Χεχε, πραγματικά έχω να σου πω οτι ...είτε έτυχε, είτε ζητούν .NET Framework στην πραγματικότητα, αλλά τυχαίνει να το έχεις ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου χωρίς να το έχεις αντιληφθεί! :) Στατιστικά όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Απλά αν κατεβάζεις απλά utilities η freeware προγράμματα, είναι γνωστή η anti-microsoft τάση ορισμένων κύκλων που επιμένουν να φτιάχνουν τα πάντα σε εναλλακτικές πλατφόρμες ακόμα και αν τους είναι πιό δύσκολο / ή εναλλακτικά γιατί αυτές ξέρουνε, αυτές εμπιστεύονται. Προς Θεού, δεν υποστηρίζω τυφλά τη Microsoft! Απλά καταθέτω μια εναλλακτική άποψη στο εν λόγω ζήτημα.
Αυτό που ήθελα να πω και στο πρώτο μου μηνυμα, είναι οτι πλέον το ζήτημα "ο χρήστης πρέπει να κατεβάσει το .net framework για να παίξει η εφαρμογή" περιορίζεται σε όσους περιορίζονται από έναν ή παραπάνω από τους παρακάτω παράγοντες:
- Δεν έχουν σταθερή και ταχεία σύνδεση στο internet, συνεπώς έχουν επιλέξει να μην κατεβάζουν updates.
- Εχουν παλιότερες εκδοσεις λειτουργικών συστημάτων (π.χ. windows 95)
- Εχουν μη αυθεντικά λειτουργικά συστήματα και συνεπώς κατεβάζουν μόνο security updates
- Εχουν "ιδεολογικούς" ενδοιασμούς και -επιλέγουν- να μην εγκαταστήσουν framework (και συνήθως περιορίζονται και σε άλλα πράγματα)
Ολοι οι άλλοι αναμένεται να μην έχουν προβλήματα. Ειλικρινά, σαν χρήστη (και όχι ως προγραμματιστή) ουδόλως με απασχόλησε ποτέ το θέμα framework. Ηταν πάντα εκεί. Στο νέο μου φορητό, π.χ., με προεγκατεστημένα vista home premium, ήταν εκεί. Στον ένα μου server, με windows 2003 server, ήταν εκεί. (Και τα υπόλοιπα μπήκαν με το windows update). Αρα γιατί να με ανησυχεί τόσο;
Σωτήρης Φιλιππίδης
DotSee Web Services