Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

actionscript 3.0 - asp.net και passing data....

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Chrysostomos Kolovos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος killroy στις 04-03-2009, 11:32. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-10-2008, 14:47 45743

actionscript 3.0 - asp.net και passing data....

Έχω να κάνω ένα site προβολής προιόντων και θα πάμε σε Flash για high desing.... και πρέπει να βρώ τρόπο να πέξω με τα δεδομένα...

Βασικά θέλω να παίξω με κατηγορίες δυναμικές...(1ο που θα φωρτώνεται..) και συν την πληροφορία...

Βασικά ακόμα ψάχνομαι... στην actionscript 3.0 έχει αλλάξει και η load vars...

Έχει κανείς συμβουλές για τον τρόπο που πρέπει να παίξω με τα δεδομένα?
    Να πάω σε μια λογική Full XML;

Ευχαριστώ...

•  25-10-2008, 16:25 45745 σε απάντηση της 45743

Απ: actionscript 3.0 - asp.net και passing data....

Και σε απλή Δημοτική? Ποιά είναι η ερώτηση? Και αν ρωτάς για Actionscript και μόνο, γιατί έκανες την ερώτηση στο forum για ASP.NET ?

Σε παρακαλώ .......................... ξαναγράψε ....................................................... την ερώτηση ................................................................... χωρίς ............................ όλα αυτά τα κοψίματα. Κάνουν δύσκολη την ανάγνωση της ερώτησης σου, είναι ενοχλητικά, άσε που έχουν συνδεθεί με όσους μόλις άρχισαν να ασχολούνται με forums. Δίνεις λάθος εντύπωση έτσι.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  25-10-2008, 17:25 45748 σε απάντηση της 45745

Παναγιώτης Καναβός:

Και σε απλή Δημοτική?

E, οκ μπορεί να μην έχουμε τις γνώσεις σου η δεν ξέρω γω τι... αλλά απαιτώ λίγο σεβασμό.

Οι τελείες δείχνουν άγνοια, και αυτό δεν είναι κακό σίγουρα. Δείχνουν άγνοια στο οτι δεν ξέρω τις βέλτιστες λύσεις ή αλλιώς τους βέλτιστους τρόπους ανάπτυξης.

Δεν νομίζω οτι πρέπει να εξετάζω συντακτικά κάθε λέξη μου, και δεν ξέρω και αν μπορώ. Συγνώμη που δεν είμαι καλό στο γράψιμο των προτάσεων.

Παναγιώτης Καναβός:

Δίνεις λάθος εντύπωση έτσι.

Νομίζω οτι αυτό αρκούσε σαν συμβουλή και σε ευχαριστώ για αυτή.

Εγώ ασχολούμε με asp.net και απλά έχω ασχοληθεί λίγο με flash.
    Έγραψα εδώ πέρα γιατί έψαχνα μήπως κανένας άνθρωπος έχει ασχοληθεί με το θέμα από τι σκοπιά της asp...

Όσο για το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να περνάω δεδομένα πολλά από την asp στο flash (swf).

Έλεγα να χρησιμοποιήσω  βάση δεδομένων αλλά άλλαξα γνώμη και λέω να χρησιμοποιήσω XML.
    Καλά θα κάνω;
    Κάποια άποψη για το θέμα θα ήθαλα απλά.

Ευχαριστώ

•  26-10-2008, 11:31 45757 σε απάντηση της 45748

xrklvs:
    E, οκ μπορεί να μην έχουμε τις γνώσεις σου η δεν ξέρω γω τι... αλλά απαιτώ λίγο σεβασμό.

Οι τελείες δείχνουν άγνοια, και αυτό δεν είναι κακό σίγουρα. Δείχνουν άγνοια στο οτι δεν ξέρω τις βέλτιστες λύσεις ή αλλιώς τους βέλτιστους τρόπους ανάπτυξης.

Δεν νομίζω οτι πρέπει να εξετάζω συντακτικά κάθε λέξη μου, και δεν ξέρω και αν μπορώ. Συγνώμη που δεν είμαι καλό στο γράψιμο των προτάσεων.

Να ξεκαθαρίσω κάτι:

• Το επίπεδο των γνώσεων του καθενός δεν είναι αντικείμενο συζήτησης και σχολίων στο forum - κανείς δεν κρίνεται για το επίπεδο γνώσεων που έχει
    • Η επικοινωνία μας γίνεται με γραπτό λόγο - δυστυχώς τα αισθήματα που εκφράζει το ανθρώπινο σώμα σε μια συζήτηση, δεν μπορούν να μεταφερθούν στο γραπτό λόγο αυτόματα.

Η παράληψη τους και η αντικατάστασή τους με αποσιωπιτικά, αποσιωπά από τον αναγνώστη μηνύματα που θα λάμβανε σε μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι σαν να μιλάμε με κινητό τηλέφωνο και να έρχεσαι με διακοπές - όσο ενοχλητικό είναι αυτό, άλλο τόσο είναι και να γράφεις σύντομες προτάσεις και να τις χωρίζεις μεταξύ τους με αποσιωπητικά.

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε όλοι μας να κατανοήσουμε και να λύσουμε ένα τεχνικό πρόβλημα μέσω μια τηλεφωνικής συνομιλίας με διακοπές στη λήψη.

Αυτό που φαντάζομαι ότι προσπαθείς να περιγράψεις, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση, και θα ήθελα να ακουστεί τι έχει γίνει σε παρόμοιες καταστάσεις.

xrklvs:
    Εγώ ασχολούμε με asp.net και απλά έχω ασχοληθεί λίγο με flash.

Έγραψα εδώ πέρα γιατί έψαχνα μήπως κανένας άνθρωπος έχει ασχοληθεί με το θέμα από τι σκοπιά της asp...

Όσο για το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να περνάω δεδομένα πολλά από την asp στο flash (swf).

Έλεγα να χρησιμοποιήσω  βάση δεδομένων αλλά άλλαξα γνώμη και λέω να χρησιμοποιήσω XML. Καλά θα κάνω; Κάποια άποψη για το θέμα θα ήθαλα απλά.

Για την ανακεφαλαίωση:

• Υπάρχει η προοπτική για την δημιουργία ενός web site που θα είναι φτιαγμένο σε Flash, και που θα τρέχει επάνω σε ASP.NET. Υπάρχει ανάγκη το Flash να επικοινωνεί απευθείας με "κάτι" και να λαμβάνει δεδομένα που θα τα χειρίζεται αυτό.
    • Η ερώτηση είναι αν υπάρχει τελικά η ανάγκη για βάση δεδομένων, αφού το Flash μπορεί να χειριστεί XML δεδομένα και δεν υποτάσσει την ύπαρξη βάσης δεδομένων. 

Από την εμπειρία μου, το είδος της επικοινωνίας που θα υπάρχει μεταξύ του Flash και "κάτι άλλου", συνήθως δεν το επιλέγει ο προγραμματιστής του "κάτι άλλου". Συνήθως οι σχεδιαστές Flash, είναι λιγότερο τεχνικά καταρτισμένοι από προγραμματιστές, και έχοντας αναπτύξει δικές τους τεχνικές, αισθάνονται άνετα μόνο αν οι απαιτήσεις τους ακολουθούνται "κατά γράμμα".

Δική μου συμβουλή θα ήταν, να παραμείνεις στην βάση δεδομένων, και να χρησιμοποιήσεις .ashx σελίδες να μετασχηματίσεις τα δεδομένα σε όποια μορφή τα χρειαστεί το Flash, είτε XML είτε CSV.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  26-10-2008, 23:59 45782 σε απάντηση της 45757

Ευχαριστώ πολύ...

•  03-11-2008, 23:55 45946 σε απάντηση της 45782

Ο πιο σωστός απλός και γρήγορος τρόπος επικοινωνίας tou .swf με server είναι μέσω web services. Στέλνεις objects από DotNet πχ public struct ObjecttoBeSent   και ρουφάς objects απο .swf. Εχεις αλλεργία στα web services? Τότε φορτώνεις XML.
    Ο λόγος που δεν αναφέρω τη λέξη flash αλλα το .swf είναι ο εξής απλός: Το flash για Developers έχει πάρει έναν καινούριο δρόμο που λέγεται Flex το οποίο με τη σειρά του ειναι MXML(μια xml-type γλώσσα) + ActionScript 3.0  =(compiling το) .swf .  Το περιβάλλον με τα tags του Flex εχει πλάκα γιατι θα σου θυμίζει .aspx σελίδα! Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά, ξεκίνα από το Site της Adobe και μην ξεχάσεις να δεις αυτο:   http://www.adobe.com/devnet/flex/flex_net.html.  ... συνδεση ASP.NET με Flex. Εκεί θα βρεις και AS 3.0 code generators που κάνουν mapping τις .net classes σου σε AS 3.0.

Ελπίζω να βοήθησα, βασικά έχω πείρα με Flash αλλά το FLex τώρα το ψάχνω και εγώ.

Καλή συνέχεια!

<asp:BuRton runat="powder" ID="MyBoard" OnClick="do3sixty_NOW" ></asp:BuRton>
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , , , ,
  •  04-11-2008, 12:23 45965 σε απάντηση της 45946

Re: Απ: actionscript 3.0 - asp.net και passing data....

Γενικά με τα web services και το Flash/Flex συναντήσαμε αρκετά προβλήματα πριν κάποιο καιρό όταν δοκιμάζαμε πειραματικά να δουμε τι μπορούμε να κάνουμε με την πλατφόρμα.  Δεν ήταν απογοητευτικά τα αποτελέσματα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και ιδιαίτερα ευχαριστημένος (βλ. η τελική απόφαση ήταν κάτι του στυλ ΄"ας το κάνουμε όπως ξέρουμε, κάντε πειράματα στον ελεύθερο χρόνο σας και δεδομένου ότι έχουμε μια άλφα χρονική άνεση να περιμένουμε το silverlight 2 και μετά αποφασίζουμε).  Κάποιος συνάδελφος που είναι πιο γενναίος και υπομονετικός συνεχίζει τα πειράματα με το WebOrb και δηλώνει ευχαριστημένος, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες.

Καλή δύναμη :)

υ.σ. "το ας το κάνουμε όπως ξέρουμε", είναι πρακτικά το μοντέλο που περιγράφει ο γιώργος (database backend + .ashx data feed)

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  04-03-2009, 11:32 48869 σε απάντηση της 45946

Καλημέρα,

Επειδή ασχολούμαι αρκετό καιρό με το Flash και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι το Flex ήταν μια προσπάθεια της Adobe να χτυπήσει την Macromedia πριν την αγοράσει - η οποιά απέτυχε γιατί το Flash είναι πολύ καλύτερο και λειτουργικότερο του Flex (πάντα κατά την άποψή μου), πιστεύω ότι το Flex σε λίγο καίρό θα απουσιάζει από τις νέες σουίτες της Adobe.
    Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω πόσο εύκολα συνδέεται το Flash με το Dotnet.
    Και όταν λες Dotnet, ποιά γλώσσα εννοείς; C Sharp, C, Visual Basic ή κάτι άλλο;

Στο ρωτάω αυτό γιατί όπως ανέφερες και παραπάνω το Flash συνδέεται σχεδόν άμεσα με έναν server μέσω των web services, αλλά εγώ χρησιμοποιώ τo standalone amfphp, το οποίο δημιουργεί αυτόματα τα objects των κλάσσεών μου.

Test your limits... and go beyond
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems