Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πώς θα στήσω την ομάδα που θα γράφει WPF εφαρμογές?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò azountas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος azountas στις 08-05-2009, 16:47. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  08-05-2009, 15:56 50562

  Πώς θα στήσω την ομάδα που θα γράφει WPF εφαρμογές?

  Καλησπέρα,

  Έχω αρχίσει να μελετώ το WPF τον τελευταίο καιρό με τη λογική της προσαρμογής (δικών μου κατά βάση) WinForms εφαρμογών (VB6, .NET 1.1, 2.0 κλπ) στο νέο περιβάλλον.
  Σύντομα συνειδητοποίησα ότι με τις τεράστιες δυνατότητες παρουσίασης που δίνει το WPF, η συγγραφή του UI αυτών των εφορμογών απαιτεί έναν "καλλιτέχνη".

  Έχω ήδη βρει έναν εκπληκτικό τύπο που δουλεύει με φοβερή άνεση PhotoShop και 3D προγράμματα τύπου Alias και είναι πρόθυμος να συνεργαστούμε. Προσπάθησα να τον "βάλω στο κλίμα" στέλνοντάς του διάφορα εισαγωγικά στη XAML και το WPF, αλλά τον βλέπω να προβληματίζεται, αφού τα πάντα για αυτόν είναι "κινέζικα".

  Έχοντας στο μυαλό μου ότι ο "UI designer" που θέλω πρέπει να είναι πρωτίστως καλλιτέχνης, αλλά να ξέρει και λίγα από προγραμματισμό, σας παραθέτω τους προβληματισμούς μου:

  1. Πώς μπορώ να εισάγω αυτόν τον μελλοντικό UI designer στο κομμάτι που τον αφορά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις σε σχετικά εύλογο χρονικό διάστημα? Υπάρχει βιβλιογραφία του τύπου "Πώς να στήσετε την WPF-oriented ομάδα σας. Τι πρέπει να ξέρει ο καθένας"? Έχω ψάξει αρκετά στο Google, αλλά δυστυχώς τα κείμενα είτε είναι πολύ γενικόλογα σαν ευχολόγια, είτε είναι γραμμένα από πληροφορικάριους με αρκετά τεχνική jargon, που θα ήθελα να αποφύγω προς το παρόν.

  2. Υπάρχει κάποια σειρά tutorials για το Expression Studio 2 που να ακουμπά περισσότερο τους UI designers παρά τους προγραμματιστές?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για τη μακροσκελή ανάρτηση.

  ΥΓ. Αν και μέλος του DNZ από αρκετά παλιά, δράττομαι της ευκαιρίας της πρώτης μου δημοσίευσης να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν συμβάλλει στην ύπαρξη αυτού του site.

  Αλέξανδρος Ζούντας
 •  08-05-2009, 16:33 50567 σε απάντηση της 50562

  Απ: Πώς θα στήσω την ομάδα που θα γράφει WPF εφαρμογές?

  Ξέχασα να στο πω τις προάλλες που μιλούσαμε στο τηλέφωνο, ένα πολύ καλό σχετικό resource είναι αυτό: http://windowsclient.net/wpf/white-papers/thenewiteration.aspx

  Επίσης, ρίξε μια ματιά σε αυτό: http://channel9.msdn.com/posts/karstenj/DeveloperDesigner-Workflow-in-WPF/

  Και φυσικά, για training στο Expression Blend, ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι εδώ: http://expression.microsoft.com/en-us/cc136522.aspx

   


  Vir prudens non contra ventum mingit
 •  08-05-2009, 16:47 50568 σε απάντηση της 50567

  Απ: Πώς θα στήσω την ομάδα που θα γράφει WPF εφαρμογές?

  Εύστοχος πάντα φίλε μου!

  Αλέξανδρος Ζούντας
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems