Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

IIS7 & ASP.net problem

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Bill . Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Bill στις 25-03-2009, 22:03. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-03-2009, 10:17 49593

IIS7 & ASP.net problem

Συνημμένα: errorPage.jpg
       Καλημέρααα. Προσπάθησα να κάνω μια απλή web ASP.net application και μόλις τρέχω το site δεν ανοίγει. Ενώ αν κάνω μέσα απο τον IIS Manager add new site και προσθέσω το phisical path μου και πατήσω start τότε μου το τρέχει κανονικά το site.Πρόσφατα έβαλα δοκιμαστικά το Dotnetnuke και δεν είχα κανένα πρόβλημα.Επίσης έχω IIS 7 σε Vista Ultimate και VS2008.Σας επισυνάπτω το σχετικό μύνημα του Ι.Ε. Όποιος έχει καμία ιδέα (εκτός απο το format Smile) .....

select DATEDIFF(dd,GetDate(),'20140731') AS EΠΟΜΕΝΕΣ_ΔΙΑΚΟΠΕΣ
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  25-03-2009, 10:33 49594 σε απάντηση της 49593

Απ: IIS7 & ASP.net problem

Εννοείς οτι δεν ανοίγει όταν επιλέξεις να κάνεις run μέσα από το visual studio; Αν ναι, εχεις ξεκινήσει website project ή web application project; Τι σου δείχνει στο address bar όταν ξεκινάει ο browser;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  25-03-2009, 12:04 49596 σε απάντηση της 49594

Το address bar : http://localhost:50954/webSamples/  Δεν τρέχει όταν κάνω Build / Run μέσα απο το VS2008. Έχω ξεκινήσει website project (File->New->Web Site...) και επέλεξα ASP.net Web Site template.

•  25-03-2009, 12:08 49597 σε απάντηση της 49594

Μόλις δοκίμασα και σε web application project. Κάνει το ίδιο.

•  25-03-2009, 14:00 49608 σε απάντηση της 49597

Εφόσον μου λες οτι κάνει το ίδιο και στους δύο τύπους projects, προσωπικά οδηγούμαι σε δύο πιθανά συμπεράσματα:

1. Ο development web server του VS (οχι, δεν είναι ο IIS εκτός αν έχεις ορίσει εσύ να είναι) τα έχει παίξει.

2. Κάποιο firewall με λάθος ρύθμιση τον "κόβει" (ναι, υπάρχει η πιθανότητα, ακόμα και αν μιλάει με localhost)

Ενέργειες που θα έκανα:

1. Ελεγχος firewall. Δες αν όταν κάνεις run το project εμφανίζεται στο tray to icon του asp.net development web server. Αν ναι, τότε δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τελείως για λίγο το firewall σου (αν έχεις) και ξαναδοκίμασε.

2. Ελεγχος ύπαρξης του executable του dev web server. Αν δεν έχεις firewall ή δεν γίνεται τίποτα, τότε δες αν υπάρχει το αρχείο WebDev.WebServer.exe στο φάκελο C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727 (ή τον αντίστοιχο δικό σου).

3. Ελεγχος dns resolving. Αν το αρχείο υπάρχει, δοκίμασε ΜΕΤΑ το πρώτο run που θα έχεις κάνει από το visual studio και το οποίο θα σου βγάλει το error που αναφέρεις να βάλεις αντί για localhost στο url το 127.0.0.1 (διατήρησε το port) ή το όνομα του μηχανήματός σου (και παλι διατηρησε το port). Αν δούμε οτι τρέχει σε μια από τις δύο περιπτώσεις, τότε θα πρέπει να ελέγξεις το αρχείο hosts σου για πιθανά λάθη.

Θα πρότεινα να κάνεις τα παραπάνω με τη σειρά που αναφέρονται.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  25-03-2009, 17:09 49609 σε απάντηση της 49608

Cap Τα δοκίμασα όλα με τη σειρά που μου είπες και τελικά με url 127.0.0.1 σε web application μόνο μου παίζει , όπως είπες πολύ σωστά και εσύ.Πως να δώ το αρχείο host ? Δεν έχω ιδέα απο web applications τώρα πειραματίζομαι Embarrassed  και αν έστω ότι έχει λάθη όπως λές πώς προκλήθηκαν?Τι πρέπει να κάνω να είναι ok απο δώ και πέρα...!Όπως και να έχει σε ευχαρηστώ cap γιατί επιτέλους έτρεξε η εφαρμογή μου.

•  25-03-2009, 20:06 49611 σε απάντηση της 49608

Το αρχείο hosts στα Vista είναι : C:\Windows\System32\drivers\etc το ανοίγω και έχει τα παρακάτω :

# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
    #
    # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
    #
    # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
    # entry should be kept on an individual line. The IP address should
    # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
    # The IP address and the host name should be separated by at least one
    # space.
    #
    # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
    # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
    #
    # For example:
    #
    #      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
    #       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

127.0.0.1       localhost
    ::1             localhost

Από όσο βλέπω έχει ορισμένη την 127.0.0.1 σαν localhost.

•  25-03-2009, 20:48 49613 σε απάντηση της 49611

Χμ..δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αυτό που θα σου πω, αλλά διαβάζω γενικότερα οτι υπάρχουν διάφορα προβληματάκια με τον ορισμό του ::1 localhost (το ipv6 notation για το localhost). Δοκίμασε να σβήσεις τη συγκεκριμένη αυτή γραμμή (τη δεύτερη δηλαδή) ή να της βάλεις μπροστά ένα # ωστε να λογίζεται ως comment. (Αν το hosts αρχείο σου είναι read-only, αλλαξέ το πρώτα σε read-write γιατί δεν θα σε αφήνει να το σώσεις απο πάνω). Long shot, αλλά ποτέ δεν ξέρεις :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  25-03-2009, 22:03 49615 σε απάντηση της 49613

xexe Τελικά αυτό ήταν.Το σχολίασα και είναι ok. μέχρι στιγμής. Smile .Thanks a lot Cap..!

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems