Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Επίδομα Πτυχίου και Χρήσης Υπολογιστή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò eco_it. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nmichalo στις 27-06-2007, 17:04. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-06-2007, 11:56 33215

Επίδομα Πτυχίου και Χρήσης Υπολογιστή

Κατ' αρχήν καλημέρα σας και καλως σας βρήκα ! Μόλις έκανα εγγραφή και ορίστε η πρώτη μου δημοσίευση.

Υπάρχει πιθανότητα να εργαστώ σε ένα έργο πληροφορικής για έξι μήνες. Είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ οικονομικών και θα ήθελα να ρωτήσω υπο ποιές προϋποθέσεις οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το επίδομα πτυχίου και το επίδομα χρήσεως υπολογιστή. Δεν έχω δουλέψει ακόμα σε κάποια θέση ώστε να ξέρω απο μόνος μου τι καθεστώς επικρατεί. Έχω ακούσει διάφορες απόψεις. Οτι αυτά τα επιδόματα ισχύουν μόνο για το δημόσιο ή οτι ειναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη αν θα στα δώσει ή οχι.

Θα ήθελα λοιπόν απο άτομα που εργάζονται να απαντήσουν σε αυτη τη δημοσίευση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ευχαριστώ πολύ.

•  27-06-2007, 13:11 33216 σε απάντηση της 33215

Re: Επίδομα Πτυχίου και Χρήσης Υπολογιστή

Σε εταιρία που γνωρίζω σου δίνουν κανονικά τα επιδόματα πάνω στον βασικό μισθό. Αν όμως έχεις συμφωνίσει πχ στα 1500 τότε δεν θα πάρεις παραπάνω λόγο επιδομάτων.

Η μισθοδοσία σου θα είναι Βασικός + επιδόματα + (εξ ελευθεριότητας)

(εξ ελευθεριότητας)= τα χρήματα που είναι η διαφορά του βασικού + επιδόματα σε σχέση με την συμφωνία σας.

Αν μετά μπει νέο επίδομα (πχ γάμου) προστήθετε αλλά αφαιρείτε από το (εξ ελευθεριότητας) και έτσι πάλι καταλήγεις στο ίδιο ΜΙΚΤΟ ποσό.

-------------------------------
    Κ. Γιαγιάς

Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!

http://beastie06.wordpress.com
  •  27-06-2007, 14:18 33219 σε απάντηση της 33215

Απ: Επίδομα Πτυχίου και Χρήσης Υπολογιστή

Ευχαριστώ για την απάντηση beastie.
  •  27-06-2007, 17:04 33223 σε απάντηση της 33215

Απ: Επίδομα Πτυχίου και Χρήσης Υπολογιστή

Όπως σου ειπε και ο συνάδελφος εξαρτάται τι συμφωνία έχεις κάνει.

Βέβαια εξαρτάται εάν και μια εταιρεία σου έχει κάνει πρόσληψη σαν προγραμματιστή ή όχι (π.χ. υπάλληλο γραφείου κλπ) οπότε συνήθως ακολουθούν την εκάστοτε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). (από το taxheaven μπορείς να βρεις αρκετές).

Από την εμπειρία μου πάντως με ΣΣΕ προγραμματίστή προβλέπεται επίδομα οθόνης 119 και κάτι ευρώ (πριν 3 χρόνια βέβαια όταν ήμουν υπάλληλος). Το επίδομα αυτό αφορά μόνο σε όσους είναι αποκλειστικής απασχόλησης σε οθόνη υπολογιστή και μόνο στον Ιδιωτικό τομέα! Στο δημόσιο δεν προβλέπεται κάτι αντίστοιχο (και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου!).

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems