναλυτικά), όμως δεν έχω δοκιμάσει άλλα CMS για να διαπιστώσω αν και κατά πόσον θα μπορούσα να αξιοποιήσω κάποιο άλλο. Γνωρίζω οτι υπάρχουν ακόμα το Rainbow Portal και το AxCMS.NET χωρίς όμως να έχω κάνει κάποια δοκιμή σε αυτά.

    Θα ήθελα να μάθω, αν και εφόσον κάποιος συνάδελφος έχει χρησιμοποιήσει σε πραγματικές συνθήκες κάποιο άλλο web CMS, ποιό ήταν αυτό και ποια ήταν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του (σε σχέση με το DNN ή γενικά). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ακούσω προσωπικές εμπειρίες και όχι να δω μια λίστα features, την οποία μπορώ να την βρω από διάφορες πηγές. Κάθε γνώμη/άποψη/εμπειρία/κατεύθυνση είναι πολύτιμη.


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  10-05-2007, 07:10 31665 σε απάντηση της 31617

    Απ: Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0

    Προσωπικά θα όριζα το DNN ως Portal Framework και όχι ως καθαρόαιμο CMS. Με την προσθήκη βέβαια των κατάλληλων Modules μπορεί πολύ εύκολα να εξελιχθεί σε εξαιρετικό CMS.


    Angelos Xipolias

    Xelixis.Net
    In .Net we Trust
  •  10-05-2007, 10:34 31671 σε απάντηση της 31665

    Απ: Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0

    Βάλε μέσα και το Sharepoint 2007. Μετά τη συγχώνευση του Content Management Server σε αυτό, είναι το επίσημο CMS προϊόν της Microsoft. Εξαρτάται πάντως τί περιμένει κανείς από ένα CMS. Themes? Versioning? Workflows? Streaming?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-05-2007, 11:08 31676 σε απάντηση της 31671

    Απ: Web CMS συστήματα σε ASP.NET 2.0

    Σωστή ερώτηση. Ιδού το σενάριο:

    Ας πούμε οτι έχω (εγώ ή άλλος, παράδειγμα φέρνω) μια εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή portals η/και content web sites. Οι πελάτες μου μου ζητούν πορταλοειδείς εφαρμογές (με registered users, mailing lists, security, διαχειριση εγγράφων σε basic επίπεδο, βασικά ίσως στοιχεία workflow, διαχείριση media και διαχείριση custom δομημένης πληροφορίας (π.χ. προκυρήξεις, κατηγοριοποίηση και browsing προϊόντων / υπηρεσιών, άλλες databases που μπορεί να έχουν πρόχειρες και θέλουν να τις βγάλουν στο web κλπ).

    Αλλοι πελάτες μπορεί να ζητούν απλά content sites με κάποιο management εργαλείο για να διαχειρίζονται απλό περιεχόμενο.

    Αλλοι, τέλος, πελάτες, ενδέχεται να ζητούν e-shops (με ή χωρίς online αγορές), e-catalogs, e-whatever.

    Σε όλα τα παραπάνω βασικό παράγοντα αποτελεί η ευκολία χρήσης του administration interface από τον novice user ο οποίος θα πρέπει να περάσει περιεχόμενο.

     

    Ενα custom CMS σίγουρα μπορεί να απευθυνθεί σε αυτές τις ανάγκες. Τι γίνεται όμως με τα έτοιμα; Το DNN, ας πούμε, έχει φοβερές δυνατότητες αλλά θέλει και κόπο και τρόπο. Δεν μπορεί κανείς να πει στο novice user "μπες στο administration, πήγαινε στη σελίδα που θέλεις, πατα ενα/δυο εικονάκια, θα σου βγει μια άλλη σελίδα με 100 επιλογές και εκεί ρύθμισε το τάδε". Στην πράξη έχει αποδειχθεί οτι αυτό το είδος του administration αποτελεί τροχοπέδη. Εδώ θα κάνω μια αυστηρή παρατήρηση και να με συγχωρέσουν όσοι το διαβάσουν αυτό: Αν δεν αντιλαμβάνεστε το ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί να είναι usable ένα τέτοιο interface από τους τελικούς χρήστες ή αν η πρότασή σας είναι "φτιάξε τα δικά σου modules με το δικό σου administration" μην κανετε τον κόπο να επιχειρηματολογήσετε - η ερώτηση γίνεται με δεδομένη την παραπάνω πεποίθηση, και φυσικά δεν θέλουμε να εφεύρουμε τον τροχό ξανά.

    Εν ολίγοις, ο τελικός χρήστης θέλει ένα απλό interface του στυλ "εδώ περνάς ειδήσεις", "εδώ περνάς προϊόντα", "εδώ φτιαχνεις μια καινούρια σελίδα". Χωρίς εκατοντάδες οθόνες και χωρίς εκατοντάδες επιλογές.

    Το CMS λοιπόν που αναζητώ πρέπει να μπορεί να το κάνει αυτό (σχεδον) out of the box. Επίσης θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί custom δομημένη πληροφορία με εύκολο τρόπο. Τα modules του DNN διαχειρίζονται π.χ. προ-δομημένη πληροφορία σύμφωνα με το σκεπτικο του κατασκευαστή του module, το administration τους είναι "χωνεμένο" μέσα στο γενικότερο (και κατά την άποψή μου άκομψο) administration της πλατφόρμας, και λύσεις όπως το Xmod είναι μεν πιό generic αλλά πολύ περιοριστικές και δύσκολες στην υλοποίηση (ανέφερα το θέμα της δυσκολίας του administration; το ανέφερα).

    Εν ολίγοις, αναζητώ κάτι που θα είναι ευέλικτο και θα δίνει στον τελικό χρήστη ease-of-use. Αυτό ίσως σημαίνει οτι ο developer θα πρέπει προφανώς να κάνει λίγο περισσότερη δουλειά. Μας ενδιαφέρει όμως ο τελικός χρήστης.

     

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems