Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

serial port

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò geoneo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος plasmatek στις 18-04-2008, 21:08. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-04-2008, 23:01 41606

serial port

Καλησπέρα

Προσπαθώ να φτιάξω ένα απλό terminal  για να στέλνω και να διαβάσω δεδομένα απο την σειριακή πόρτα..

Δεν ξέρω αν εγώ κάνω κάτι λάθος πάντως απλά διαβάζω το Echo αυτών που γράφω.

χρησιμοποιώ την serialPort απο το .net 2.0 αλα μου φένεται οτι κατι δεν πάει καλά .

Παραθέτω το τμήμα του κώδικα για το send και receive

private void serialPort1_DataReceived(object sender, System.IO.Ports.SerialDataReceivedEventArgs e)

{

string st = serialPort1.ReadExisting();

}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

{

serialPort1.WriteLine(textBox1.Text + Convert.ToChar(13));

}

εδώ το serialPort1_DataReceived ενεργοποιείται  αλά το serialPort1.ReadExisting() μου δίνει απλά το echo αυτού που στέλνω.

για παράδειγαμα στέλνω   'AT' και κανονικά περιμένω 'ΟΚ' όμωσ απλά παίρνω 'ΑΤ'

Ευχαριστώ

Νικολιδάκης Γιώργος

Σημείωση : Tο Hyperterminal των Windows λειτουργεί κανονικά ...

•  18-04-2008, 09:41 41610 σε απάντηση της 41606

Απ: serial port

Προφανώς δεν έχεις απλά μια σειριακή, αλλά και ένα modem πίσω της. Για να απενεργοποιήσεις το echo πρέπει να στείλεις στο modem μια AT εντολή που να κλείνει το echo switch στο modem. Όταν το κάνεις προφανώς θα πάρεις πίσω echo αυτής της εντολής, μια που δεν θα έχει ενεργοποιηθεί, αλλά στην επόμενη εντολή/δεδομένα που θα στείλεις δεν θα έχεις πλέον echo.

Νομίζω η εντολή είναι αυτή: AT&FE0 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  18-04-2008, 20:05 41622 σε απάντηση της 41610

Έχεις δίκιο

Δεν διευκρίνησα οτι υπάρχει συνδεδεμένο ένα modem στην σειριακή.

Η συμπεριφορά έχει ώς εξής

1. δίνω μέσω του προγράματος εντολή στο modem ATE0 και απλά πάλι παίρνω το ECHO

2. Μέσω terminal των Windows δίνω ATE0  (NO ECHO) και μετά αποθηκεύω με AT&W0.

2. Ξαναγυρνώ στο Πρόγραμα δίνω πχ ΑΤ ή οτιδήποτε άλο και δεν παίρνω ούτε ECHO ούτε καμά απάντηση.

Πιθανά δεν φτάνει η εντολή στο modem

Δοκίμασα στο τέλος του string + Convert.ToChar(13) αλά τίποτα....

Γιώργος Νικολιδάκης

•  18-04-2008, 21:08 41623 σε απάντηση της 41606

εμ, δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αλλά για δοκίμασε να στείλεις το escape string του modem, αν θυμάμαι καλά το default είναι  +++

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems