Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον firefox. Σε αυτό το thread θα βρεις λίγο κώδικα (το θέμα του thread είναι άλλο βέβαια, αλλά θα πάρεις μια ιδέα).
Μάλλον όμως ούτε κι αυτό θα λύσει το πρόβλημά σου. Ο λόγος είναι ότι η πρόσβαση στα αντικείμενα αυτά γίνεται μέσω com interoperability. Αυτό σημαίνει ότι, π.χ. το AxSHDocVw.AxWebBrowser δεν είναι παρά ένας wrapper που λειτουργεί ως αντιπρόσωπος (proxy) μεταξύ του πραγματικού dll του browser και το .NET. Το πραγματικό dll του browser είναι ένα COM dll. Και φυσικά το com δεν είναι διαθέσιμο στο linux. Αναφέρω αυτά τα θεωρητικά για να σε βάλω στο νόημα.
Ελπίζω κάποιος άλλος να μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.
Μπορεί όμως τελικά η λύση να βρίσκεται σε κώδικα που δεν μπορείς ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσεις και στα windows και στο linux. Ίσως αν βρεις τη λύση να χρειαστεί να γράψεις έτσι τον κώδικα έτσι ώστε ο compiler του .NET να χρησιμοποιεί το AxSHDocVw.AxWebBrowser και ο compiler του Mono κάτι άλλο.
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.