Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Setup project που να εγκαθιστα και msde

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sql100. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος infoCENTER στις 10-12-2007, 14:03. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-12-2007, 20:56 38098

Setup project που να εγκαθιστα και msde

Έχω φτιάξει μια Win Forms εφαρμογή σε .net 2.0 (VS Studio 2005) η οποία χρησιμοποιεί  msde ως βάση δεδομένων.
    Θέλω να φτιάξω ενα αυτοματοποιήσω την εγκατάσταση της εφαρμογής (π.χ.ένα msi που με Next->....->Next να εγκαθιστά την εφαρμογή χωρις να ταλαιπωρεί το χρήστη).
    Αυτό που δεν έχω βρεί είναι αν μέσα από το setup project του VS μπορώ να κάνω τα παρακάτω (ή αν υπάρχει κάποιο free tool , ευχαρίστως θα το δοκίμαζα)
    1. Ελέγχω αν στο pc του χρήστη είναι ήδη εγκατεστημένο το msde
    2. Αν οχι το εγκαθιστώ ελέγχοντας αν υπάρχει π.χ. sql 2005 instance με ίδιο όνομα
    3. Ελέγχω αν είναι εγκατεστημένο το .net framework 2.0. Αν όχι το εγκαθοστω
    , αν ναι κάνω skip
    4. Επιλέγει ο χρήστης το path εγκατάστασης. Πώς το αποθηκεύω ώστε να φτιάξω εκεί ενα folder και εκεί μέσα να εγκαταστήσω τη βάση ?
    5. Ελέγχω αν στο msde υπάρχει ήδη εγκατεστημένη βάση με όνομα appDB.
    6. Πώς κάνω attach την βάση που αντέγραψα μέσα στο φάκελο (τον οποίο έχει επιλέξει ο χρήστης)? π.χ. χρειάζομαι ένα bat αρχείο που ξεκινά τον sql και παίρνει παράμετρο το path εγκατάστασης και το όνομα του server
    7. Θέλω επίσης οι φόρμες εγκατάστασης να είναι στα Ελληνικά.

Συστήνετε κάποιο free tool?Γίνονται τα παραπάνω με Setup project του VS2005?Κάθε βοήθεια είναι δεκτή

George

•  10-12-2007, 14:03 38164 σε απάντηση της 38098

Απ: Setup project που να εγκαθιστα και msde

Αν και δεν θα βρεις τις απαντήσεις μου πλήρως διαφωτιστικές, θα σε προβληματίσουν λιγάκι, μιας και δεν σου έχει απαντήσει κανείς μέχρι τώρα.

Έχω αρκετό καιρό να χρησιμοποιήσω το Setup Project του VS. Αν θυμάμαι καλά όμως είχε ένα πρόβλημα με το Framework. Δεν μπορούσε να το εγκαταστήσει, μιας και το χρειαζότανε για να τρέξει το ίδιο το Setup Project. Αυτό σίγουρα ίσχυε για το 2003. Για το 2005 δεν ξέρω αν έχουν κάνει κάποια βήματα. Παρ' όλα αυτά διάβασα σε ένα άρθρο το εξής http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/k3bxs9z6.aspx Νομίζω είναι αυτό που θέλεις.

Τώρα όσο για τον SQL. Σίγουρα, αν διαβάσεις καλά τα Documentations για Setup Project του VS σίγουρα γίνεται. Δεν γνωρίζω όμως να σου πω συγκεκριμένα πράγματα και πόσο δύσκολο θα είναι να πετύχεις αυτό που θέλεις. Παλιότερα που ασχοληθήκαμε πάλι με ένα παρόμοιο θέμα είχα προτείνει το Inno Setup που είναι και free. Ίσως ένα search στο google να σου έλυνε τις απορίες σου.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems