Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία ListView αλά Winforms

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò M1ke. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος M1ke στις 04-07-2008, 01:28. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-07-2008, 19:55 43226

Δημιουργία ListView αλά Winforms

Καλησπέρα σε όλους!

Προσπαθώ μάταια να φτιάξω ένα listview ώστε τα περιεχόμενά του να φαίνονται όπως στο LargeIcons του ListView, όπως το ξέρουμε στα Winforms..

Βασικά προσπαθώ να φτιάξω έναν explorer σε wpf, οπότε και θέλω ένα listview ώστε να παρουσιάζω τα περιεχόμενα των φακέλων κλπ. Σε winforms το είχα κάνει, οπότε ξέρω να διαβάζω αρχεία-φακέλους κλπ. Αλλά να κόψουν όλα τα views στο wpf εκτός από το Gridview, grrrrrAngry!!

Έχει κανείς καμιά ιδέα? Ίσως να υπάρχει ποιο εύκολος τρόπος από το να χρησιμοποιήσω listview, αλλά δεν το ξέρω ακόμα... (οπότε οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή!!)

Y.Γ: Μήπως θα ηταν πιο εύκολο να το δουλέψω στο blend απ' ότι στο vs08? Γενικά δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το wpf και φαίνεται ότι έπεσα στα βαθιά!!

I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  03-07-2008, 21:38 43229 σε απάντηση της 43226

Απ: Δημιουργία ListView αλά Winforms

Ένα σημαντικό πράγμα που αλλάζει στο WPF σε σχέση με τα WinForms είναι ότι είσαι τελείως ελεύθερος να ορίσεις την εμφάνιση των controls ενώ το framework καθορίζει απλά τη λειτουργικότητα. Τώρα, επειδή λειτουργικότητα χωρίς εμφάνιση = τρύπα στο νερό, το framework δίνει και ένα default look στα controls το οποίο όμως δεν είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις. Έτσι, το listview για παράδειγμα δεν υποστηρίζει τα τρία-τέσσερα modes εμφάνισης των περιεχομένων του (όπως γίνεται στα winforms) γιατί πρακτικά μπορείς να έχεις ό,τι εμφάνιση θες. Αυτό γίνεται μέσω του μηχανισμού των templates. Μπορείς να πεις δηλαδή "θέλω αυτά που εμφανίζονται στο listview" να είναι εικόνες 256x256 που από την πάνω μεριά θα εμφανίζουν το όνομα του αρχείου και από την κάτω με μικρότερα γράμματα τα properties".

Το Expression Blend έχει άλλη χρήση σε σχέση με το Visual Studio. Το VS είναι "developer-oriented" δηλαδή σου παρέχει πολύ καλή υποστήριξη στο editing του XAML κώδικα και του code-behind όμως ο designer που έχει είναι αρκετά περιορισμένος (όπως λένε οι δημιουργοί του, είναι στην έκδοση 1 - στα winforms είναι στην έκδοση 3) και δεν σου επιτρέπει να ορίσεις templates. Το Expression Blend είναι φανταστικό στο UI design ωστόσο παρέχει απλά στοιχειώδη υποστήριξη code-editing. Όπως καταλαβαίνεις, χρειάζεται το κατάλληλο εργαλείο για την κάθε δουλειά.

Πάντως, ρίξε μια ματιά εδώ για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχεις: http://www.drwpf.com/blog/Home/tabid/36/EntryID/33/Default.aspx

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  04-07-2008, 01:28 43231 σε απάντηση της 43229

Απ: Δημιουργία ListView αλά Winforms

Καμιά φορά (όταν δεν ξέρεις, όπως εγώ Stick out tongue) η ελευθερία είναι πολύ κακό πράγμα!!

Σε ευχαριστώ πολύ, το link δίνει ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν! (Για κάποιο λόγο το google μου το έκρυβε επιμελώς εδώ και 2 μέρες, που έχω βγάλει τα μάτια μου...)

Γενικά πάντως, το wpf μου φαίνεται αρκετά περίιπλοκο και χρονοβόρο.. Επειδή δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με asp κλπ, το όλο <xml/> ή <xaml/> με την declarative λογική με μπερδεύει ακόμα περισσότερο! Τουλάχιστον, ελπίζω να βγεί το project να μάθω και εγώ κάτι!

I think there's to much blood in my caffeine system..
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems