Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

πόσο μπορεί να κοστολογηθεί ένα πρόγραμμα?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sakisthb. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 05-09-2007, 09:29. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-09-2007, 17:41 34714

πόσο μπορεί να κοστολογηθεί ένα πρόγραμμα?

Ένα μεγάλο "γεια" σε όλους!
    Είμαι καινούργιος στο dotNetZone (μου το σύστησε ένας φίλος και συνεργάτης) και μετά τα όσα διάβασα και είδα εδω μέσα αποφάσισα να ρωτήσω και εγώ κάτι!

Είμαι συνέταιρος σε μια νέα και μικρού μεγέθους (ελπίζω "'όχι" μικρή και για πολύ καιρό ακόμα... Smile ) εταιρία!
    Μας ζητήθηκε από μεγάλο οργανισμό να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα μορφής (Πελατολογίου - Καταχωρήσεις δεδομένων)  για την χρήση του στην υπηρεσία (γύρω στους 5 με 6 χρήστες).
    Η εφαρμογή σχεδιάστηκε σε Access 2007 (με μεγάλη λειτουργικότητα καθώς και  εξαιρετική εμφάνιση!) και παράλληλα με VB 2005 προστέθηκαν πολλές και έξυπνες δυνατότητες!
    Τέλος (μετά και από αίτημα τους) την βάση με τους πίνακες θα τα στήσουμε σε SQL Server 2005!

Η ερώτηση μου είναι λοιπόν πόσο μπορεί να κοστολογηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα?
    Πόσο η εφαρμογή, αλλά και πόσο οι υπηρεσίες εγκατάστασης – τοποθέτησης και εκπαίδευσης ή ότι άλλο τέλος πάντων θα απαιτηθεί για την λειτουργία αυτού;
    Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε με κάποια εξωφρενική τιμή ούτε με κάποια πολύ χαμηλή ώστε να υποτιμηθεί η δουλειά μας, μιας και θέλουμε να υπάρξει και μετέπειτα συνεργασία.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!

Με Εκτίμηση

Sakis Thomason

•  04-09-2007, 18:45 34719 σε απάντηση της 34714

Απ: πόσο μπορεί να κοστολογηθεί ένα πρόγραμμα?

Καταρχήν μάλλον εννοείς "πόσο μπορεί να τιμολογηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα". Η διαφορά της κοστολόγησης είναι ότι υπολογίζεις πόσο ξόδεψες για να το κάνεις. Έχει σχέση με την τιμή αλλά μπορεί αν διαφέρει αρκετά. Μπορεί τελικά να πουλήσεις κάτι κάτω του κόστους ή να το υπερτιμολογήσεις.

Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη συζήτηση που έγινε πρόσφατα: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/34122.aspx.

Είχε γίνει για web sites, αλλά κάποια βασικά αλλά σημαντικά πράγματα έχουν συζητηθεί εκεί.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  05-09-2007, 09:29 34729 σε απάντηση της 34714

Απ: πόσο μπορεί να κοστολογηθεί ένα πρόγραμμα?

Τιμολόγηση. Χμμ χαοτικό φαινόμενο ο υπολογισμός της αξίας ενός Software. 3 πραγματάκια.
        1. Η λογικη του 1/5. Δηλαδή αν πουλήσεις το πρόγραμμα 1000€ τότε ζητάς 200€ το χρόνο για support. Πρόσεχε όμως να είσαι ευγενικός και προετοιμασμένος να απαντάς και στις πιο χαζές          ερωτήσεις.
        2. Άσε ανοιχτό το πρόγραμμα. Μην βάζεις περιορισμούς του στυλ κλειδωμένα μενού ή περιορισμένους χρήστες ή hasp και τέτοια που δυσκολεύουν την ζωή όλων. Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε συνεργασίας.
        3. Βάλε ένα ημερομίσθιο στην ομάδα που έφτιαξε το πρόγραμμα, υπολόγισε επί της ημέρες χονδρικά που πήρε η υλοποίηση και πρόσθεσε ένα κέρδος της τάξης του 100%. Δεν είναι πολύ και θα δεις ότι βγαίνει μια λογική τιμή.

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems