Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα encoding (ναι, άλλο ένα!)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 04-07-2008, 15:09. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-07-2008, 13:04 43243

Πρόβλημα encoding (ναι, άλλο ένα!)

Ελπίζω να μην με δείρουν οι γνωστοί γιατί τελευταία έχω μια τάση να ρωτάω εύκολα πράγματα :)

Εχω ένα συνηθισμένο πρόβλημα encoding αλλά έχει σταματήσει το μυαλό μου και δεν μπορώ να σκεφτώ τι γίνεται λάθος. Υπάρχει κάπου μια σελίδα aspx σωσμένη ως unicode utf-8 without signature (65001), η οποια έχει τα εξής:

<%@ Page Language="C#" ResponseEncoding="utf-8"%>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>

Φυσικά στο web.config υπάρχει η γραμμή:

<globalization requestEncoding="utf-8" responseEncoding="utf-8"/>

Παρ'όλα αυτά όταν έχω meta (description και keywords) στα Ελληνικά, αυτά εμφανίζονται στο view source με τη γνωστή κινέζικη μορφή (ηλÎ...). Τι ξεχνάω; Εψαξα στα παλιότερα posts αλλά δεν μπόρεσα να εντοπίσω το τι κάνω λάθος.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  04-07-2008, 14:03 43246 σε απάντηση της 43243

Απ: Πρόβλημα encoding (ναι, άλλο ένα!)

Τα ελληνικά που δημιουργούν το πρόβλημα από που προέρχονται? Από βάση (οπότε μπορεί να είναι varchar αντί για nvarchar), είναι μέσα στο .aspx (οπότε μπορεί να ΜΗΝ είναι σωσμένη σε Unicode η σελίδα) ή στο code behind (αυτό θα ήταν κουφό, αλλά μπορεί για κάποιο περίεργο λόγο να μην έχει σωθεί το codebehind ως UTF)? Μήπως το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται αφού μετακινήθηκε το project σε server με διαφορετικό codepage?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-07-2008, 15:09 43251 σε απάντηση της 43246

Απ: Πρόβλημα encoding (ναι, άλλο ένα!)

Server=Godaddy.

Τα Ελληνικά είναι σε meta tags μέσα στο aspx το οποίο είναι σωσμένο σε UTF-8 (65001) no signature όπως προείπα. Αρα βαση και codebehind αποκλείονται.

Το πρόβλημα υπάρχει εξαρχής.

Παναγιώτης Καναβός:
    Τα ελληνικά που δημιουργούν το πρόβλημα από που προέρχονται? Από βάση (οπότε μπορεί να είναι varchar αντί για nvarchar), είναι μέσα στο .aspx (οπότε μπορεί να ΜΗΝ είναι σωσμένη σε Unicode η σελίδα) ή στο code behind (αυτό θα ήταν κουφό, αλλά μπορεί για κάποιο περίεργο λόγο να μην έχει σωθεί το codebehind ως UTF)? Μήπως το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται αφού μετακινήθηκε το project σε server με διαφορετικό codepage?

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems