Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Picture Box best performance

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 12-10-2007, 19:58. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-10-2007, 17:28 36214

Picture Box best performance

Παιδιά από την αίσθηση σας μπας και μπορέσετε να με διαφωτίσετε. Καταρχήν δουλεύω σε vb.net 2003 και Compact Framework 1.0, αλλά νομίζω ότι η ερώτηση είναι γενική.
    Έχω λοιπόν  1 picture box και μέσα σε ένα timer του αλλάζω φωτογραφίες (σύνολο 5) με τη παρακάτω εντολή:

Me
    .PicBox.Image = New System.Drawing.Bitmap(PicsArray(Counter, 1))

Είναι λιγότερο απαιτητική από άποψη μνήμης αυτή η προσέγγιση ή αν έχω 5 picture boxes και παίζω με το visible και των 5 θα είναι καλύτερα (πάντα από άποψη resources). Δηλαδή αν φορτώνω από την αρχή της φωτογραφίες μου είναι καλύτερα ή όχι. Προσέξτε μπορεί να επιβαρύνω τη μνήμη περισσότερο στην αρχή αλλά να μου αλαφραίνει πολύ ο κώδικας στο timer που είναι και το ζητούμενο.

Μην σκέφτεστε ότι δεν τρέχει τίποτα διότι ακόμα τουλάχιστον στα φορητά τερματικά μας ενδιαφέρουν τέτοια (χαζά για desktop εφαρμογές) πράγματα.Sad

Manos
  •  12-10-2007, 19:56 36217 σε απάντηση της 36214

Απ: Picture Box best performance

Δεν είναι πάντα χαζά ακόμα και για desktop εφαρμογές.

Ερώτηση. Το PicsArray τι είναι; 

Κατά τα άλλα εξαρτάται από τις προτεραιότητές σου. Το λιγότερο memory consuming θα ήταν να φορτώσεις από resource file την κάθε εικόνα. Τι λιγότερο time consuming θα ήταν όντως να έχεις έτοιμα τα picture boxes. Μια ενδιάμεση λύση είναι ίσως αυτή που κάνεις, αν κατάλαβα καλά. Σκέψου επίσης την περίπτωση, ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξεις, η δουλειά να γίνεται σε άλλο thread για να δώσεις την αίσθηση της ταχύτητας.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  12-10-2007, 19:58 36218 σε απάντηση της 36217

Απ: Picture Box best performance

Επίσης είναι καλύτερο από άποψη μνήμης να χρησιμοποιήσεις gif/jpg εικόνα, αντί για bitmap.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems